Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Dasna

Cytat: renia w 2022-07-06, 11:34:45
Cytat: Dasna w 2022-07-06, 08:05:04
Zebrałam sie i opublikowałam na swoim profilu FB i w grupach PC i Polmasters rozmowę a w zasadzie taki mini wyklad z prof. dr hab. kierownikiem w Katedrze Nauk o Zdrowiu i Fizjoterapii  Wydziału Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Humanistycznego-Przyrodniczego im. Jana Długosza w Częstochowie.

Niby mowi rzeczy wiadome dla ludzi podnoszących ciężary , ale jednak zawsze coś nowego wpadnie do ucha , jak np. o Antonio Valsalvie.  :D

Wczoraj sie napociłam trenując kolegę mojego syna. Kolega ma 193 cm wzrostu i nazwijmy to, jest sporym wyzwaniem.  :D

Odwiedziłam Twój profil na fb, fajnie działasz, podziwiam Cię... :D

A dziekuje Reniu  :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2022-06-30, 13:16:14
5 tygodni. 5-7 sierpnia spotkanie. :D

Treningów zostało na 3,5 tygodnia.
Teraz się cofnę z ciężarami, robiąc tylko podstawowe wzorce ruchowe, i dojdę w ciągu tych dwudziestu kilku dni ponownie do maksa treningowego (takiego, co do którego mam pewność, że zaliczę na luzie).
Potem całkowity odpoczynek, ale rożny dla różnych ćwiczeń; dla martwego to u mnie 10 dni, dla siadu 7, dla wyciskania na ławce, rwania i podrzutu z odważnikami 5.

A gdzie będą te zawody?
Przyszłabym pokibicować.  :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2022-06-29, 14:17:39
Dzisiaj rano było nieco chłodniej, fajny trening siadów zrobiłem, była moc. :D
-zarzut i wyciskanie dwu odważników 8x10@36kg
-przysiad ze sztangą z tyłu 8x3 do 200kg plus 4x2 na 205kg plus 6x1 210kg
-wyciskanie boczne z odważnikiem 6x10@48kg
-podciaganie na drążku z obciążeniem 6x5 do 50kg
Wielka objętość siadów, około 20 serii, reszta normalnie, koszulkę zmieniałem dwukrotnie. :lol:
Ale wychodząc zauważyłem tzw. fatbells, produkt wymyślony przez amerykańskiego powerliftera, Donnie Thompsona, to zrobiłem jeszcze wyciskanie stojąc z takimi dwoma łobuzami:
https://www.rogueeurope.eu/rogue-thompson-fatbells
-wyciskanie huśtawkowe 6x10@24kg.
Człowiek wygląda, jakby założył sobie doniczki, albo, jakby mu wyrosły kopytka. :D

Uch !!!! Ogień !!!! :D

Gavroche

Cytat: Dasna w 2022-07-07, 08:24:16

Teraz się cofnę z ciężarami, robiąc tylko podstawowe wzorce ruchowe, i dojdę w ciągu tych dwudziestu kilku dni ponownie do maksa treningowego (takiego, co do którego mam pewność, że zaliczę na luzie).
Potem całkowity odpoczynek, ale rożny dla różnych ćwiczeń; dla martwego to u mnie 10 dni, dla siadu 7, dla wyciskania na ławce, rwania i podrzutu z odważnikami 5.

A gdzie będą te zawody?
Lidzbark Warmiński.

Gavroche

Cytat: Dasna w 2022-07-07, 08:25:13
Cytat: Gavroche w 2022-06-29, 14:17:39
Dzisiaj rano było nieco chłodniej, fajny trening siadów zrobiłem, była moc. :D
-zarzut i wyciskanie dwu odważników 8x10@36kg
-przysiad ze sztangą z tyłu 8x3 do 200kg plus 4x2 na 205kg plus 6x1 210kg
-wyciskanie boczne z odważnikiem 6x10@48kg
-podciaganie na drążku z obciążeniem 6x5 do 50kg
Wielka objętość siadów, około 20 serii, reszta normalnie, koszulkę zmieniałem dwukrotnie. :lol:
Ale wychodząc zauważyłem tzw. fatbells, produkt wymyślony przez amerykańskiego powerliftera, Donnie Thompsona, to zrobiłem jeszcze wyciskanie stojąc z takimi dwoma łobuzami:
https://www.rogueeurope.eu/rogue-thompson-fatbells
-wyciskanie huśtawkowe 6x10@24kg.
Człowiek wygląda, jakby założył sobie doniczki, albo, jakby mu wyrosły kopytka. :D

Uch !!!! Ogień !!!! :D
Czasami są te lepsze dni, sama wiesz, że wszystko mniej waży, staram się takie wykorzystać, ale potem wracam grzecznie do szeregu i kilka sesji znowu jest normalnych. :D

Dasna

We wtorek na treningu zerwało mi sie pierwsze wiązanie buta czyli dziurka. No i teraz problem , bo znależć szewca to wielka sprawa. Znalazłam. Przyjął , jako ostatnie zamowienie. Odbiór na 15 lipca.  :?

Poza tym powiedział, że buty już swoje przeszły ( 9 lat tupania) i nie mogę wiele wymagać. OK. Będa jako zapasowe.
Zamówiłam i czekam na buty Reebok Legacy , ale model poprzedni. Nie będę wydawała na NIke Romaleos prawie 1 tys. PLN a Reebok podobno ma najwyższą piętę.

Dasna

Cytat: Gavroche w 2022-07-07, 08:27:12
Cytat: Dasna w 2022-07-07, 08:24:16

A gdzie będą te zawody?
Lidzbark Warmiński.
Nie pojadę.  :lol:

renia

Ja się waham... :roll: :wink:

Dasna

:o :o :shock:
Oooo? Na prawdę ?  :roll:
Pojedź, opowiesz jak było.

Dasna

Buty sa . Mmmm, solidne kopyto.
Pędże na trening sprawdzić to.  :D :D

renia

Cytat: Dasna w 2022-07-07, 09:06:49
:o :o :shock:
Oooo? Na prawdę ?  :roll:
Pojedź, opowiesz jak było.

:lol: Jednak to chyba nie jest moja "bajka"... :wink:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2022-07-07, 09:08:25
Buty sa . Mmmm, solidne kopyto.
Pędże na trening sprawdzić to.  :D :D
Powodzenia. :D

renia

W nowych butach, to powodzenie jest gwarantowane... :D :wink:

Gavroche

Dasna

https://www.reebok.com/us/legacy-lifter-ii-women-s-weightlifting-shoes/H02850.html

To są moje nowe buty do PC.
Od razu dostałam skrzydeł. :lol: :lol:

Włączyłam do swojego treningu panda pulls i jestem zachwycona jak lekko sztanga idzie do góry.

Jarek

Zimówki czy na lato? :lol:

Dasna

Ba, wielosezonowe.  :D

Gavroche

Cytat: Dasna w 2022-07-07, 14:30:55
Włączyłam do swojego treningu panda pulls i jestem zachwycona jak lekko sztanga idzie do góry.
To taki "niedorobiony" zarzut lub rwanie, do wysokości klatki piersiowej?
W teorii ma budować szybkość górnej połowy ruchu (2 i 3 pociągnięcie)?