Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Wczoraj dłuuuugi trening.
1. Rozgrzewka dynamiczna. Kręcenia, wiercenia, rozciagania, podskoki, wyskoki.
2.Rwania .
 Oj nie ma się czym chwalić. jakie kalectwo. Biodra do przodu, lądowanie często na palce. Wstyd i hańba. No, nic przez 2 lata odpuszczalam sobie , ale żeby tak stracic technike. No, rwaniowcem nigdy nie bylam , ale mimo wszystko wstyd. :x

Będę tłuc dalej. Nagrywam swoje treningi i analizuję. Czasami przesylam koledze do analizy techniki.
3.Ciągi rwaniowe
4.MC
5.Wybicia góry
6.Zarzuty
7.Sciąganie drążka
8. Maszyna na nogi
9. Rozciągania.

admin

Byle kontuzji nie łapać, a "będzie dobrze".  8)

Dasna

Cytat: admin w 2025-10-27, 03:15:09Byle kontuzji nie łapać, a "będzie dobrze".  8)
Ano  :)

Dasna

No, żeż rwanie.

Dzisiaj oczywizda, że rozgrzewka, pogłębianie zakresu ruchu, poprawianie mobilności, musi być. 2 tygodnie zostały do startu , więc zrozumiałe, że mniejsza rozgrzewka.
1. Rwanie. Nooooo, zmienilam pozycje startowa i więcej tupie. Lekki postep. Mozna to juz oglądac. uff. jeszcze duzo pracy, ale jest swiatełko w tunelu.
2. Zarzuty z bloczków , nie mam wielkiego wyboru więc ustawiłam 3 talerze 10 kg na sobie. jest nieźle.
3.Wybicia góry ok.
4. Podrzuty. No, tez ujdzie.
5.Lekkie rozciagania. 2 tyg. do startu to zmniejszam aktywność w rozciąganiu, jednak muszę utrzymać mobilność.

admin

Jakoś tak patrzę, ale postępu chyba nie widzę! ;)
Więcej węgla na przepał, a zaraz ruszy!  8)

Dasna

Cytat: admin w 2025-10-27, 18:38:47Jakoś tak patrzę, ale postępu chyba nie widzę! ;)
Więcej węgla na przepał, a zaraz ruszy!  8)
:lol:  :lol:
No, tak. Koksu, węgla, brykietów mi trzeba.  :lol:

admin

:lol:
A bo powinnaś skorzystać z rad drożdżownika, bo inaczej staniesz się "kolejną ofiarą" i nieświadomie będziesz tkwić w błędzie! ;)  :lol:

renia

Ciekawe czy takie rady są drogie... 8)  :lol:

admin

A to drożdżownika trzeba pytać... ;)  :lol:  :lol:  :lol:

Gavroche

Dziś zrobiłem sesję na siłowni, bo przesunęła mi się z poniedziałku, czyli 9 dni przerwy było. Bardzo udana sesja. Może dla starszaków trzeba takie długie przerwy stosować? :o
-Przysiad 6x3
-Ciąg 8x2
-Wyciskanie stojąc 6x5
-Wiosłowanie w opadzie 6x5
-Spacer farmera ze sztangą trap bar 3x20m.
Po treningu suplement w postaci bulionu z masłem i żółtkami, dobrze posolonego, mniam. :)

Dasna

Wczoraj Bobik zdoh.

Oj, przetrenowałam się, w efekcie spadek siły, bo dołozylam cięzaru, dołożyłam powtórzeń i wyszło,że maksy to robię na każdym treningu. Stop.
Chyba tylko śp. I. Abadjijew by był dumny. :)
Zawody za tydzień i 2 dni.
Jutro trening , ale tylko jedynkami. I na pewno nie maksy.

