Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Takie uwagi po porannej wizycie w siłowni, gdzie spotykam od lat tych samych ludzi, tak samo wyglądających i tyle samo podnoszących.
Dla osoby nieużywającej środków dopingujących jedyną drogą do nabierania ciała, są duże, wielostawowe ćwiczenia, w których regularnie zwiększamy obciążenie.
Kropka. :D
Zamiast martwić się techniką ustawienia małego paluszka na sztandze, po prostu dźwigajcie duże ciężary, a ciało samo znajdzie odpowiedni tor ruchu! :P
Jak ktoś robi 12 serii na bicka 2x w tygodniu, a 3 serie raz na tydzień siadów (i to ćwierćruchy na smicie) to jak ma rosnąć? :shock:
Jak ktoś kiedyś powiedział: Siłacz powinien żyć i umierać w squatracku. ;)

Duże ciężary, dużo jedzenia (a to nie jest kebab i dwa jogurty) i odpowiedni odpoczynek, dają charakterystyczny pakerski wygląd; rozmiar, grubość i szerokość.
Więc nie rozkminiajcie z podobnymi wam cieniasami ustawienia łokci przy rozpiętkach w bramie oraz czy wypić gainer w szatni czy po drodze do domu, tylko zasuwajcie ćwiczenia trójboju do mroczków przed oczami, a potem na porządny, maminy obiad i drzemkę do domu! :lol:
Howgh.

renia

Nasz najmłodszy właśnie szykuje się do wyjścia na siłownię. Tak na bardzo szczęśliwego to on nie wygląda.  :roll: Chyba miałby ochotę jeszcze w łóżku poleżeć... 8)

Gavroche

Powinien lecieć, jak na skrzydłach. 8)
Zmuszanie się z obowiązku "bo mam karnet" działa tylko na krótką metę.
Ale może jeszcze zdoła połknąć bakcyla? ;)

administ

Cytat: renia w 2019-01-13, 08:53:10
Nasz najmłodszy właśnie szykuje się do wyjścia na siłownię. Tak na bardzo szczęśliwego to on nie wygląda.  :roll: Chyba miałby ochotę jeszcze w łóżku poleżeć... 8)

Pewnie laski mało ciekawe na tę siłownię łażą.  :?

renia

Cytat: Gavroche w 2019-01-13, 09:31:57
Powinien lecieć, jak na skrzydłach. 8)
Zmuszanie się z obowiązku "bo mam karnet" działa tylko na krótką metę.
Ale może jeszcze zdoła połknąć bakcyla? ;)

Nie narzekał...ale było widać, że jeszcze jest taki zaspany. :? Ja się do tego nie wtrącam. Jest pełnoletni i niech decyduje sam o sobie... 8)

renia

Cytat: admin w 2019-01-13, 09:35:11
Cytat: renia w 2019-01-13, 08:53:10

Pewnie laski mało ciekawe na te siłownie łażą.  :?

Nie opowiada jak tam jest, a ja się nie wypytuję. Mówił tylko, że nie ćwiczy tak aby mieć wielkie bicepsy, tylko tak aby sylwetka była w miarę równomiernie umięśniona (głównie "klata", bo nogi od piłki to ma aż aż. 8)) :lol:

Gavroche

Trening bezpośrednio po śnie może być dla niektórych nieprzyjemny, a nawet niebezpieczny. 8)
Organizm na noc gromadzi płyn w przestrzeniach stawowych, więc obciążanie ich wielokrotnie zwiększa ciśnienie tamże.
Chyba, że idziemy na siłownię pospacerować na ruchomej bieżni, to ok. ;)

Moim zdaniem trening powinien odbywać się co najmniej godzinę-dwie po wstaniu z łóżka, dobrze jest też dowalić kawkę, dla podbicia kortyzolu. 8)

renia

O! To ja zrobiłam... 8) :lol:

Gavroche

Trzainacy

kelin211

Malo tolerancji cos w tej Ameryce :D

vvv

kompletnie bez związku ...

https://nunawhaa.files.wordpress.com/2012/10/demotivational-posters-bipolar-polar-bears.jpg
(https://nunawhaa.files.wordpress.com/2012/10/demotivational-posters-bipolar-polar-bears.jpg)

:shock:

Gavroche

Zyon

Cytat: Gavroche w 2019-02-05, 20:39:54
Bardzo słusznie i raczej odważnie w dzisiejszych realiach:
https://kulturystyka.pl/organizacja-trojboju-silowego-w-usa-banuje-transseksualistow/
Mam nadzieje, ze inne organizacje tez zaczna. Ta szczypiornistka z reprezentacji Australii to juz gruba przesada.
Work Buy Consume Die

renia

Mogliby zrobić dla nich osobne zawody... :roll:

Zyon

Work Buy Consume Die

renia

:lol: Oni sami siebie nawzajem... 8)

Zyon

Istota tych dewiacji jest, to, ze oni chca zeby normalni widzieli jacy oni sa fajnie nienormalni  :lol:
Work Buy Consume Die

renia

administ

Ale jak nie prowokują jak Ogórek pod TVPiS, to co tam.  8) ;)