Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Bo 99,9% siedzi w głowie. A reszta...... :D w tobie  :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-04-22, 16:35:05
Dzisiaj trening z Jurijem i...... sztanga. A jak. :D
Przy okazji opowiedziałam mu jakich rad udzielasz mi Gavroche i widzę , że Jurij się dostosuje. Np. w kwestii przysiadu, że nie potrzeba mi (myślę póki co )butów tylko, żebym ćwiczyła siady a to na krążkach a to nawet bez butów itd. No i postaram się , żeby nie brzmiało to ....a Gavroche napisał.... :lol: :lol:

1. Rozgrzewka spokojna na orbitreku i ciut wyginania (nie rozciąganie, tez przekazałam uwagi  :lol:)
2. Z samą sztangą 3 x 10 zarzut, przysiad i push press.
3. Push press pojedyncze 5 razy 23, 5 kg.
4 .MC na ugiętych 1 x 6 51 kg
                         1 x 1 55 kg ( z paskami) ( też powiedziałam a Gavroche powiedział, że na 1 raz to i 60 kg, :lol )
                          1 x 4 51 kg
                          1 x 6 48, 5 kg
5.Na maszynie ściąganie rączek (prosty brzucha) 3 x 20 25 kg
6.Unoszenie nóg w zwisie w malej amplitudzie 3 x 20
7.Bieżnia 5 min. maks potem 10 min. wyciszenie.

I teraz jestem zadowolona z podejścia trenera do mojego treningu, bo wyczuwam, że zrozumiał, że ja na poważnie a nie , że przychodzi paniusia się powygłupiać czy co? :roll:
Będziesz tak tyrać tym Gavrochem, to Ci w końcu zasłabnie :wink:

Dasna, mam trochę pojęcia, owszem, ale nie wszystko musi pasować "jak ulał" do Ciebie :D
Kombinuj sama, nie wahaj się wprowadzać własnego porządku, ufaj instynktowi.
Pochwal czasem Jurija i słuchaj co ma do powiedzenia, na bank to skarbnica ciekawostek, a wiedza to potęga... :wink:
To tak jak z Kwaśniewskimi, dobrze radzą, ale ostatecznie to Twoje życie i zostajesz z nim samiutka :lol:

Jak Ci się ciągnęło 55 kg?
Czy tak się rozentuzjazmowałaś, że nie pamiętasz? :D

Dasna

No, właśnie, jesteśmy "w domu".
Tak jak ja przed laty, zajmowałam się w zasadzie równie intensywnie jak teraz kulturystyka ( 3 lata), ale ćwiczyłam zupełnie sama na podstawie Muscle & Fitness to rozumiałam jako budowanie pięknego ciała. Zdrowego ciała i proporcjonalnego. Nigdy nie stosowałam odżywek , używek itp. Nie było tez moim celem wybudować wielkie mięśnie , ale rozumiałam , że kulturystyka tez daje siłę.
Teraz jakieś mutanty, które za chwile eksplodują narzucają ton. Te mięśnie wyglądają ohydnie.
Poza tym czytałam artykuł o profesjonalistkach w USA, które przed występem tak się odwadniają , że prawie mdleją. Głodzą się, szprycują diuretykami. To gdzie tu zdrowie?

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-04-22, 16:57:28
Cytat: Dasna w 2014-04-22, 16:35:05
Dzisiaj trening z Jurijem i...... sztanga. A jak. :D
Przy okazji opowiedziałam mu jakich rad udzielasz mi Gavroche i widzę , że Jurij się dostosuje. Np. w kwestii przysiadu, że nie potrzeba mi (myślę póki co )butów tylko, żebym ćwiczyła siady a to na krążkach a to nawet bez butów itd. No i postaram się , żeby nie brzmiało to ....a Gavroche napisał.... :lol: :lol:

1. Rozgrzewka spokojna na orbitreku i ciut wyginania (nie rozciąganie, tez przekazałam uwagi  :lol:)
2. Z samą sztangą 3 x 10 zarzut, przysiad i push press.
3. Push press pojedyncze 5 razy 23, 5 kg.
4 .MC na ugiętych 1 x 6 51 kg
                         1 x 1 55 kg ( z paskami) ( też powiedziałam a Gavroche powiedział, że na 1 raz to i 60 kg, :lol )
                          1 x 4 51 kg
                          1 x 6 48, 5 kg
5.Na maszynie ściąganie rączek (prosty brzucha) 3 x 20 25 kg
6.Unoszenie nóg w zwisie w malej amplitudzie 3 x 20
7.Bieżnia 5 min. maks potem 10 min. wyciszenie.