Wczoraj
1.Rozgrzewka , pogłębianie zakresu ruchu, usprawnianie.
2.Rwania i tu natłukłam chyba przez godzine.
3.Podrzut, zarzut i osłablam.
Ledwie sie wywloklam z siłowni.
Ach, regeneracja. 8)

admin

:x
Cukru trza było sypnąć, a nie ciężaru, wtedy moc drożdżownika wraca! ;)

Zyon

Bez nalesnika z cukrem to i kon nie pociagnie  8)
Work Buy Consume Die

admin

Dasna

3 treningi przedstartowo to juz tylko w zasadzie rozruch.

Nic,  na 3 dni przed startem się nie zwojuje a mozna sobie zaszkodzić,  jak to często przed startem bywa.
W piatek jadę ze znajomymi , którzy też startują do Piekar Śląskich na Turniej Niepodległości i finał Pucharu Polski Masters.
Będą nagrody od firm Jako i Liu Xiaojun.
Ja sobie zastartuję kontrolnie , bo główne cele to Waregem ME Masters 19- 27 czerwca 2026 i Ateny 2026 MŚ Masters . Pojawił się jeszcze turniej Mediterranean Masters Weightlifting  w Portugalii.  A znajomy namawia do startu w Niemczech w Poczdamie. Jest do czego się szykować.

Dasna

IWF znowu zmieniło kategorie  :lol:

Nowe wchodzą od siepnia 2026.
 Ja już widzę , że mam do wyboru 2 , albo do 61 kg , albo do 69 kg. Te 61 kg to troche ciężko mi będzie utrzymać. :?:
 Niby lepiej , bo 2 dodali ze względu na większą czystość sportowców, jesli chodzi o doping. He, he chociaz ostatnio wpadł Revaz Davitadze z Gruzji . 

Zyon

Wiewiorki z tajnej watahy mariuszowej donosza mi, ze drozdzownik teraz wzial sie za mnie i gawrosza  8)
Zazdrosci mi studiow i mowi, ze podobno mam jakies podgardle :D Musze chyba zapuscic jak tak kaze xD
Troche za mocne jak na faceta, ktory w siadzie ma maksa 80, martwym ciagu dzwiga 90 kilo i chodzi w babskich gaciach  :lol:
Cytat: Mariusz_Ja tez ubieram damskie 30,31 zaleznie od modelu, firmy :p normalnie nienormalnie jak w wieku 18-19 lat. No moze ciut wiecej ;)
Co do opony na brzuchu to ja nie chce nic gadac, kto ma a kto nie ma :D
Cytat: MariuszNie lubie robic brzucha w chuj, a wiem ze, jak dojebje objetosci to miesnie powinny sie rozwinac. I T schodzi ostatni z z brzucha u mnie. :/ Nie mozna miec wszystkiego.
Jak wiewiorki chca to im dam screeny z tych "wyczynow"
Work Buy Consume Die

Gavroche

Dobrze, że nie mam tych portali i nic nie wiem. :D
A Mariusz może powinien żywego kolagenu sprobować na siłę?

renia

Cytat: Dasna w 2025-11-05, 11:26:353 treningi przedstartowo to juz tylko w zasadzie rozruch.

Nic,  na 3 dni przed startem się nie zwojuje a mozna sobie zaszkodzić,  jak to często przed startem bywa.
W piatek jadę ze znajomymi , którzy też startują do Piekar Śląskich na Turniej Niepodległości i finał Pucharu Polski Masters.
Będą nagrody od firm Jako i Liu Xiaojun.
Ja sobie zastartuję kontrolnie , bo główne cele to Waregem ME Masters 19- 27 czerwca 2026 i Ateny 2026 MŚ Masters . Pojawił się jeszcze turniej Mediterranean Masters Weightlifting  w Portugalii.  A znajomy namawia do startu w Niemczech w Poczdamie. Jest do czego się szykować.

Szykuj się Dasna szykuj. Kup sobie ładną sukienkę i biżuterię... :)  ;)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2025-11-05, 16:27:53Dobrze, że nie mam tych portali i nic nie wiem. :D
A Mariusz może powinien żywego kolagenu sprobować na siłę?
Youtuba masz :D
Ale nic ci z tego, bo podobno nie istniejesz xD
Work Buy Consume Die