Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Hubert Czerniak i ŻO

Zaczęty przez EWA, 2018-11-05, 12:16:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Cytat: vvv w 2019-11-03, 16:41:44
Może chodzi o jod, nie o azot.
8)

Teraz w jody, miedzie, cynki, bory, wanady, krzemy, seleny, molibdeny, tytany i inne brakujące dziwolągi ograniczające plon to się uzupełnia przez oprysk, ale za moich czasów takich cudów jeszcze nie było! ;)
To się nazywa "dokarmianie dolistne" jakby kogo interesowało. Mnie specjalnie nie interesuje, więc odsyłam do wuja... ;)

admin

A kadm, ołów i rtęć są gratis. ;)

Gavroche

Cytat: vvv w 2019-11-03, 17:41:28
Cytat: Gavroche w 2019-11-03, 17:02:31
Może przeczytaj skład paszy dla tuczników? :D

W paszy dla tuczników jodu jest w okolicach 1mg/kg, a w mięsie/tłuszczu wieprzowym w okolicach 10ug/kg czyli wieprzowina źródłem jodu nie jest
To ile coś musi mieć czegoś, by było tego źródłem? :lol:

admin

Najlepiej na granicy przedawkowania! ;)

admin

Ale takie "ekologiczne" to przecież kompletnie wyjałowione jest ze wszystkiego, a tu gadają, że odwrotnie?  :shock: :roll: ;)

Octaver

admin

Jak się uruchomią geny jakiego syndromu metabolicznego (najczęściej od obecności i stężenia substratu), to jak najbardziej można zaokrąglić, że to "od genów".  8)
Bo nie ma substratu - gen się nie uruchamia.

RafałS

Takie orędziowe trochę.  8)
"W 2018 zmarło 400tysi polaków..."

A urodziło się prawie tyle samo... 8) 8) 8)

admin

Bo obrót się liczy... ;)

Blackend

"zostały uznane przez rzecznika za niezgodne z aktualną wiedzą medyczną". - Czyli średniowiecze, gdy obowiązywał stos za poglądy niezgodne z aktualną wiedzą.  8)

admin

:lol:
Żal, że jakieś urzędasy decydują o tym.  :?
Jednak Doktor Kwasniewski mimo licznych prób okazal się  "nietykalny".  8)

kelin211

Komuna dalej trwa ..  :?

admin

"Procedury" są najważniejsze... ;)
Można każdego wykończyć, byle ze "współczesną wiedzą medyczną"

Blackend

Teraz algorytmy farmaceutyczne leczą. Lekarz jest tylko od wpisywania cyferek.  8)

admin

I leczenie przez drut... ;)

Jarek

Problem w tym, do kogo z wynikami badań według forumowego zalecenia. :lol:
No bo na forum kazali. :lol:

Blackend

Cytat: Jarek w 2020-05-22, 15:20:04
Problem w tym, do kogo z wynikami badań według forumowego zalecenia. :lol:
No bo na forum kazali. :lol:

Forum jak zwykle okazało się innowacyjne, bo leczenie przez drut już dawno było zanim koronoświrowcy to wdrożyli. ;)

admin

Bo to jest wyjątkowe Forum dzięki kilku osobom udzielającym się na co dzień  - lubię je, bo miło się gawędzi.  :D