I teraz jestem zadowolona z podejścia trenera do mojego treningu, bo wyczuwam, że zrozumiał, że ja na poważnie a nie , że przychodzi paniusia się powygłupiać czy co? :roll:
Będziesz tak tyrać tym Gavrochem, to Ci w końcu zasłabnie :wink:

Dasna, mam trochę pojęcia, owszem, ale nie wszystko musi pasować "jak ulał" do Ciebie :D
Kombinuj sama, nie wahaj się wprowadzać własnego porządku, ufaj instynktowi.
Pochwal czasem Jurija i słuchaj co ma do powiedzenia, na bank to skarbnica ciekawostek, a wiedza to potęga... :wink:
To tak jak z Kwaśniewskimi, dobrze radzą, ale ostatecznie to Twoje życie i zostajesz z nim samiutka :lol:

Jak Ci się ciągnęło 55 kg?
Czy tak się rozentuzjazmowałaś, że nie pamiętasz? :D
Ciągnęło mi się super i .....z zapasem. Poczułam to. Ichahahaha.Spokojna duma. A co , mogę. :D Od razu stwierdziłam- mogę więcej. Technika, technika. Oddech, napięty brzuch , ściągniecie łopatek.

Jasne, że sama. To frajda coś odkrywać.
Zresztą jak kiedyś napisałam jestem hedonistka. Dzisiaj na trening przytargałam moje głośniki i podłączyłam do telefonu. Mam tam dobre kawałki Pantera, Gojira, Rammstein, Megadeth, Black Label Society. :mrgreen: To i trenowało sie ok. I głos prawie na full.  :lol:

Dasna

Gavroche , Ty nie zasłabniesz. To jest takie prawo, że im więcej dajesz tym więcej otrzymujesz. :mrgreen: :lol:
No i działasz "zarażająco". :lol:

Dasna

Cytat: MariuszM w 2014-04-22, 16:50:17
Bo 99,9% siedzi w głowie. A reszta...... :D w tobie  :lol:
Zgadza się. Tyle, że czasami trzeba kopnąć w tyłek , żeby zapracowała głowa. :lol:

RafałS

Cytat: Dasna w 2014-04-22, 16:20:25
...Mr. Największy Bebech właśnie. :?
Lasy deszczowe, czarnoskóre gorylaki...  8)

Dasna

Cytat: RafałS w 2014-04-22, 17:13:48
Ze srebrnym grzbietem. 8)

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-04-22, 17:10:37
Gavroche , Ty nie zasłabniesz. To jest takie prawo, że im więcej dajesz tym więcej otrzymujesz. :mrgreen: :lol:
No i działasz "zarażająco". :lol:

Niektóre infekcje zabijają :wink:

Ale jesteś silna babka! :D
Tylko nie szrżuj, maksy absolutne czy maksy treningowe (ok. 95%CM) początkujący mogą robić co kilka tygodni.
Dobrze jest czasem podnieść jakiś duży ciężar, ale większość czasu powinnaś się poruszać w strefie "skutecznego spokoju", jakieś 80-85% CM.

No i poczytaj o cyklach na siłę, jeszcze nie czas, ale większość ludzi ma z tym problemy, a to najbezpieczniejszy i najskuteczniejszy sposób budowania siły (i mięśni :wink:).
Oswój sobie cykle 8)

Gavroche

Cytat: RafałS w 2014-04-22, 17:13:48
To samo skojarzenie: kadź fermentacyjna :D

RafałS

Cytat: Dasna w 2014-04-22, 17:16:50
Ze srebrnym grzbietem. 8)
Cytat
No, no, no! O to chodzi.  :D

administ

Ale fengszuj!  :shock:
Tylko ta małpa na pierwszym planie...  :?

renia

Ładna małpa, jak na małpę... 8)

administ

Z taką łysą klatą?  :shock:  :?
Ciekawe jaką farbę na czerepie se rzuciła?  :roll: :wink:

renia

:lol: a tego to nie zauważyłam (łysej klaty :lol:) ...tak dokładnie jej się nie przyglądałam... 8) nie przepadam z małpami... 8)

renia

...nie da się ukryć, że to jest farbowana, ruda małpa... 8)

administ

Siwiznę maskuje?  :shock:  :wink:

renia

Lepiej wygląda siwy niż rudy... 8) :lol: