Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Obiad

Zaczęty przez renia, 2017-04-01, 13:40:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Mniam - przepis rodem z drożdżownika! Zaraz poproszę Misię, to może coś na fb wrzucimy!  :D

admin

Znaczy waham się, bo co filmik zamieszczę to "tsunami"...  :lol:

Blackend

Zyon

Cytat: admin w 2025-10-20, 19:08:12Mniam - przepis rodem z drożdżownika! Zaraz poproszę Misię, to może coś na fb wrzucimy!  :D
Aaaa - piwko?  :lol:  :lol:
Work Buy Consume Die

renia

https://www.kwestiasmaku.com/pasta/makaron_carbonara/przepis.html
Daję więcej boczku i żółtek, a makaron 5-cio jajeczny. Najlepszy byłby własnej roboty. :)

admin

A Misia jak zrobi carbonarę, to można w ketozę popaść, gdyby nie solidny dodatek ketchup'u!
Może wrzucę na swój fb wkrótce.  8)

renia

Cytat: admin w 2025-10-23, 16:07:21A Misia jak zrobi carbonarę, to można w ketozę popaść, gdyby nie solidny dodatek ketchup'u!

A poproszę :)

renia

Dzisiaj kapuśniak (z kiszonej kapusty) na wieprzowinie i wołowinie z kością. I ze skwarkami z boczku wędzonego z cebulką. Mnie bardzo smakowało, a synowi nie bardzo. :D  On by wolał codziennie drugie danie. A ja lubię, chociaż raz w tygodniu, zupę. 8)  :)

Zyon

Carbonara jak sama nazwa wskazuje ma duzo carbonu, czyli wegli  :lol:  Drozdzowa pieczec akceptacji jest  8)  8)
Work Buy Consume Die

Blackend

admin

:lol:
Nie śmiem poprosić o zatwierdzenie, bo jeszcze mi nawstawia, że te wszystkie jego nieszczęścia to przeze mnie! ;)

Trzainacy

Cytat: Zyon w 2025-10-23, 18:37:18Carbonara jak sama nazwa wskazuje ma duzo carbonu, czyli wegli  :lol:  Drozdzowa pieczec akceptacji jest  8)  8)
:D

renia

Cytat: Zyon w 2025-10-23, 18:37:18Carbonara jak sama nazwa wskazuje ma duzo carbonu, czyli wegli  :lol:  Drozdzowa pieczec akceptacji jest  8)  8
Carbonara jak sama nazwa wskazuje ma duzo carbonu, czyli wegli  :lol:  Drozdzowa pieczec akceptacji jest  8)  8)

No i rozwiązałeś zagadkę z tajemniczą nazwą potrawy... :lol:  :lol:  :lol:

Zyon

Sie je carbon to sie mysli  8)  :lol:  :lol:
Work Buy Consume Die

renia

admin

Blackend

renia

Dzisiaj (po długim czasie) mamy gulasz z wołowiny... Do tego ziemniaki, ogórek kiszony i kalafior z masłem i bułką tartą.

renia

No i syn był rozczarowany obiadem :shock: "Jak to, jest niedziela i nie ma schabu?" :lol:

Zyon

Cytat: admin w 2025-10-23, 16:07:21A Misia jak zrobi carbonarę, to można w ketozę popaść, gdyby nie solidny dodatek ketchup'u!
Juz sie nie pastw nad tym bidokiem, on nalesniki w kolko wcina
Work Buy Consume Die