Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

CO TO JEST KORONA WIRUS

Zaczęty przez franc99, 2020-03-14, 11:39:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

admin

Jarek

Nie odpuszczą, maski będą częścią odzieży, tylko dlaczego sie tych masek tak uczepili patole? :evil:

admin

Jak jest sytuacja typu "ile trzeba mieć w razie, że się ryzykuje, że się starci" to nie dziwota, że z kagańców będą wyżymać kasę do wszelkiej możkiwości...  8)

Blackend

Potem zaś się okaże, że łażą w tych maskach na czerwonym po pasach i kamery nie mogą zidentyfikować, i z powrotem zmienią zdanie.  :lol:

admin

RafałS

Ten kraj do odbicia z korpokomuny wirusowej, najgorsze że nie ma z kim. Ciekawe jakie kraje się z tej okupacji wyzwolą. Afryka ma szansę. Nawet nie muszą palić masek, których nie mieli.  :wink:

admin

Spoko, zaraz będzie następny wirus, a później następny i tak wkoło... ;)
Tylko już raczej "mrozić gospodarki" nikt się nie zdecyduje.  :lol:

Blackend

A niech mrożą, tylko żeby te granice na kraje zachodnie były nadal otwarte - jestem może za bardzo wyczulony, no ale dopóki mieszkam po tej wschodniej stronie, to tak mam. ;)

Jarek

Oby tak było. Być może na jesień ludziska dobrowolnie zaczną się szczepić 8) Pewnie dlatego te maski,i straszenie druga falą. 8)

Blackend

Niech się już w cholerę wyszczepiają i nie wygłupiają się z tymi granicami. ;)

Jarek

Cytat: Blackend w 2020-07-02, 21:09:33
A niech mrożą, tylko żeby te granice na kraje zachodnie były nadal otwarte - jestem może za bardzo wyczulony, no ale dopóki mieszkam po tej wschodniej stronie, to tak mam. ;)

Ja chyba sie przebarwię, bo jak nas te matoły pisowskie z Unii wyprowadzą, to się będę dziwił. 8)

Blackend

Nie ma szans, nie wyprowadzą. To Jarosław Umiłowany rękami brata podpisał Traktat Lizboński i Jarosław jest za wspólną europejską armią.  8)
Polska to nie Szwajcaria, więc albo wybierze zachód albo wschód, a wschodu to nawet lud pisowski nie trawi.  8)

Kaczyńskiemu marzą się takie Austro-Węgry z Polską w roli głównej i nawet nie jest to takie złe, bo byłaby przeciwwaga na tandem Niemiecko Francuski i Ruski w środku Europy, ale nie ma zainteresowania ze strony pozostałych państw między Bałtykiem a Adriatykiem.  8)

admin

:lol:
Takie sprawy trzeba negocjować, czyli rozmawiać do chwili wypracowania wspólnego stanowiska. PiS-owicze nie mają takiej zdolności, bo tylko spełniają zachcianki Naczelnika.  8)
"Ucieranie stanowiska" na wspólne laudum - ale to wśród Sarmatów było skuteczne i to do czsu...

Blackend

Dokładnie, to raz, a dwa, to nie robią nic aby wzmocnić Polskę gospodarczo i militarnie aby była atrakcyjna dla słabszych partnerów.  8)
Co zrobić żeby PKB na mieszkańca wyraźnie rosło? To proste, wystarczy odrobić zadanie z historii i przeczytać, które państwa, królestwa, terytoria rozwijały się najszybciej.
Podpowiem, że te, w których była większa wolność gospodarcza i obywatelska niż u innych.
Drugą opcją, jest napaść na sąsiada i go okraść - powodzenia.  :lol:

admin

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/koronawirus-sars-cov-2-zmutowa%C5%82-i-jest-znacznie-bardziej-zaka%C5%BAny/ar-BB16hoMR?ocid=msedgntp - zaczyna się szczepionkowe gonienie zajączka przez kulawego... ;)
Jeszcze na pierwszego świrusa nie ma szczepionki, a tu proszę - następna covida 2!  8)

Blackend

Wirusy mają to do siebie, że mutują, a że będą trzepać kasiorę podobnie jak na CO2, to czemu nie - sorry biznes is biznes. ;)

RafałS

Cytat: Blackend w 2020-07-03, 11:15:23
...większa wolność gospodarcza i obywatelska niż u innych...
Taka droga to słuszna droga. Temu korpokomuna protektoratów przeciwdziała jak może.

Jarek

:lol:
Potrójny mutant będzie bardzo odczuwalny, bo świat zamieni się w wielki psychiatryk Patogeny w maskach, a być może tylko w respiratorach będzie zdrowo i bezpiecznie. Oby nie, bo maski już wykrakałem.  :lol:

RafałS

Wtedy to już pewnie wirusi będą chodzili w maskach, a niechciane człowieki będą się do tych masków przylepiać.  8)