Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Hm. Racja, racja. Ale jak piękno idzie w parze z wartością użytkową? :roll: Przecież może być silny, wytrwały, piękny kundel. :roll: A jeszcze dochodzi kwestia gustu, potrzeb. Hm.

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-06-27, 10:01:16
Hm. Racja, racja. Ale jak piękno idzie w parze z wartością użytkową? :roll: Przecież może być silny, wytrwały, piękny kundel. :roll: A jeszcze dochodzi kwestia gustu, potrzeb. Hm.
To problem z rodzaju jajko i kura :D
Nie ocenia się książki po okładce, ale miło, gdy jej projekt jest spektakularny i pasuje do zawartości :wink:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-06-27, 10:03:07
Nie ocenia się książki po okładce, ale miło, gdy jej projekt jest spektakularny i pasuje do zawartości :wink:
Tak. Czyli doszliśmy do muru. Jajko czy kura?  :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-06-27, 10:11:53
Jajko ewolucyjnie jest starsze niż ptak :wink:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-06-27, 10:16:24
Cytat: Dasna w 2014-06-27, 10:11:53
Jajko ewolucyjnie jest starsze niż ptak :wink:
:roll: Tu potrzeba Zyona, żeby się nie zgodził .....i tak dalej.  :lol:
Ja się zgadzam. Pierwsze było jajko. :lol: :lol:

Zyon

ja?...ja sie na niczym nie znam
Work Buy Consume Die

Dasna

Cytat: Zyon w 2014-06-27, 10:33:10
ja?...ja sie na niczym nie znam
Łżesz jak pies, ojciec. :lol: :lol:

Dasna

Byłam sobie dziś na stretchingu. B.przyjemne zajęcia,  choć prowadzący zastrzegł , że tylko dzisiaj takie lekkie. jutro ma być masakra. No, ale mnie jutro na tej masakrze nie będzie. :mrgreen:
Sam prowadzący jest jak guma  :shock:. Były tancerz, a teraz mgr fizjoterapii.

Jaka piękna dziewczyna była dziś w siłowni a potem na stretchingu. Gdzieś tak, 178 cm wzrostu. Przyszła podciągnęła się na drążku ze 4 razy   :shock:. Szczupła sportowa sylwetka, długie zgrabne nogi, twarz ładna, inteligentna, naturalne , gęste włosy. Takie dziewczyny b. mi się podobają. :lol: :lol:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-06-28, 20:21:41
Byłam sobie dziś na stretchingu. B.przyjemne zajęcia,  choć prowadzący zastrzegł , że tylko dzisiaj takie lekkie. jutro ma być masakra. No, ale mnie jutro na tej masakrze nie będzie. :mrgreen:

Jaka piękna dziewczyna była dziś w siłowni a potem na stretchingu. Gdzieś tak, 178 cm wzrostu. Przyszła podciągnęła się na drążku ze 4 razy   :shock:. Szczupła sportowa sylwetka, długie zgrabne nogi, twarz ładna, inteligentna, naturalne , gęste włosy. Takie dziewczyny b. mi się podobają. :lol: :lol:
Za grosz gustu nie masz!
Powszechnie wiadomo, że najpiękniejsze są malutkie, filigranowe, ciemne jak latynoski i temperamentne. 8)
Jak, nie przymierzając, Penelope Cruz :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-06-28, 20:49:17
Cytat: Dasna w 2014-06-28, 20:21:41

Za grosz gustu nie masz!
Powszechnie wiadomo, że najpiękniejsze są malutkie, filigranowe, ciemne jak latynoski i temperamentne. 8)
Jak, nie przymierzając, Penelope Cruz :D
Ale mnie się takie podobają. :D

Gavroche

Jak se pani chce...  :lol:

