Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Kapusta na gęsinie

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2014-11-11, 19:35:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

A to świetnie, bo powinni promować brukiew do powszechnego użytku dietetycznego na 5*wio.  :D
I to nic śmiesznego, ani "drwiącego" jest.  8)


administ

Ma się rozumieć!  :D
W Paszoznawstwie Ruszczyca są podane wszelkie zalety tej rośliny.  8)
Jest tak dobra, że dziw, że nie wraca do jadłospisu wegetarian i innych chorych na przykład "na serce"...  :D


Radzio

Cytat: admin w 2014-11-12, 18:38:34
A to świetnie, bo powinni promować brukiew do powszechnego użytku dietetycznego na 5*wio.  :D
I to nic śmiesznego, ani "drwiącego" jest.  8)

Ku chwale służby chorobie! Aniani, to zaś tylko taka najzwyklejsza, powszednia prowokacja. :mrgreen: ;)

administ

Nie Radziu, to jest do rzeczy, a nie od rzeczy jak mniemasz.  :?  :wink:

Radzio

Hopa! Znaczy jesteśmy zgodni. Ja mniemam i Ty mniemasz!!!  :mrgreen: ;) :lol: :lol: :lol: i od brata ... "w wojsku"  :lol:



Radzio


Diogenes z Synopy

Według danych Krajowej Rady Drobiarstwa w Polsce produkuje się ok. 26 tys. ton gęsiny rocznie, ale większość gęsiny przeznaczona jest na eksport, głównie do Niemiec. Najbardziej znaną i lubianą jest gęś biała kołudzka, hodowana w Kołudzie Wielkiej k. Inowrocławia, który dostarcza materiał hodowlany dla większości gęsich ferm w Polsce. Eksperci kulinarni podkreślają, że gęsina może być mięsem na specjalne okazje i może w przyszłości stać się polskim odpowiednikiem indyka przygotowywanego z okazji Święta Dziękczynienia w Stanach Zjednoczonych

http://stooq.pl/n/?f=1004823&c=2&p=4+22