Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

BIBLIJNE CHRZEŚCIJAŃSTWO

Zaczęty przez franc99, 2019-05-14, 22:27:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maniek

Cytat: Gavroche w 2019-05-23, 08:04:19
Ale wiara jest konieczna dla ludzi pracujących na roli czy innych tyrających do bólu. 8)
Kto utuli do snu po mordędze dnia powszedniego, da wytchnienie w niedzielę i nadzieję na obfite plony?
Brak myślenia i trosk, bo "pokładamy wszystko w Bogu" też ma swoje zalety. ;-)

No i obietnica, że 'ostani będą pierwszymi, a pierwsi ostatnimi". Im gorzej masz przesrane, tym bardziej dziękuj Bogu, a po śmierci będziesz naprawdę szczęśliwy.  :shock: :D
Genialne i straszne zarazem.

admin

Ale ta "rajska bezpłciowość" do tego!  :shock:  :?
Nie to co u tamtych - dziewic nie do przerobienia!  :shock: :D

Maniek

:D
Przynajmniej tam wiadomo, po co mężczyźnie kobieta. ;)

madre

Cytat: Zofia w 2019-05-20, 14:47:08
Cytat: Zofia w 2019-05-20, 14:26:40
Cytat: admin w 2019-05-20, 14:06:03
Żadna książka Doktora nie ma 594 stron, chyba że o czymś nie wiem!  :?
Tak, tak, to nie od Doktora.
Przepraszam, nie miałam możliwości sprawdzenia. Mam podejrzenie ale już cicho siedzę. :?
Mam ciche podejrzenie, że podejrzana jest ta Twoja Zofio cisza przed nastaniem ciszy wyborczej.
Nie bądź leming daj tytuł źródła pytającemu Octaver.  :)

Zofia

Cytat: madre w 2019-05-24, 18:26:51
Cytat: Zofia w 2019-05-20, 14:47:08
Cytat: Zofia w 2019-05-20, 14:26:40
Cytat: admin w 2019-05-20, 14:06:03
Żadna książka Doktora nie ma 594 stron, chyba że o czymś nie wiem!  :?
Tak, tak, to nie od Doktora.
Przepraszam, nie miałam możliwości sprawdzenia. Mam podejrzenie ale już cicho siedzę. :?
Mam ciche podejrzenie, że podejrzana jest ta Twoja Zofio cisza przed nastaniem ciszy wyborczej.
Nie bądź leming daj tytuł źródła pytającemu Octaver.  :)
" Optymalny świat". Nie mam w posiadaniu, przeczytałam. :)

madre

Dobry uczynek zrobiłaś. Zdradziłaś tytuł i chomiki.  :lol:

Zofia

Cytat: madre w 2019-05-24, 20:14:21
Dobry uczynek zrobiłaś. Zdradziłaś tytuł i chomiki.  :lol:
Jakie chomiki!? :shock:

Zofia

Czy czytanie pożyczonej książki to Chomiki_

madre

Taki żarcik-przenośnia, widać nieudany. Moja wina. Nie miej urazy do mnie. Chomikowanie to kompulsywne gromadzenie rzeczy na zasadzie może się kiedyś przydać, czyli na "święte nigdy". Skoro uznałaś Zofio, że nie zakupisz  książki, więc nie wpisujesz się w schemat gromadzenia rzeczy Ci nieprzydatnych na stałe To odwrotnie niż ja. Więc to ja wypełniam funkcję chomika książek. Słowo: leming (wg Wikipedii to gryzoń z podgromady karczowników i rodziny chomikowatych) też ma wiele znaczeń ludzkich i też pewnie nie przynależy do Ciebie, bo uczynnie podzieliłaś się tytułem książki z użytkownikami (a nie zachomikowałaś dl siebie tylko). :?

Zofia

Cytat: madre w 2019-05-25, 07:02:02
Taki żarcik-przenośnia, widać nieudany. Moja wina. Nie miej urazy do mnie. Chomikowanie to kompulsywne gromadzenie rzeczy na zasadzie może się kiedyś przydać, czyli na "święte nigdy". Skoro uznałaś Zofio, że nie zakupisz  książki, więc nie wpisujesz się w schemat gromadzenia rzeczy Ci nieprzydatnych na stałe To odwrotnie niż ja. Więc to ja wypełniam funkcję chomika książek. Słowo: leming (wg Wikipedii to gryzoń z podgromady karczowników i rodziny chomikowatych) też ma wiele znaczeń ludzkich i też pewnie nie przynależy do Ciebie, bo uczynnie podzieliłaś się tytułem książki z użytkownikami (a nie zachomikowałaś dl siebie tylko). :?
Do  lemingów politycznych nie należę. :P

Daniel

Maniek

Pewnie takie nawiedzeńce nie kumają co się do nich mówi, próbując zbawić innch w swojej jedynie słusznej misji? Bo chyba nie zrozumiałeś delikatnych aluzji pod swoim adresem.
Chcesz usłyszeć nieprzyjemne, typowo męskie słowo pod swoim adresem, czy o co ci chodzi?  :shock: :D

Gavroche

Z drugiej strony, ma swój temat i tu sobie lepi, co go interesuje...
Różnorodność, czy jakoś tak. :D

admin

To fakt i w temacie wyraźnie określonym - jak kogo nie interesuje, to nie zajrzy przecież.

EWA

Cytat: franc99 w 2019-05-19, 23:44:05
Jak przestać żyć pełnym zmartwień życiem?    https://www.youtube.com/watch?v=zfQvSJTnqZQ
Filozofia, pewnie tak [?], ale nomenklatura nie do przyjęcia. Nie trafi do tych, do których próbuje przemawiać.

EWA

Cytat: Blackend w 2019-05-20, 09:14:04
Aż drugie oko otworzyłem. ;)  8)
:D słusznie, nie zamęczaj trzeciego

Blackend

Ale to na sikorki, więc chętnie i czwarte pomęczę. ;)

Jarek

Maniek

Cytat: Gavroche w 2019-05-29, 06:24:50
Z drugiej strony, ma swój temat i tu sobie lepi, co go interesuje...
Różnorodność, czy jakoś tak. :D
:D
W sumie tak, tylko ja walczę, żeby na foruma wchodziło jak najwięcej ludzi.
Bo ostatnio skargi były, że mały ruch jest ;)
No i wątek się ożywił :)