Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

madre

https://wiadomosci.wp.pl/slupca-nietypowe-zgloszenie-w-szpitalu-nie-mozna-bylo-zdjac-garnka-z-glowy-dwulatka-6453888470476929a

Kto nie smaruje do szpitala podróżuje!
Gdyby kapelusik zamiast uszek miał skrzydełka to być może dzieciaczek by pofruwał.
Kiedyś jako dzieciaczek sygnet z nakrętki kranowej nałożyłem na paluszka i ciężko było zdjąć. Trzeba było mydlić.

renia

Dobrze, że się obeszło bez zniszczenia garnka... 8) :lol: :wink:

admin

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/ser-żółty-ile-dziennie-możesz-go-jeść/ar-AAGBAgF?ocid=spartanntp - i jest nowa "formuła 30-40" i tego się trzymać, bo inaczej pokręci! ;)
Tylko to 30% zapotrzebowania  martwi! ;)

renia

Ich już chyba pokręciło, takie bzdury pisać... :? :lol:
A ten ser jaki brzydki na zdjęciu... :roll: aby nie zachęcać... 8)

admin

Ale to szczera prawda, przecież Szwajcarzy są na wymarciu! ;)

Gavroche

Właśnie to jakiś dobry ser, takiego nie kroją w plastry i nie pakują w plastik. :D
Jeśli chodzi o sery, to ostatnio poznałem norweski brunost, niedojrzewający ser robiony z serwatki, śmietany i mleka.
Jest słodziutki i o miękkiej konsystencji, mnie najbardziej przypomina nasze krówki.

renia

Cytat: admin w 2019-12-09, 14:19:11
Ale to szczera prawda, przecież Szwajcarzy są na wymarciu! ;)

A po co to "oczko"? :wink: :lol:

renia

Cytat: Gavroche w 2019-12-09, 14:20:19
Właśnie to jakiś dobry ser, takiego nie kroją w plastry i nie pakują w plastik. :D
......................

Z tych długodojrzewających... :roll: Kiedyś próbowałam się na nie przestawić, ale jakoś mi nie "podeszły"... :? 8)

admin

Za bardzo cuchną skarpetkami? ;)

Octaver

Cytat: Gavroche w 2019-12-09, 14:20:19
Jeśli chodzi o sery, to ostatnio poznałem norweski brunost, niedojrzewający ser robiony z serwatki, śmietany i mleka.
Jest słodziutki i o miękkiej konsystencji, mnie najbardziej przypomina nasze krówki.
Gdzie takie cudo sprzedajo?  :D

Gavroche

Ja dostałem pakę że Szwecji, ale podobno bywa w Kauflandzie i Piotrze i Pawle. :D

admin

Jasne, tylko za absolutne nic, powinni wstawić dziurę budżetową pis!  8)

Gavroche

Jak czytam, że coś "przeczy prawom fizyki", ale działa, to się zastanawiam, co autor ma w głowie? :lol:

Taka konkluzja mnie naszła, że odkąd pamiętam, to zawsze jest kilka lat do katastrofy ekologicznej, kilka lat do zrewolucjonizowania życia jakimś wynalazkiem, kilka lat do wynalezienia leku na raka...
I tak to leci już prawie pół wieku. ;-)

Octaver

I co roku ktoś wymyśla nową "dietę", a ludzie się odchudzają, a jest coraz więcej otyłych  :shock: :lol:

Blackend

Bo cukier jest za nisko opodatkowany. ;)

admin

I butelki plastikowe! ;)
Ale PiS to wszystko opodatkuje, aby Polska rosła w siłę, a ludziom się żyło dostatniej.  8)

Blackend

A się spieszą, bo muszą jeszcze w tym roku wszystko klepnąć.  :?  :lol: