Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Jak toksyczna matka, to faktycznie może ściskać taka miłość za gardło.  8)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2015-10-19, 18:22:21
Z tego wynika, że jest jeszcze wiele interesujących rzeczy do odkrycia.  8)
Na pewno mogę na swoim przykładzie powiedzieć, że więź pomiędzy matką a dzieckiem jest wyjątkowa i nieporównywalna z innymi formami miłości choćby największej.  8)
Ja mam zgoła odmienne doświadczenia.
Oczywiście nie byłem w ciąży, to musi być odjazd, ani nie karmiłem piersią, podobno bardzo zmysłowe uczucie.
Ale poza tym, jakby przynależnym do płci, okresem, niespecjalnie zauważam różnice.
Oczywiście mama jest do czego innego, a tata do czego innego, a "inne" trudno porównywać.

Kiedyś, w jakimś domu dziecka, robili doświadczenie polegające na zamianie ról przypisanych tradycyjnie do płci opiekunów i dzieciaczki bardziej się wiązały z mężczyznami, którzy wykonywali czynności kobiece, typu karmienie, tulenie, przewijanie, śpiewanie, czytanie itp.
Ale to można przypisać ilości czasu spędzanego razem.

Blackend

A skąd to poszukiwanie biologicznej matki u dzieci z rodzin adopcyjnych. ?
Pewnie, że zdarzają się dewianci, którzy są zdolni do najgorszych okrucieństw na swoich rodzicach, ale ogólnie można przyjąć, że miłość pomiędzy matką a dzieckiem jest wyjątkowa.  8)

Gavroche

Jeśli poszukują to biologicznych rodziców poszukują, nie tylko matki. :D

Wg mnie to czas i wspólne przeżycia tworzą więź.
W tradycyjnym modelu rodziny to ojciec jest zwykle więcej poza domem, więc matka siłą rzeczy jest stacjonarna. :D
Ale kiedy ojciec pracuje w domu, a matka w delegacjach, dzieciak jest na butli, ojciec nosi dziecko w chuście, to nie ma bata, żeby "magia matki" coś znaczyła.
Mogę się jednak mylić.

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-10-19, 19:21:39
W tradycyjnym modelu rodziny to ojciec jest zwykle więcej poza domem, więc matka siłą rzeczy jest stacjonarna. :D

To fakt, tu na Śląsku jest bardzo silny matriarchat. Być może stąd to moje przekonanie?  :roll:

Blackend

No właśnie i teleskop potrzebny.  :? ;)

administ

Ale w tym roku to trzecia albo czwarta asteroida, która wielkością i szybkością załatwia sprawę w mgnieniu oka... ;)

Blackend

Za którymś razem w końcu trafią. ;)

Gavroche

Blackend

Gavroche

Wszędzie ich pełno. :lol:

Jarek

Blackend

Ciekawe jaki stopień redukcji mają tutejsi wybrańcy narodu? ;)

Diogenes z Synopy

mówisz, że to żadna sensacja? ;-)

Blackend

Zdziwiło mnie, że jeszcze te 25% mu zostało. ;)