Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: anakin w 2013-09-17, 18:33:21
Hmm. Jak zależy mi na optymalnym przyroście masy mięśniowej, to lepiej jest jadać "tłusty" biały ser czy tłusty ser żółty?

Codziennie jem ser żółty. Sera białego (twarogu) w ogóle nie jem. W boju o mięśnie lepiej nada się biały ser?
Jedno i drugie, z przewagą żółtego.
Dawniej jadłem nawet 0,7 twarogu dziennie i mnóstwo mięsa.
Teraz ograniczam białko, jem głównie żółty ser i podroby i nie widzę różnicy.
Tyle, że mi na hipertrofii nie zależy :?

Radzio

Cytat: renia w 2013-09-16, 17:04:28
Cytat: Dasna w 2013-09-16, 16:39:47
Będę pamiętać. Chętnie. Hantelki maja po 4 kg.

Na razie chcę zobaczyć jak zareaguję na ten "polski" trening. Czy jutro będę w formie, czy coś będzie boleć. Na pewno na razie Jurij na Ukrainie to dał mi treningi jakbym miała 80 lat. Dwie serie po 12 powtórzeń na 3 przyrządach a między seriami długi odpoczynek, że czułam takie wystygnięcie. Przeczytałam ten artykuł o treningu kobiet co mi link podrzuciłeś i od razu zrozumiałam, że za długie przerwy między seriami. Co do obciążenia to go rozumiem , bo mnie nie zna.
Ten dzisiaj z Polski zapytał mnie o co mi chodzi a ja , że chcę mięśnie. Nie chudnąć , ale wypełnić to co mam mięśniami. Tyle, że sadła też trochę mam. :?

Inne linki tylko przekierowują na Forum sdf a tam nie mogłam znaleźć tych artykułów przez Ciebie podanych.

Dasna, pełen szacun. 8) :D Podziwiam i spróbuje nieśmiało brać przykład. Ale chcę uczciwie zacząć biegać w plenerze i na orbitreku. To do tej pory to była u mnie zabawa i to tylko wtedy gdy pamiętałam i gdy mi się chciało... 8) :?

Ot hipokryzje- tytułem treningu mentalnego. ;) :D

renia

Radzio, o co Ci chodzi? Sprecyzuj...

Gavroche

Cytat: renia w 2013-09-18, 08:56:38
Radzio, o co Ci chodzi? Sprecyzuj...
Żebyś nie żałowała :lol:

Zyon

A moja babcia zawsze mowila.....  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-18, 08:59:00
...nie wywołuj Radzia z lasu?

Zyon

Powiedzmy, ze cos w ten desen ale bardziej dosadnie  :D
Work Buy Consume Die

renia

Dasna

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-09-18, 08:59:00
Nie wiem co , ale na pewno mądra kobieta. :lol:

Dasna

To dzisiaj popedałowałam do klubu , bo energii miałam w sobie sporo. Rozgrzewka 10 min. na orbitreku i 2 obwody po 30 powtórzeń. Po każdej stacji 10 stepów na prawo i 10 na lewo. I już lekko. No to potem 10 min. czegoś takiego co się pedałuje, ale rękoma w przód i w tył. Oooo, to dobre. Potem jakiś inny orbitrek 10 min. a potem rozciągania i do domu rowerkiem. 1, 5 godz. efektywne. Ale się pocę. jak mysz. :shock:

No i rozmowa o diecie. :D Lekko i przyjemnie, bo tylko informuję. A tam trenują tez zawodnicy, którzy przygotowują się do zawodów kulturystycznych, więc ja nie będę im ustawiać diety, ale, ale pomału zawsze można dzielić się doświadczeniem. Wymieniać poglądy. Atmosfera bardzo przyjazna. :D

administ

Cytat: Dasna w 2013-09-18, 14:33:20
No i rozmowa o diecie.

Konkurencji polecasz naturalnie 5*wio?  :roll: :wink:

Dasna

Cytat: admin w 2013-09-18, 14:36:44
Cytat: Dasna w 2013-09-18, 14:33:20
No i rozmowa o diecie.

Konkurencji polecasz naturalnie 5*wio?  :roll: :wink:
Naturalnie. :lol:
Dziś zahaczyliśmy z trenerem o temat Paliwa dla mózgu. No i zaraz co w moim mózgu zaświtało artykuł T. Kwaśniewskiego . Jasne. Tyle, że na razie "poprzerzucaliśmy się" delikatnie
węglowodanami i białkami. Ja , że w nadmiarze szkodzą na wątrobę i nerki , trener mi , ze tłuszcze na trzustkę.  :lol: On przed zawodami zjada do 600 g węglowodanów i 5000- 6000 kal. a ja na to , że ja nie ważę. Temat jest rozwojowy. Złapał mnie lekki skurcz w barku a on zaraz , że to moje żywienie.  :? :lol: a ja , że jestem zdrowa jak byk. Na to on o cholesterolu i tak dalej. Ja , ze to nie tak, że ważniejsze trójglicerydy. Ale koniec końców teraz muszę trzymać formę a miło się po prostu gawędziło. :lol:

Zyon

Cytat: Dasna w 2013-09-18, 14:45:47
trener mi , ze tłuszcze na trzustkę.  :lol:
Eee yyy  :shock: :shock: Mowil jak?
Work Buy Consume Die

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-09-18, 14:49:06
No, że enzymy trawiące tłuszcze są wytwarzane przez trzustkę i jedząc tłusto obciążamy nadmiernie trzustkę.

administ

Oj!
Zgapiłaś się, bo trzustka wytwarza głównie insulinę i to przez to tak się przecież nadwyręża!  8)
Mogłaś dodać, że: "ostatnio amerykańscy naukowcy odkryli bóle punktowe trzustki po glukozie, a łagodzone przez zjadaną fruktozę, dlatego zalecają 5*wio"!  :wink:
I on też lepiej aby zajadał fruktozę, bo wtedy dostanie lepszego kopa węglowodanowego na zawodach.
Może być bułka banan, jak na reklamie z Małyszem. I aby nie zapominał o detoksie!  :D

Dasna

:( No, w tych dyskusjach to ja biegła nie jestem. No, przecież. Trzustka- insulina. Oooo. No, nic to. Uczę się cały czas.

Dasna

Jeszcze będzie okazja to powrócę pewnie do rozmów. Będę lepiej przygotowana , bo widzę , że sytuacja to wymusza. :D

Zyon

Cytat: Dasna w 2013-09-18, 14:59:11
Cytat: Zyon w 2013-09-18, 14:49:06
No, że enzymy trawiące tłuszcze są wytwarzane przez trzustkę i jedząc tłusto obciążamy nadmiernie trzustkę.
A nie woreczek zolciowy przypadkiem?  :shock:
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Dasna w 2013-09-18, 15:15:45
Jeszcze będzie okazja to powrócę pewnie do rozmów. Będę lepiej przygotowana , bo widzę , że sytuacja to wymusza. :D

A Ty masz tam ćwiczyć, czy wykłady dietetyczne robić...   :shock: :wink:  :D