Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

I sześciopak widzę.  :D ;)

Dasna

No, a dzisiaj zarzut , not problem. :?

Za to poznałam co to branie sztangi bez zamka. Coś tak zapomniałam. :shock: Serdeczny palec obity. :?

Ale ja już nie liczę siniaków, krwiaków,zrytych piszczeli, obitych kolan, ud, bioder, gardła i podbródka. Niestety,  coś tam sobie w gardle uszkodziłam.  Pamiętam ten moment,  jak zarzuciłam i zaczęłam świszczeć i charczeć. Teraz trochę jakby buczę. :?

Trening w Dynamo.
1.Rozgrzewka
2.Ciąg podrzutowy + zarzut 5 x 1 45 kg
3.Ciąg podrzutowy z wysokiej podstawki 3 x 3 70 kg
4.Przysiady w nozycach 3 x 5 45 kg
5.Biceps, triceps i wariacje brzuszukowe.

renia

To jest naprawdę duże poświęcenie...

Dasna

Cytat: renia w 2016-03-18, 20:49:31
To jest naprawdę duże poświęcenie...
Nie.  :wink:
Ja tego tak nie traktuję, bo po prostu nie pamiętam tego. Ot, tak przy okazji mi się przypomniało. Ale, hm? Poświęcenie? Raczej pasja. :wink:

renia

To dobrze. :D Ja chyba na to patrzałam ze swojej perspektywy... 8) :lol:

Dasna

Cytat: renia w 2016-03-18, 21:45:55
To dobrze. :D Ja chyba na to patrzałam ze swojej perspektywy... 8) :lol:
:lol: :lol:

Dasna

Dzisiaj w AquaParku . A ludzi masa. :shock:

1.Rozgrzewka
2. Ciąg rwaniowy+ rwanie klasyczne 5 x 1 30 kg
3.Wyciskopodrzut zza głowy szerokim chwytem  3 x 2 40 kg
4.Pólpodrzut 3 x 3 45 kg
5. na maszynach
6.Ręce- nogi podawanie piłki 3 x 30

administ

Masa ma jedynie znaczenie, gdy składki ZUS odprowadza... ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2016-03-20, 08:16:33
tak, bo tak najłatwiej,  biednych złupić , a rekiny marketowe zatrudniają ludzi na śmieciówki. Może wreszcie się państwo za tą patologię weźmie   :roll:    :)

administ

Problem w tym, że ta "patologia" trwa od wspólnoty pierwotnej, a wyzysk przybierał różne nazwy, co nie zmienia istoty problemu.
Patologią zaś jest rozdawanie państwowych pieniędzy, "bo siem należy w imię sprawiedliwości społecznej"...  8)

renia

A co za różnica, czy rozdają na miejscu, czy wywożą za granicę? :roll:

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-03-20, 08:48:47
kapitał zagraniczny  -  to lepiej brzmi  ;-)

administ

Cytat: renia w 2016-03-20, 08:48:47

Przecież to prywatne pieniądze obywateli obcych nacji, a nie społeczne, które rząd "rozdaje".  8)

renia

Ale tych "prywatnych pieniędzy obywateli obcych nacji" część powinna zostać, w formie podatku, w Polsce. Dlaczego ja mam płacić podatek, a oni nie? Proszę, wytłumacz mi to... 8) Czy ja jestem gorszy sort? :shock:

administ

Oczywiście, że przed wywózką zysku płacą podatki zgodne z prawem i księgowością kreatywną, więc wszystko jest ok.  8)

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-03-20, 08:23:22
Cytat: admin w 2016-03-20, 08:16:33
tak, bo tak najłatwiej,  biednych złupić , a rekiny marketowe zatrudniają ludzi na śmieciówki. Może wreszcie się państwo za tą patologię weźmie   :roll:    :)
Małe sklepiki prywatne zatrudniają na pół etatu ,może się wreszcie państwo weżmie ,bo po roku pracy zasiłek się należy 8)

administ

Pół etatu, to jest na papierze, a faktycznie pracują, jak właściciel wymaga.  8)

Diogenes z Synopy

spoko, od lipca czy sierpnia dobra zmiana wprowadza 12 zł/h  na śmieciówkach. Obaczym, co Polak potrafi  ;-)  A co Niemiec.

Cytat: Jarek w 2016-03-20, 10:15:17
Małe sklepiki prywatne zatrudniają na pół etatu ,może się wreszcie państwo weżmie ,bo po roku pracy zasiłek się należy 8)
nie, bo kto by zasiłki brał? ;-)  Na pół etatu i zasiłek się należy?  Nie sprawdzałem tych rewelacji. Spytam się przy okazji.  :roll:   .