Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Cytat: renia w 2013-11-16, 13:15:27
Cytat: Dasna w 2013-11-16, 12:45:31
Co prawda przed treningiem zjadłam 4 żółtka na słoninie, ale zwiększyły się obciążenia i intensywność treningu + stres. I dało to dzisiaj kiiiiichę. :?

A pamiętasz o węglowodanach? Tak jak pisałam, w stresie człowiek ich potrzebuje więcej...
Różnie. Staram się pamiętać. Jak pije kawę ze śmietanką to już tam są węglowodany i admin , kiedyś zwracał uwagę, że jak śię pije śmietankę to trzeba ostrożniej z węglowodanami.

MariuszM

Dasno w związku ;) z tym,że jesteś "Nasza" oraz zasilenia moich zwojów mózgowych ośmioma końmi mechanicznymi (8KM) i po pewnej rozmowie z Maestro Gie proponuję Ci przed wysiłkami (ciężary,boks,sprinty etc) wymagającymi większej agresji i jak to ujął Gavroche "Mam prywatną teorię, że chodzi tu o agresję, może jakieś neuroprzekaźniki, adrenalina?". Inaczej mówiąc puryny, czyli kwasy nukleinowe (DNA,RNA) w postaci wywaru mięsno kostnego+żółtka+masło+ karkówka + opcjonalnie ziemniak lub bez będzie idealnym rozwiązaniem. Po treningu,kiedy zależy nam na regeneracji i wyciszeniu odpalamy zestaw na leniucha omlet (1-2 białka) z przewagą żółtek (3-6)+twaróg+śmietanka lub naleśniczki śmietankowe i zestawy im podobne.  :lol:

Połączenie twaróg+jajka (żółtka) jest bardzo bogate w aminokwasy egzogenne, z których organizm może wyprodukować sobie brakujęce aminokwasy egzogenne,ale skurczybyk nie bardzo chce, chyba że się go do tego zmusi. W związku z tym,że jest to robota głupiego należy dodać stosowną ilość węglowodanów 0,8-1 (sprawdzić samemu)

Połączenie żółtka,jajka,mięso jest bogate w aminokwasy egzogenne i endogenne, wtedy nie trzeba nam podawać w kroplówce ;) większej ilości węglowodanów <0,8 (sprawdzić samemu). 

Zarzuć swoje menu, to podpowiemy może coś.  8) :D

Tak B:W 1:1 lub 1:0,5 :)

administ

Cytat: Dasna w 2013-11-16, 14:06:43
jak śię pije śmietankę to trzeba ostrożniej z węglowodanami.

Dodam dla ścisłości, że im śmietanka ma wyższą zawartość tłuszczu, tym ostrożność na węglowodany mniejsza.  8)
Można też przyjąć, że fermentacja mlekowa obniża zawartość cukru mlecznego o połowę.  :D

Dasna

Mariusz, tutaj nie mam ani wagi ani zbyt wielkich możliwości pichcenia, więc odbywa się moje jedzenie "w drodze" np.
Dzisiaj:
6.30- 7.00 2 szklanki kawy ze śmietanką 21 % ( nie mieli innej)
8.00 4 żółtka na plastrze słoniny
13.30 2 żółtka na plastrze słoniny + jakieś 100 ml jakiegoś słodkiego jogurtu co mi Sasza zostawiła
14.30 250 ml kubas kawy ze śmietanka 33 %.

No i to na dzisiaj wszystko.

A tak to przestrzegam tylko tych 2 kaw rano ze śmietanka (30 % jak przywiozę z Polski)
Potem 3-4 żółtka na słoninie a bywa duży jogurt grecki 10% albo 200 g sera pleśniowego.No i wsio. Pomidora zjadłam,po 4 dniach.

MariuszM

Dziewczyno, tak to ty daleko nie zajedziesz na takim zestawie :P

Nie bój się białka, nie zabiją
Nie bój się tłuszczy, nie zabiją
Nie bój się węglowodanów, nie zbiją
Nie bój się kalorii, nie zabiją
przynajmniej od razu  :lol: :lol: :twisted:
Nie głodź swego ciała przy intensywnym wysiłku fizycznym,komponuj posiłki o pełne B:T:Ww na przykład
20gB:60-70gT i 15g Ww ;) smacznego

MariuszM

Ty miało być, przepraszam ;)

Dasna

MariuszM

Jeszcze Juri powie,że to całe ŻO, to jaka lipa jest :D :lol: I zasugeruje zmianę nazwy na Sp. Ż.O.O ;)  :lol: :lol:

renia

Cytat: Dasna w 2013-11-16, 12:41:18
Mariusz dzięki.
Widzę od razu, że zapomniałam w ogóle o mięsie. :?

