Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

To jak to w końcu jest :shock: mamy już dzisiaj zacząć pić, czy czekamy do sylwestra... :roll: :lol: Czy trzeba się już dzisiaj zacząć przygotowywać... :shock:

renia

Robią biznes na diecie...wykupienie abonamentu ok. 250 PLN... :? http://www.sos-odchudzanie.pl/

http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=30892123&postcount=10

...ciekawy jest szczególnie ten pierwszy tydzień  - karczek na smalcu i pomidor.
(Czasami na forum DD można coś ciekawego znaleźć 8))

Dasna

No proszę , czasem te anomalie nie są takie złe.  8) W ogóle dla mnie zimy mogły by być 2 miesiące i starczy.Takiej solidnej zimy. A potem to wiosna i lato i złota jesień. Takie mam zamówienie.Do Matki Natury  :wink:

renia

Może złożymy petycję do niej... :roll: :wink:

renia

Ja już zaczynam wierzyć w to ocieplenie klimatu...chociaż powód nie musi być wcale taki, jaki podają naukowcy... zawsze były naprzemienne okresy ociepleń i ochłodzeń klimatu...

Dasna

Tak , tak. Petycja, prośba, zamówienie , żeby deszcz padał tylko w nocy, śnieg też. A w dzień proszę o słońce. i to też nie takie palące. No w lecie może trochę popalić, ale tylko przez miesiąc a potem łagodniej. Chmurki tez mogą być i wiatr. Nie huragany , ale takie ciut , ciut a potem trochę wicherku . :D

Dasna

Cytat: renia w 2012-01-04, 09:03:41
Ja już zaczynam wierzyć w to ocieplenie klimatu...chociaż powód nie musi być wcale taki, jaki podają naukowcy... zawsze były naprzemienne okresy ociepleń i ochłodzeń klimatu...
Właśnie , przez te kłamstwa firm , ludzi chcących zbic tylko majątki człowiek nie wierzy , że to dokładnie jest właśnie tak. Ekologia to tez okazuje się biznes. :?

renia

Cytat: Dasna w 2012-01-04, 09:04:33
Tak , tak. Petycja, prośba, zamówienie , żeby deszcz padał tylko w nocy, śnieg też. A w dzień proszę o słońce. i to też nie takie palące. No w lecie może trochę popalić, ale tylko przez miesiąc a potem łagodniej. Chmurki tez mogą być i wiatr. Nie huragany , ale takie ciut , ciut a potem trochę wicherku . :D

Sporo już ludzie mogą wpływać na pogodę...W Rosji "dobrze" sobie radzą. Ponoć w USA też...Mi to mnie wychodzi... 8) :lol:

renia

Cytat: Dasna w 2012-01-04, 09:06:28
Cytat: renia w 2012-01-04, 09:03:41
Właśnie , przez te kłamstwa firm , ludzi chcących zbic tylko majątki człowiek nie wierzy , że to dokładnie jest właśnie tak. Ekologia to tez okazuje się biznes. :?

W ogóle to absurdem wydaje mi się, żeby zwierzęta ocieplały klimat... (te można oskarżać, one nie mają głosu) :shock: :lol: może tych naukowców jest za duzo i siedzą na tych zwoich stołkach i podgrzewają atmosferę... :lol:

Dasna

Cytat: renia w 2012-01-04, 09:06:56
Cytat: Dasna w 2012-01-04, 09:04:33

Sporo już ludzie mogą wpływać na pogodę...W Rosji "dobrze" sobie radzą. Ponoć w USA też...Mi to mnie wychodzi... 8) :lol:
Największy wpływ na pogodę miał Wielki Wódz Korei Północnej . Podczas jego pogrzebu niebo płakało. W ogóle to był cudotwórca. :?

Dasna

Reniu absurdy nam mnożą. Niebezpieczne jest tylko to , że jak faktycznie będą mieć rację i staniemy przed realnymi zagrożeniami to nikt juz nie bedzie wierzył i faktycznie możemy zapłacić straszną cenę. Mam na myśli pandemie, UFO, klimat, itd, itp.

renia

Cytat: Dasna w 2012-01-04, 09:17:13
Reniu absurdy nam mnożą. Niebezpieczne jest tylko to , że jak faktycznie będą mieć rację i staniemy przed realnymi zagrożeniami to nikt juz nie bedzie wierzył i faktycznie możemy zapłacić straszną cenę. Mam na myśli pandemie, UFO, klimat, itd, itp.

Tak. Zaufanie do "ekspertów" maleje...Ja wręcz jak coś usłyszę odkrywczego, to przypuszczam, że prawda musi być odwrotna... :lol: i zastanawiam się kto mógłby na tym ewentualnie zyskać... :roll: 8) :lol:

Dasna

Właśnie. A zwróć uwagę na dziennikarzy. na te głupie tytuły , które maja za zadanie sprowokować do przeczytania idiotycznego tekstu, te wzajemnie wykluczające się informacje, podsycanie atmosfery albo euforii albo grozy. Brak rzetelnych, odpowiedzialnych dziennikarzy, to także dezinformacja i fałsz. :?

Dasna

Cytat: renia w 2012-01-04, 09:22:39

Cytat: Dasna w 2012-01-04, 09:17:13

zastanawiam się kto mógłby na tym ewentualnie zyskać... :roll: 8) :lol:
Albo przez kogo dane badania są sponsorowane. :?

renia

Czytam teraz książkę C.Thurowa "Przyszłość kapializmu" i jestem zaszokowana traktowaniem pracowników przez korporacje i wieksze firmy w USA. :shock: Człowiek jest tylko przedmiotem służącym do osiągnięcia podmiotu - czyli pieniądza. W dobrze prosperujących firmach ludzie na dobrze opłacanych stanowiskach są zwalniani i na ich miejsce są przyjmowani inni - za połowę wynagrodzenia i na "śmieciowych" umowach o pracę. Albo żadni nie są zatrudniani, a ci którzy pozostali, muszą zwiększyć wydajność pracy i liczbę pracujących godzin, za te same pieniądze, żeby firma broń Panie Boże, nie poniosła strat a jeszcze o 100% w ciągu roku powiększyła zyski... :?

Blackend

No ale przecież ci sami ludzie, którzy byli zwolnieni, znaleźli by sie na miejscu zwalniających, postąpili by dokładnie tak samo.

renia

Nie każdy...część ludzi chyba jeszcze ma sumienie, a nie tylko kalulator w miejscu przeznaczonym na serce... :?