Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Obiad

Zaczęty przez renia, 2017-04-01, 13:40:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

...politycznych też... 8)

Anulka177

Jako, że dziś tłusty czwartek, więc upiekłam dwie golonki, a że tłuszczu, jak wiadomo, to ona zbyt wiele nie ma, to została suto smalcem posmarowana przed zapiekaniem. Potem przypudruję kiszoną kapustą  :D

Blackend

Wiadomo, smalec do wszystkiego jest najlepszy i każdą potrawę uratuje, a zaraz potem keczup. ;)

Anulka177

A po nim majonez.

Radomiak

Cytat: Blackend w 2018-02-08, 16:10:20
Wiadomo, smalec do wszystkiego jest najlepszy i każdą potrawę uratuje, a zaraz potem keczup. ;)
:lol:
Z piekła rodem!!! :lol:
:wink:

Blackend

Wiadomo, trzeba usta przepalić. ;)

Anulka177

Dziś wyciągnęłam ze spiżarki słoik z leczo, do tego mielone kotleciki (łopatka wieprzowa+ skwarki pół na pół), a dla koloru jeszcze kilka różyczek gotowanego brokuła. Na smalcu wieprzowym oczywiście.

Gavroche

A ja z braku czasu pół litra śmietanki na obiad.  :P

renia

Takie optymalne pięć set +... 8)

renia

U nas była tradycyjna polska potrawa... barszcz ukraiński... :lol: Na żeberkach wieprzowych...

Anulka177

A jutro następna polska potrawa "Ryba po grecku"?  :lol:

administ

Cytat: Gavroche w 2018-02-16, 16:50:40

Łatwo wchodzi, ale to aż 1700kcal albo coś koło tego - czyli całkowita dawka na ppm jakby co!   8)
36% naturalnie, bo w 30% będzie koło 1400kcal, ale mogę się mylić, bo to z mojej pamięci... ;)

renia

Cytat: Anulka177 w 2018-02-16, 17:05:32

:lol:
W poniedziałek u nas będzie "polski" boeuf strogonow... (córa ma urodziny)
I jeszcze cieszące się u nas wzięciem pieczarki faszerowanie mielonym, jeszcze pieczeń wieprzowa i szarlotka. I to wsio...dla rodziny. A ze znajomymi innego dnia świętuje...

administ

Cytat: Anulka177 w 2018-02-16, 17:05:32

Jasne, ale jeszcze bardziej polska jest ryba po żydowsku... ;)

renia

To mi zakrawa na antysemityzm...  :mrgreen:

Gavroche

Cytat: admin w 2018-02-16, 17:14:18
Cytat: Gavroche w 2018-02-16, 16:50:40

Łatwo wchodzi, ale to aż 1700kcal albo coś koło tego - czyli całkowita dawka na ppm jakby co!   8)
36% naturalnie, bo w 30% będzie koło 1400kcal, ale mogę się mylić, bo to z mojej pamięci... ;)
Mam duże wydatki energetyczne. ;)

administ

A jak przepał jest, to można lać... ;)

Anulka177

Dziś będzie obiad błyskawiczny: warzywa na patelnię i żółtka - na smalcu. Do syta!  :D

administ

Znam! To słynna formuła "300g" - ujdzie.  8)

Anulka177