Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

A i tak być może ,zależy od sytuacji gospodarczej.

Blackend

Cytat: renia w 2015-06-27, 11:50:59
Może jeszcze będzie tak, że jeśli ktoś nie będzie statyn brał, to nie dadzą mu emerytury... :shock: 8)

Coś za coś, jak się chce ochrony i socjalnego bezpieczeństwa, to trzeba przyjąć reguły gry swojego pana.  8)

Jarek

No tak .inaczej być nie może ,chyba że modlitwa , taka o cud.

Blackend

Modlitwa, to doskonałe zajęcie dla tych co nie mają czasu na zabawę i naukę, no bo coś trzeba z nudów robić. ;)

Jarek

A modlitwa tak ,oczywista prostota w prostocie.

administ

Modlitwa niestety synapsy zapętla...  :(
Klepią bezmyślnie, nawet sensu nie rozumiejąc, bo to w geny od małego wdrukowane.  8)

Jarek

Modlitwa, cierpienie, zbawienie trzy geny, ale jakie ważne by się dobrym katolikiem czuć .

administ

I bardzo dobrze!  :D
Tak trzymać należy i jak 5*wio i niepodległości bronić.  8)
I najważniejsze - codziennie Ciałem Boga się posilać.  :P
Ze smalcem, co szczelności jelit chcą dochować...  :lol:

Gavroche

Diogenes z Synopy

bankomat w Grecji  ? ;-)    jeszcze figę powinien pokazywać

Gavroche

Blackend

Bardzo fajne.  :D

renia

Bzdury piszą... :? :lol:

administ

Ekspert od jaj się zna na jajach, a nie na zdrowiu.  8)
Jaja to szkodliwy chorysterol, jeść ich nie wolno i to jest najważniejsza informacja do zapamiętania.  :D

renia

Artykuł z "przesłaniem"... 8)

Diogenes z Synopy

10 białek i 2 żółtka  -  odrobina tłuszczu   -  mniam  ,   szczyt  kulinarnego kunsztu .

jaja z wolnego wybiegu, różnią się tym od  nie wolnego wybiegu , że te pierwsze mają z kurnika  drzwi otwarte na powietrze  ,  i z tego nie korzystają !  Bo nie mają po co . Wszystko co trzeba mają w kurniku i nie tracą energii na łażenie.  A resztę bajerów i cena  - to marketing !

Jarek

Jestem pełen obaw ,normy zwiększają .Ostatnio mówili 2 jajca tygodniowo , a teraz 10? Oj będzie się chorować od tych jaj.A najgorsze że cena jaj może podskoczyć ,a to zła wiadomość dla tych, co wiedzą że żółtka się wyrzuca , a białka zjada.

Jarek

Dobrze zbilansowana kura wychodzi na zewnątrz ,a żółtko może być wartościowsze od tego , co u gospodarza

Gavroche

Ja wiem czy taka dziwna?
Inna po prostu:
http://japanisweird.com/