Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Bogracz

Zaczęty przez renia, 2015-01-31, 18:13:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Lubię zupę gulaszową.
Do tego mogą być kluseczki serowo-jajeczne. :D

Blackend

Prawie dziś jadłem podobną zupę gulaszową, której zostało jeszcze trochę z wczoraj.  :D
Dorośli dodają sobie wg uznania ostrej papryki do smaku, a młodzież je mniej ostro. Na wierzch posypujemy jeszcze tartego żółtego sera.  8) 

renia

Dzieciakom (sorry - młodzieży 8)) była jeszcze za mało pikantna, a nam (trochę starszej młodzieży 8)) aż paliła... 8)
Ale smakowała wszystkim... :D

Blackend

Jak po węgiersku, to musi być na ostro - tego też czasami używamy http://multizakupy.pl/przecier_z_papryki_ostry__eros_pista___210g  :D

Zyon

O wlasnie koncze robic zupe gulaszowa wegierska :D Jeszcze na wolnym ogniu sobie pyrkoli, zeby sie przezarlo dobrze wszystko :D

Ja jeszcze dodaje ogorek kiszony w kostke, pomidor z puszki drobno krojony i opcjonalnie fasole czerwona. Cebuli daje na maxa z kilo conajmniej i dusze oddzielnie z miesem i curry. Na koniec lacze oba wywary,
Work Buy Consume Die

renia

Zapomniałam napisać, że dałam pomidory z puszce. :oops: będę musiała przeliczać wszystko na nowo... :?

renia

... z puszki...

Gavroche

Bisfenol A do czego wliczasz? :lol:

Zyon

Cytat: renia w 2015-01-31, 19:43:45
Zapomniałam napisać, że dałam pomidory z puszce. :oops: będę musiała przeliczać wszystko na nowo... :?
Och jej....Renia....co to bedzie?  :? :?

Pociesze cie, ze ja mam to gdzies, wazne, ze lyzka staje i wybornie smakuje  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Ale ja wystawiając przepis, muszę mieć do niego obliczenia.

Blackend

Ale tam u Was rygor panuje.  :shock: ;)  :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2015-01-31, 19:55:42
Skibkę chleba ze smalcem można do tego? :D
Ale żeby proporcja wyszła! :lol:

Blackend

Jak wiadro smalcu, to zawsze wyjdzie. ;)  :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2015-01-31, 19:57:07
Ale tam u Was rygor panuje.  :shock: ;)  :lol:

Musi być :evil: Jak na Rusi... :lol:

renia

Cytat: Gavroche w 2015-01-31, 19:57:53
Cytat: renia w 2015-01-31, 19:55:42
Skibkę chleba ze smalcem można do tego? :D
Ale żeby proporcja wyszła! :lol:

Proporcja jest idealna... :D

renia

...nawet po doliczeniu pomidorów... 8)

adampio

Ja tylko dodam, ze aby smietana sie nie warzyla mozna ja po prostu dodac na kazdego talerzu kladac na srodku - wpowczas zdobi ale tez ma sie wieksza kontrole nad spozyciem smietany.
Jezeli zas wolicie klasc bezposrednio do zupy w garnku to nalezy smietane po prostu osolic i wowczas nie zwarzy sie nawet podczas gotowania. :D

Pozdrawiam

:lol:

renia

Dobrze wiedzieć... :D

administ

Ania ma inny sposób na ważenie. Niezawodny naturalnie.  8)