Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: RafałS w 2012-10-14, 20:54:55
Cytat: Radzio w 2012-10-14, 20:50:59
No tak, ale czy to zdrowe jest. ;) :D
No tak... teraz po ciemku - niekoniecznie. Ale renia to by mogła sobie urwać ze swojego ogródka taką opieńkę (jeżeli ma te bioluminescencyjne) i by sobie oświetliła trochę drogę.  :wink:

A dlaczego one miałyby świecić? Już chyba po katastrofie czarnobylskiej nie ma skażenia promieniotwórczego... :roll:

RafałS

renia

Cytat: RafałS w 2012-10-14, 21:13:10
Cytat: renia w 2012-10-14, 21:08:30
A dlaczego one miałyby świecić?
Bo to taka naturalna biotechnologia jest - http://biotechnologia.pl/biotechnologia-portal/info/biotechnologia/31_doniesienia/227891,bioluminescencja_.html
:)

Faktycznie... :shock:

"Bioluminescencję wykazują także grzyby. Jednym z nich jest opieńka miodowa występująca na butwiejących pniach. Nocą, odrywając zewnętrzną warstwę zbutwiałego pnia można zauważyć światło pochodzące z grzyba o barwie zielonkawej. Emisja promieniowania jest tak intensywna, że powoduje zaczernienie kliszy fotograficznej".

Może jednak będę obserwować... :lol: :wink:

Radzio

A wzrok od tego nie zgaśnie?

RafałS

Cytat: Radzio w 2012-10-15, 03:56:27
A wzrok od tego nie zgaśnie?
Nie wiem, nie próbowałem. Tylko świetliki patrzałem z takich "rzeczy". Trza renię pytać. :D

administ

Cytat: RafałS w 2012-10-14, 20:48:46
Cytat: renia w 2012-10-14, 20:43:17
Chyba ktoś składa baranka w ofierze... :roll:
Żeby rozwikłać tę zagadkę musi renia udać się w czeskie Beskidy na przełęcz Pustevny i tam może ktoś wie.  :)

Mnie gość wygląda na Semargla, jak to u Czechów jest.   :wink::D

RafałS

Cytat: admin w 2012-10-15, 07:55:48
Mnie gość wygląda na Semargla, jak to u Czechów jest.   :wink::D
A to nie znam.  :roll:
:!: Czyżby to jakiś od biblijnego Sema?  :wink:  :)

administ

Raczej nie, bo to ponoć Pan od opieki nad zwierzętami...  :D

RafałS

Cytat: admin w 2012-10-15, 11:37:10
Raczej nie, bo to ponoć Pan od opieki nad zwierzętami...  :D
Veteran?  :)

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Żaden minister finansów nie zrezygnuje z podatku papierosianego...  :lol:

Co za gówniarze rządzą tym krajem, co lepiej wiedzą od obywateli, co tym drugim się należy.  :shock:
A opony zimowe już wprowadzili, bo jakoś przycichło...   :wink:

Zyon

To troche faszyzmem juz zajezdza. Jak juz przestana nalogowo palic ci palacze to co wtedy maja robic? Jesc? I moze o to chodzi? :D
Work Buy Consume Die

renia

Zakaz działa odwrotnie...to tak jak z alkoholem w Stanach...największe spożycie było podczas prohibicji...
Ruszyłyby ukryte uprawy tytoniu i przemyt zza granicy... :roll: Nad Polską tylko czarna chmura dymu by widniała... 8) :lol:

administ

Zakazy są po to, aby na niewinnych ludzi "mieć haka"...  :wink:
Jak ślicznie przez "terroryzm" wzięli za mordę tuczniki w tuczarni.  8)
Ani się obejrzeli i zakwiczeć nie zdążyli.  :lol: :lol: :lol:

PS
to doptero tyrania tuczarniana, co odciski palców zbiera od każdego wjeżdżającego.  :shock: