Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Pra, pra, pra... dzieje.

Zaczęty przez RafałS, 2015-05-16, 18:37:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

A miało być tak pięknie  :wink: . Oko za oko, ząb za ząb - https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/Gov_Davey's_proclamation.jpg . A wyszło jak zwykle.

administ

RafałS

Uciekinier z epoki  :wink: . A u mnie już popadywuje.  :)

Gavroche

administ

Ale jak za 25 lat służby w wojsku dostawał (...), skoro tam ponoć żyli po trzydzieści lat!  :shock: ;)

Gavroche

W wojsku jedli więcej warzyw i owoców plus więcej ruchu zażywali. ;)

administ

A rozumiem, przez to zawyżali średnią życia, szczególnie po każdej bitwie... ;)

Jarek

Ja w wojsku przytyłem 15 kg .To był trudny czas z punktu intelektualnego . :shock:

administ

Niektórym wojsko służy... ;)

Gavroche

Mnie nie chcieli wziąć... :(

Jarek

A mnie wzięli bo akcyzy i podatków nie płaciłem ,taki był obowiązek jak dziś podatek.A ludziska narzekają  :lol:

Jarek

Cytat: admin w 2015-10-14, 17:01:59
Niektórym wojsko służy... ;)
Uważam że nikomu ,ale to tylko dla chorych ,można się realizować i bardziej chorować ,ale kto to odróżnia ,oj za dużo napisałem  :lol:

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-10-14, 15:07:04
Fajnie zrobiony film o strukturze rzymskiej armii:
http://m.youtube.com/watch?v=wCBNxJYvNsY

W szczytowym okresie nikt im nie fikał, nawet żydów sobie podporządkowali.  :shock:  8)

Diogenes z Synopy

Cytat: Jarek w 2015-10-14, 17:16:20
Uważam że nikomu ,ale to tylko dla chorych ,można się realizować i bardziej chorować ,ale kto to odróżnia ,oj za dużo napisałem  :lol:

czyli Trepem byłeś ;-)    Nie mów, że politycznym.    :shock:

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-10-14, 19:51:39
Cytat: Jarek w 2015-10-14, 17:16:20

czyli Trepem byłeś ;-)    Nie mów, że politycznym.    :shock:
Ja Ci dam trepem ,wtedy każdy mógł zostać ,ale nawet mieszkanie inne przywileje nie miały szans .A ty pewnie w zomo byłeś?

Gavroche

:lol:
Zmotoryzowane Odwody Milicji Obywatelskiej potrzebowały specjalnych zdolności mentalnych. ;)

Diogenes z Synopy

Chodzi nieraz ze mną na basen były zomowiec, po 15 latach był na emeryturze.  Ale chyba ktoś go przetrącił, bo na rękę kuleje.

Zomowiec?  koledzy ze mnie by chyba sieczkę zrobili  ;-)   Znałem jednego kolesia, nie mógł wejść do żadnej kawiarni, baru, piwiarni - zakaz wstępu od klientów ;-)  . Mógł jedynie oglądać telewizor w domu  .

Jarek

Realia są takie  ,czy poczucie moralne można sprzedać ? W latach 80 dziesiątych proponowano przed końcem służby być trepem .Każdy z nas ,a było nas 5ciu odpowiedział ,wolę pod mostem mieszkać ,niż stać całe życie na baczność .Cholera dziś bym to przemyślał . :roll: :wink:

RafałS