Jeszcze przez pomyłkę przejdziesz na wege... :lol: :wink: Mi już dużo nie brakuje... 8) :lol:

Dasna

Dasna

Nic to taki diabelski tydzień.  :?
Ale fakt,że zapomniałam o karkówce, boczku. :?

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-11-16, 16:02:31
Nic to taki diabelski tydzień.  :?
Ale fakt,że zapomniałam o karkówce, boczku. :?
Mariusz dobrze prawi, często jego przemyślenia są bardzo trafne.
Mięso mięśniowe, niedużo, 100 g dziennie wystarczy, jest konieczne przy treningu siłowym!
Zgodnie z zasadą, że organizm chętniej i łatwiej wykorzystuje to, co ma w przewodzie pokarmowym do regeneracji własnych tkanek.
Podobne-podobnym, a mięśnie uszkadzasz na każdym treningu.
To co się mówi na temat białka przy treningu siłowym, to nie tak do końca z d...
Niedużo, ale bilans azotowy musi być dodatni i obfitość kalorii nieustająca.
W takich warunkach jeśli nie dojesz węgli, to i dramatu nie będzie.
Uwierz mi, widziałem to parę razy, że można mimo ostrego treningu i deficytu kalorii wyglądać tłusto i flakowato, nie rozwijać się i popadać w depresję...
Japończycy mówią krótko - Wa.
Równowaga.

Jeśli chodzi o nieudany trening, to raczej prawidłowość, po prostu czasem są i tyle.
Dobrze wtedy zrobić króciutki, intensywny, pobudzający trening trwający 15-20 minut i wyjść na spacer czy poleżeć, nie myśląc o tym zbytnio.
NICZYJE ciało nie da rady ciągle ćwiczyć z werwą :lol:

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2013-11-16, 19:22:18

Tak, wiem jestem zaj....... :lol: :lol:  :twisted:
Ale dziękuje,że ktoś to docenia  :lol: :lol: :lol:

Zyon

Ja tez bym z checia cos podpowiedzial ale.....na niczym sie nie znam  :? :(
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-11-16, 19:52:28
Cytat: Gavroche w 2013-11-16, 19:22:18

Tak, wiem jestem zaj....... :lol: :lol:  :twisted:
Ale dziękuje,że ktoś to docenia  :lol: :lol: :lol:
Może się która w końcu pozna :D
Doceniam, bo to co mówisz działa, bez względu na to co mówią niektórzy "fizjolodzy".

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-16, 20:01:11
Nie bądź taki surowy dla siebie...
Śniadnie i kawę masz opanowane :D

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2013-11-16, 20:04:32
Nie bądź taki surowy dla siebie...
Śniadnie i kawę masz opanowane :D
Cytat: Gavroche w 2013-11-16, 20:02:35

Może się która w końcu pozna :D
:twisted: ;) :lol:

renia

Bo Ty masz szersze horyzonty. Znasz się na wszystkich dziedzinach a nie tylko na wąskiej specjalności. 8)

Radzio

Cytat: admin w 2013-11-16, 14:27:39

Dodam dla ścisłości, że im śmietanka ma wyższą zawartość tłuszczu, tym ostrożność na węglowodany mniejsza.  8)
Można też przyjąć, że fermentacja mlekowa obniża zawartość cukru mlecznego o połowę.  :D

+1 :D

I tego... no... nie mieszać tłuszczy mlecznych ze zwierzęcymi, znaczy paliw nie mieszać, znaczy... pływać mi się chce. :lol: ;)

renia

Cytat: admin w 2013-11-16, 14:27:39

Ja bym to napisała prosciej. W śmietance niskotłuszczowej jest więcej węglowodanów niż w śmietance z większą zawartością tłuszczu. I jeszcze, że śmietana ukwaszona ma mniej węglowodanów niż śmietanka słodka (tej samej zawartości tłuszczu). Tak Panie? 8)