Dasna

Dasna

Dzisiaj ćwiczyłam w całym rynsztunku. I to Wiktor pilnuje, żebym zakładała pas i paski a na nadgarstki ochraniacze. Buty, co znaczą buty. Same mnie wypychają w górę. To zupełnie inne przysiady.
Rozgrzewka i brzuszki i grzbiet.
1. Rwanie 5 x 5 15 kg
              3 x 3 20 kg
2.Wyciskanie zza głowy 3 x 5 20 kg
                                1 x 3 25 kg
3. Przysiady przednie 1 x 3 15 kg
                              1 x 3 20 kg
                              1 x 3 30 kg
                              1 x 3 40 kg
                              1 x 2 45 kg
                              1 x 1 50 kg :D
no i Wiktor stwierdził - "maszyna" :D :D
4.GM 5 x 5 15 kg
5. Jakieś siady i leżenie na bosu a potem wstawanie z rękami z tyłu głowy 2 x 20 .O matko święta. Flaki wyprułam. :?
15 min. rower.

Gavroche

Niestety prędko przywykniesz do sprzętu :D
Ale fronty na 50 kg robią wrażenie 8)
Ciekaw jestem martwego ciągu, tu może być nawet gorzej...

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-06-30, 14:24:35
Co masz na myśli pisząc o MC, że będzie gorzej? :roll:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-06-30, 14:29:19
Cytat: Gavroche w 2014-06-30, 14:24:35
Co masz na myśli pisząc o MC, że będzie gorzej? :roll:
Ciężarowe buty są zaprojektowane do wstawania ze sztangą powyżej środka ciężkości ciała.
Ten klinik pod piętą większości ludziom pomaga odpowiednio ustawić goleń, by zatrudnić na pełny etat pośladki i plecy. :D
Przy ciągu im niżej jesteś, tym łatwiej wystartować z odpowiednią szybkością, tym samym ukończyć bój.
Także tutaj na boso lub w baletkach. 8)
Oczywiście to już niuanse pod wyśrubowany wynik, ale 1% z 250 kg to 2,5, a waga zacisku na sztandze olimpijskiej jest nie do pogardzenia :D

Dasna

:roll:
Zobaczymy co z tego dalej wyniknie. Na razie trwa proces i to bolesny i ciągły rozciągania i kurczenia się ścięgien. Myślę, że potrwa tak jak teraz jeszcze z pół roku.

:roll: Zacznę się zastanawiać bardziej jak MC zrobię 100 kg, w przednim przysiadzie 65 kg, w tylnym 80 kg.
Ale najbardziej  zależy mi, tak na prawdę, na rwaniu i podrzucie a tu mam słabe wyniki. :(

Dasna

Aha, te zaciski to super sprawa. Klik i już są zapięte. W klubach  są te z jakimiś "skrzydełkami" i  trzeba się męczyć i używać nadludzkiej siły  :shock:, żeby je nadziać na gryf. :?

administ

Ze "skrzydełkami" na gryf ...  :roll:
To te kliki są lepsze.  :D

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-06-30, 14:58:31
:roll:
Zobaczymy co z tego dalej wyniknie. Na razie trwa proces i to bolesny i ciągły rozciągania i kurczenia się ścięgien. Myślę, że potrwa tak jak teraz jeszcze z pół roku.

:roll: Zacznę się zastanawiać bardziej jak MC zrobię 100 kg, w przednim przysiadzie 65 kg, w tylnym 80 kg.
Ale najbardziej  zależy mi, tak na prawdę, na rwaniu i podrzucie a tu mam słabe wyniki. :(
Ćwiczenia skomplikowane technicznie, jak ciężarowe boje, to tylko trening i czas :D
Im więcej treningów zmieścisz w ciągu roku, tym postępy będą szybsze, ale koniecznie bacząc na świeżość układu nerwowego.
Na razie uczysz się techniki, w zasadzie tak już pozostanie, bo dokładając ciężaru, musisz się go uczyć od nowa, oczywiście im dalej w las tym więcej niuansów, także bodźców Ci nie zabraknie  :D