Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Z wysokich tłuszczy na wysokie węgle

Zaczęty przez Kociaczek, 2017-05-06, 17:22:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kociaczek

Witam!

W swoim żywieniu starałam iść się w stronę wysokich tłuszczy. Niestety, nie doszłam do złotej proporcji, a też obecne żywienie mi nie pasuje. Aktualnie raczej jadam na gramy BTW 1:1,5-2:1

Przeszłabym na dietę japońską (70% energii z węglowodanów). Tu moje pytanie: jak to zrobić? Z dnia na dzień porzucić tłuszcze?

Pozdrawiam,
Karolina

Bobby

Kociaczek

Jarek

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

:lol:
Może tak: zrezygnować z chleba ze smalcem, a zamiast tego jeść chleb z margaryną i marmoladą? ;)
I koniecznie szklanka herbaty z 3-4 łyżkami cukru.  8)

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Kociaczek w 2017-05-10, 10:54:12
a jak?

Wpisz sobie tu w wyszukiwarkę "dieta wysokowęglowodanowa" albo "dieta japońska" i czytaj.  8)
Wyciągnij wnioski i zastosuj.  :D

Blackend

Cytat: Zyon w 2017-05-10, 11:00:39
Tak zalecal nieoceniony dr Religa ;)

Profesor!  :lol:
Co nie mógł zrozumieć co ma lekarz medycyny do powiedzenia.  :lol: :lol: :lol:

administ

Ale chemio i radioterapii nie zastosował, tylko na sam koniec jakąś dietę wysokotłuszczową, o której wcześniej nic nie słyszał i nie były mu znane żadne takie diety...   :?

Blackend

No i znowu się potwierdza, że to karma nie dla każdego, bo nie pomogło. ;)

Jarek

Rozum chłopski widocznie nie dla wszystkich. 8)

Blackend

Kociaczek

Cytat: admin w 2017-05-10, 11:20:09
Cytat: Kociaczek w 2017-05-10, 10:54:12
a jak?

Wpisz sobie tu w wyszukiwarkę "dieta wysokowęglowodanowa" albo "dieta japońska" i czytaj.  8)
Wyciągnij wnioski i zastosuj.  :D

No ale do adaptacji na diecie wysokowęglowodanowej nie mogę nic znaleźć :(

administ

I nie znajdziesz, albowiem adaptacja jest procesem bezwiednym, czyli bezmyślnym. Zajmują się tym geny.  8)

Jarek

Najgorsze geny biesiadnego stołu, co się z dobrobytu w paskudy zamieniły 8)

Blackend

Natura jest jak zwykle bezwzględnie logiczna i szybko takie geny same się eliminują.  8)

Jarek

Ale nie tak zaraz hop. Bo wielu zaczynało DO, i wrócili tam gdzie zaczynali (Należymisie) :lol:

Blackend

No tak, bo ŻO jest za trudne, bardzo łatwo wpaść z powrotem do koryta. DJ jest zdecydowanie lepsza dla większości wyborczej. ;)