Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

A bo po piłce  mięśnienie nie  wyglądają okazale, tylko są sprawne 

admin

admin

Cytat: Blackend w 2021-11-11, 11:35:10
Ja nie trenowałem kulturystyki, ale lubiłem piłkę, a o piłce dobrze pisał i zalecał ŻO. ;)

Nie mam pewności, bo gdzieś w necie wyczytałem, że Doktor "zabronił wszelkiej aktywności fizycznej, bo jest niezdrowa*"! ;)
A i :stawiania pomników", "obrazów olejnych malowania" i "pisania wierszy" - też zakazał...  :lol: :lol: :lol:

* porada dla osoby z ciężkimi zwyrodnieniami stawów i zakaz tylko do czasu - gdy się nie polepszy.  8)

Jarek

Ineterpretacje  jak covidowe zalecenia.

Blackend

Bo to jest "za trudne", o wiele łatwiej zrozumieć receptę na której pisze 3 razy po 2 tabletki dziennie.  :lol:

Ostatnio będąc w towarzystwie zostałem zagadnięty - no dobra to co mam robić żeby wyglądać tak jak wy?
- Ogranicz przynajmniej słodkie napoje i słodycze.
- Ale ja lubię słodycze!

I całe towarzycho wybuchnęło rubasznym śmiechem, a ja oczywiście też, bo czemu nie.  :lol:
Ale wkręcić się już w kolejną "poradę" nie dałem.  8)

Gavroche

W sumie, jak ktoś jest okrąglutki i to akceptuje, bo to jest skutek uboczny jego apetytu, to ok. :D
Ale zazwyczaj grubaski ciągle mówią, że ważą za dużo, a przy każdym kolejnym ciastku "nie powinienem". :lol:

Blackend

Dokładnie.  :lol:
A ci sprytniejsi nakładają sobie na talerzyk po małym kawałeczku aż wsuną całą porcję.  :lol:
Uwielbiam to obserwować i później obgadywać z żoną. ;)

admin

Gavroche

Sobotni trenindżek poranny:
-siad tylny do 220kg
-wyciskanie na ławce do 170kg
-martwy ciąg do 280kg.
Wszystko systemem 54321, plus:
-podciąganie na drążku z obciążeniem
-skłony na rzymskiej ławce z żelazem na klacie
-wymach z 60kg kettlem (!).
Tutaj już normalnie po 4 serie i 8-10 ruchów. :D
Powrót okrężną drogą, około 25minut szybkiego marszu, kurczę, jak wróciłem, to mój babiniec domowy dopiero się budził. :lol:

RafałS

Musisz rozruch zarządzać. 8)

Gavroche

W sobotę? :shock:
Zaraz by była niebieska karta. :lol:

RafałS

Dasna

He, he waga wskazała 64, 3 kg i już wskoczyłam do kat . do 71 kg. No, chyba bym słoniem się stała , gdybym zaważyła 71 kg.  :shock: :?

Ale niech tam.
Prezes PFPC Masters zarządził , że mnie będzie wypuszczać , bo jestem leniwa i zachowawcza. I mam się słuchać i dźwigać co on zarządzi.  :lol: :lol:
No , fakt, że chciałam o tak sobie jak najlżej , ale się nie dało.
Zgłosiłam pierwsze podejścia rwanie 30 kg , podrzut 40 kg. To już nosem kręcił  :lol:, ale rwanie mi odpuścił , przynajmniej pierwsze podejście. A jeszcze obok Dominikę Misterską - Zasowską czyli naszą najbardziej utytułowaną w Seniorach zawodniczkę ( jeszcze startuje w lidze)  , wypuszczał nasz przewodniczący komisji sędziowskiej na tych zawodach Jacek i on ciągle potwierdzał, że mnie trzeba pogonić do dźwigania  :lol:, to w końcu drugie podejście wrzucił mi 34 a trzecie 36 kg , no i mieli rację. Dźwignęłam i to lekko.  :lol:

To podrzut już nie przeszedł na 40 kg , pierwsze podejście tylko 42. No, ok. Potem było 45 kg a skończyłam  na 47 kg. I jeszcze poprawiłam technikę ( nożyce, wybicie góry) , więc zebrałam oklaski i pochwały, że jeszcze tak dźwigającej mnie nie widzieli.  :lol:

I miejsce w grupie, złotko,  a w Open 6, ale fakt , że 5 pkt w Sinclair więcej i byłabym 4 za dziewczynami 20 lat młodszymi i dźwigającymi naprawdę nieźle.  :lol: Choć Dominika dla wielu jest poza zasięgiem. I tak zostawiłam za sobą o wiele młodsze zawodniczki. A stylowo , technicznie to jestem bardzo z siebie zadowolona.  :D
Sama impreza na poziomie światowym. Hala, telebimy, sędziowie klasy międzynarodowej, pomost ( taki "tępy" i gruby jak lubię), spiker najlepszy na świecie czyli Bogusław Mokranowski. Będziemy tam organizować w czerwcu Mistrzostwa Polski 2022.

admin

:shock:
Czyli: pyk, pyk, pyk i...
SUKCES!  :D
Prysznic i do domu... ;)
Brawo.

Dasna

Dziękuję bardzo pięknie  :D :D :D

renia

Dasna GRATULUJĘ, ciągle pokonujesz innych i siebie... :D

Dasna

Staram się  :D
Dziękuje Reniu  :D

Gavroche

Poprawić technikę na zawodach to nie byle co. 8)
Zuch! :D

admin

A nawet harcerka!  ;) :D