Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Większość tych tradycji "kościelnych" jest zapożyczonych z innych kultur...

Zyon

Cytat: renia w 2013-03-29, 18:51:18
Robiąc porządki świąteczne nie zapominajcie o oczyszczeniu również swojego wnętrza... :twisted:

http://fitness.wp.pl/zdrowie/metody-naturalne/art151,sposoby-na-oczyszczanie-organizmu.html
Od tego jest mikstura oczyszczajaca  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Ale takie "objawy" to świetnie się leczy pigułkami!  :D

renia

...i zatrucie wątroby lekami leczy się... pigułkami... :?

administ

Bo najlepiej się detoksuje toksynami...  :wink:  :lol:

renia

Logiczne.  8) Jedne toksyny usuną drugie a w wyniku ich połączenia powstaną trzecie...

administ

http://zdrowie.dziennik.pl/diety/artykuly/423630,makaron-z-pomidorami-chroni-przed-udarem-mozgu.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Dziennik-PL+%28RSS+-+Dziennik%29 - no kto by przypuszczał, że takie zdrowe dania błonnikowe są. Makaron z pomidorami -  w życiu nie jadłem, bo już wolę ten udar (tfu po trzykroć przez lewe ramię), niż jeść takie coś.  :shock: :lol:
Ale jeśli kto lubi dietę wysokowęglowodanową, to faktycznie taka pasta z likopenotomatem nie jest zła!  :D

renia

Nie prościej iść na pastwisko trawę jeść? :shock:

renia

...ale teraz, jak śnieg spadł, to faktycznie by mogło być utrudnione... :roll: :wink:

Zyon

Pomidor ma zywy blonnik, ktory niszczy wirusy w mozgu, ktore powoduja udar. OBserwujcie troche a nie naczytaliscie sie durnych ksiazek i brednie powtarzacie.
Work Buy Consume Die

administ

Szkoda, że uzasadnienia biochemicznego nie dali, ale tak sobie myślę, że może błonnik wnika do mózgu i jako włókno wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Tak, to całkiem fajne naukowe uzasadnienie godne prof. dr hab. n.med. Liścia i niech kto udowodni, że tak nie jest.  :lol:
Tyle idiotyzmów przyjęto w dietetyce jako pewnik, to dlaczego nie mózgową teorię błonnikową?  :roll: :wink:

renia

To by trzeba było opatentować.  :shock: MTB - mózgowa teoria błonnika... :D 8)

Radzio

Cytat: admin w 2013-03-30, 08:03:45
Szkoda, że uzasadnienia biochemicznego nie dali, ale tak sobie myślę, że może błonnik wnika do mózgu i jako włókno wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Tak, to całkiem fajne naukowe uzasadnienie godne prof. dr hab. n.med. Liścia i niech kto udowodni, że tak nie jest.  :lol:
Tyle idiotyzmów przyjęto w dietetyce jako pewnik, to dlaczego nie mózgową teorię błonnikową?  :roll: :wink:

I tworzy Zastępczą Pajęczynę Neuronową, co wydatnie poprawia szczątkową długość życia osobniczego w przypadku, gdy naturalne zawiodą. 8) ;)
Na przykład. :lol:

Zyon

To jest dobry trop. A jezeli jakies naczynie jest juz uszkodzone, to wydrazony w srodku makaron zastepuje to naczynie i dlatego pomidory z makaronem takie zdrowe sa  8) :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Radzio w 2013-03-30, 08:21:57

I tworzy Zastępczą Pajęczynę Neuronową, co wydatnie poprawia szczątkową długość życia osobniczego w przypadku, gdy naturalne zawiodą. 8) ;)
Na przykład. :lol:

Kiedys sie mowilo "nauka nie poszla w las", dzisiaj sie mowi "obserwacja nie poszla w las"  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Zyon w 2013-03-30, 08:25:40
To jest dobry trop. A jezeli jakies naczynie jest juz uszkodzone, to wydrazony w srodku makaron zastepuje to naczynie i dlatego pomidory z makaronem takie zdrowe sa  8) :lol:

Świetna teoria, ale w takim razie wstążka, świderek i muszelka są do niczego. Tylko makaron rurka ma takie właściwości angioplastyczne i wyłącznie z kechupem, bo bardziej czerwony jest !  :wink:  :D

renia

Takie makaronowe by-passy... 8) :D

Zyon

Cytat: admin w 2013-03-30, 08:32:56
Cytat: Zyon w 2013-03-30, 08:25:40

Świetna teoria, ale w takim razie wstążka, świderek i muszelka są do niczego. Tylko makaron rurka ma takie właściwości angioplastyczne i wyłącznie z kechupem, bo bardziej czerwony jest !  :wink:  :D
Na to wyglada. Nauka jeszcze nie wyjasnila prozdrowotnych wlasciwosci muszelek i swiderkow  :? Choc ja z moich obserwacji wysnulem taka teze, ze te swiderki sa z wygladu podobne do wirusow tylko takie  gigantycznych, wiec moze dzialaja odstraszajaco na inne wirusy......tu trzeba profesora obserwatora zapytac...
Work Buy Consume Die

renia

Ja myślę, że wstążki są najzdrowsze.  8) Teraz, w tych ciężkich czasach, pozwalają związac koniec z końcem... :D 8)