Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Spotkanie w Ciechocinku - 15 września 2018 r.

Zaczęty przez renia, 2018-07-25, 10:05:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

administ

Najśmieszniejsze, że "straszą" glutaminianem sodu...  :lol:
Ale niech straszą, bo co to za życie bez strachu...  :?  :lol: :lol: :lol:

Gavroche

Ale tylko tym z proszku. :lol:
Jak sos do makaronu z glutaminianem to zły i kropka, ale jak zdrowiuśkiego parmezanu natrze na kluchy, a tam będzie glutaminianu x2, to już spoko. ;)

Teraz mam oseska na piersi i czytam, że w kobiecym mleku jest dużo glutaminianu, bo system nerwowy noworodka dużo potrzebuje.

administ

Gavroche

Azotan amonu, mama pracowała w Zakładach Azotowych. ;)
Podobno wybuchowe cholerstwo. 8)

administ

Miało być o białku, ale jednak to nie jest temat na godzinkę, miało być o stresie oksydacyjnym, ale tego to nie przetłumaczę na zrozumiały, zastanawiałem się tez nad przemianami pośrednimi TiW, ale to dopiero byłaby z doba gadania, więc będzie niespodzianka - pół godzinki o czymś bez czego nie da się żyć. I nie powiem teraz co to, bo ma być niespodzianka.  8)
Jutro zabieram się do opracowania punktów pogawędki.  :D

Gavroche

Blackend

Bez powietrza da się wytrzymać (mieszkam na Śląsku to wiem coś o tym), ale bez gorzały, to na drugi dzień mamy w tym kraju rewolucję. ;)

Radomiak

Zofia

madre

To ja obstawiam, że będzie o kiszonkach w kichach i o zakichanym państwie zakwaszonego narodu.  :lol:

Zofia

administ

W zasadzie mam już wszystko w synapsach poukładane, tylko sobie wypunktuję ważniejsze sprawy, aby w ferworze nie pominąć czego, bo musi być ładnie logicznie i rzeczowo.  :D

administ

Cytat: renia w 2018-08-15, 08:40:27
To już wolę paszoznawstwo... 8) :lol:
Będzie o pewnym doświadczeniu na indykach, jako ciekawostka naturalnie i o arabach też nie omieszkam, bo koń jaki jest ... ;)

renia

Cytat: admin w 2018-08-15, 14:53:53

...o arabach też nie omieszkam, bo koń jaki jest ... ;)

Myślałam, że o imigrantach... 8) :lol: