Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

A niech mu tam się wiedzie jak najlepiej.

Gavroche

Cytat: Zyon w 2025-08-25, 21:03:24Ketokocur wygral zloto na zawodach WNBF w Sopocie. Czyli da sie na niskich weglach
Widziałem to, dobra robota, ale jednak trochę płasko, mógł zrobić lepsze ładowanie tłuszczami, pewnie z czasem trafi w punkt, dopiero się uczy sceny.

Ja dziś robiłem trening o 5.00 rano, cała siłownia dla mnie, więc zrobiłem obwodówkę:
- Przysiad ze sztangą z tyłu
- Wyciskanie na ławce skośnej
- Martwy na trap bar
- Drążek z obciążeniem.
6 takich rundek i do domu, jeszcze mnie pies zaprosił na spacer, więc 40 minut lekkiego kardio wpadło i zaczynamy dzień. :)

admin

Ale on na szczęście nie jest na "optymalnej" tylko na "ketogennej" - nie mylić z "ketogeniczną"... ;)  :lol:  :lol:  :lol:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2025-08-26, 06:42:23
Cytat: Zyon w 2025-08-25, 21:03:24Ketokocur wygral zloto na zawodach WNBF w Sopocie. Czyli da sie na niskich weglach
Widziałem to, dobra robota, ale jednak trochę płasko, mógł zrobić lepsze ładowanie tłuszczami, pewnie z czasem trafi w punkt, dopiero się uczy sceny.
Jak na debiut i od razu zloto to calkiem niezle, nie wiadomo czy dalej bedzie w to cisnal, bo gadal, ze slabo sie czuje z takim niskim bf. No i dal prztyczka w nos sporej ilosci tych keto czubkow, Dobropolski zapasl sie jak prosie , caly ulany i czerwony a ten ladnie poszedl.
Tylko, ze to wlasnie takie plaskie i nijakie, niemniej kazdy ten etap w zyciu musi przejsc :D
Work Buy Consume Die

admin

:D
No to teraz mu kanały społecznościowe tak napęcznieją, że starczy, jak je zmonetaryzuje... ;)

admin

Zajrzałem na relację z tego Sopotu - jak bez żadnych "proszków" wspomagających - bardzo ładnie rozwinięta masa mięśniowa.  :D

Zyon

Na wariograf musial jezdzic nawet, bo sprawdzali. do 15 jajek dziennie spozywal. Ale reklame dla low carbu zrobil niezla,

Cytat: admin w 2025-08-26, 09:22:52:D
No to teraz mu kanały społecznościowe tak napęcznieją, że starczy, jak je zmonetaryzuje... ;)
On ma oddawna zmonetyzowane, przy takich zasiegach to niezle wyplaty daja, nie to co 2-3 tysiaki jak Slawcio ;)
A teraz sobie wpisze w CV zloty medal ;)
Ale to akurat pozytywny i mily chlopaczyna w odroznieniu od niektorych keto guru, nie?  8)
Work Buy Consume Die

admin

Bardzo dobrze, niech mu się wiedzie jak najlepiej.  :D

Gavroche

Zrobiłem bezsensowny ruch, zamiast pójść jutro do klubu poszedłem dziś. Jezuniu, ile ludzi! Wszystkie prawie stanowiska zajęte. Udało mi się jako pierwsze ćwiczenie zrobić wyciskanie sztangi na ławce skośnej, potem wycyganiłem dostęp do drążka na 3 serie, to zrobiłem bez obciążenia po 12 ruchów, ale nie było szans na porządne przećwiczenie dołu ciała. Znalazłem 2 odważniki po 40 kg w ciemnym kącie sali, ale jak uczynić lekkie odważniki ciężkimi? Jedyne co mi przyszło, to hack przysiad z kettlem, zarzuty dwu odważników i kilka singli rwania jednorącz. Musi starczyć, a nauczka na przyszłość - w niedzielę to do kościółka, a nie na siłkę! :D

Zyon

Bylo isc na bieznie albo rowerek  8)  8)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Wolę marsz w terenie, te klubowe maszynki wytwarzają jakieś takie niezdrowe opary elektromagnetyczne. :)

Gavroche

Hafthor z nowym rekordem, 510kg na kiju:
https://youtu.be/ZHI7COyl6WA?si=7UGsx9ZOZ_0tv37D
Jeśli dobrze pamiętam, to około 2018 roku atakował 430kg, ale w zawodach trójboju, i nie zaliczył, ma zaliczone "tylko" 410kg.
Także jest różnica wynikająca z rodzaju sztangi, pasków i wersji kostiumu... :)

admin

Profeta z Człuchowa daje mu nie więcej niż 5lat... ;)

Gavroche

To może do 550kg w martwym dociągnie. :)

Zyon

Cytat: admin w 2025-09-07, 20:33:33Profeta z Człuchowa daje mu nie więcej niż 5lat... ;)
A ile sobie daje? Coraz grubszy i czerwony i ponoc pali jak smok ;)
Work Buy Consume Die

admin

Oj tam, przecież to człowiek leciwy, a nie jakiś "młody wilczek" z YT! ;)

Dasna

Wracam do treningów i startów.  :)
W przyszłym roku chce wystartować w Belgii na ME Masters i w Gracji w MŚ Masters a w międzyczasie starty w Polsce a może i nie tylko, bo sa zawody w Czechach, na Litwie, w Niemczech, Hiszpanii.

Pora ruszyć do boju.

W poniedzialek pierwszy trening po przerwie , skupiłam sie na podrzucie.

Wczoraj juz dłuższa solidna rozgrzewka z wyskokami, skretami, rozciaganiami dynamicznymi.
Potem rwaniowo.
Rwania ze zwisu sprzed kolan , zza kolan z biodra.
Potem przysiady .
Rozciagania , stanie na głowie.

oldboy

Czy w twojej strategii jest miejsce na jakiś blok typowo siłowy, tak by dołożyć coś np we froncie czy ohp, czy to zawsze tylko dodatek po treningu technicznym?

Dasna

Cytat: oldboy w 2025-09-11, 14:06:05Czy w twojej strategii jest miejsce na jakiś blok typowo siłowy, tak by dołożyć coś np we froncie czy ohp, czy to zawsze tylko dodatek po treningu technicznym?
Tak, tak dobre pytanie.

Planuję 1 raz w tygodniu poświęcać li tylko na przysiady, wyciskanie na ławie i MC, choć z nim ciężko , bo robię ciągi rwaniowe i podrzutowe. Ciąg rwaniowy jest zawsze lżejszy i nie wymaga ponad normę ciężaru, ciąg podrzutowy jest zwykle o wiele cięższy w kg. To daje spore przeciążenia na odcinek lędźwiowy, tym bardziej , że robię te ciągi często ze zwisu.

Natomiast co do OHP to ostrożnie. Był to kiedys osobny bój, tzn po zarzucie było wyciskanie ale nie np. ze stojaków.  Zakazano ze względów zdrowotnych.  Natomiast włącza się go do treningu z rozsądnym cięzarem. Ja OHP stosuje bardziej rozgrzewkowo a więcej robie wycisko-podrzutów z przodu i zza głowy, to jedno z moich ulubionych ćwiczeń. Zza głowy szerokim chwytem rwaniowym.

Dasna

Tylko jeszcze wyjasnię , choć może to wiesz, że ciąg rwaniowy to nie to co pokazuja w internecie czyli martwy ciąg rwaniowy . To nie to. To jest także MC , ale z poderwaniem sztangi na wysokości biodra lub brzucha do góry do linii najlepiej barków.