Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

CO TO JEST KORONA WIRUS

Zaczęty przez franc99, 2020-03-14, 11:39:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w-polsce-rekord-zakazen-ekspert-siedzmy-w-domach-inaczej-bedzie-tragedia-6540102517966465a

Straszą w najlepsze i ja to rozumiem, bo to tylko biznes, ale czytając komentarze pod artykułem widzę, że dopóki nie wyszczepią tego plebsu, to będą zarzynać gospodarkę w najlepsze.  8)

Jarek

Stado nie może sie juz doczekać szczepów, ja też, bo mnie wkurzają te kagańce.

Jarek

Cytat: Maniek w 2020-08-07, 12:36:35
Taki oto komentarz :

"Znalezione w sieci a lekarze i rząd dalej brną.... [...] ?Wirusologia lekarska ? podręcznik dla studentów medycyny? pod red. Leona Jabłońskiego. Profesor Jabłoński był jednym z najwybitniejszych epidemiologów i wirusologów. Działał w czasach, kiedy medycyna w naszym kraju nie uległa jeszcze komercjalizacji. Otwieram książkę na stronie 170 i czytam ?Coronavirus?. ?Wyodrębniono u chorych na małe schorzenia układu oddechowego ? nieżyty górnych dróg oddechowych i zapalenia oskrzeli?. A na stronie 172: ?Wirusy występują u dorosłych, od dzieci nie wyosabnia się ich ? Prawdopodobnie przenoszą się drogą kropelkowo-powietrzną? Profilaktyka? Obowiązują zasady takie jak przy innych wirusowych chorobach dróg oddechowych?.
Mówi się o koronawirusie (SARS-CoV-2, powodującym chorobę COVID-19), że to nowy wirus. Tymczasem grupa Coronavirus była odkryta ponad pięćdziesiąt lat temu, a dokładnie w 1965 roku. Więcej, już prof. Leon Jabłoński wiedział, że w porównaniu z innymi wirusami, koronawirus jest dosyć łagodny. Faktycznie nie zagraża dzieciom i młodzieży. Występuje ?u dorosłych, a u dzieci nie wyosabnia się ich?. Ofiarami śmiertelnymi są głownie osoby słabe i starsze, i to najczęściej po siedemdziesiątce, po przebytych chorobach lub z innymi komplikacjami zdrowotnymi. Dlaczego więc w mediach nie ma na ten temat rzetelnych informacji?[...]"

Bo media są od nierzetelnych info Coś podobnego miałem po niemiecku,niestety jak w ARD lub ZDF nie powiedzą to inne sie nie liczy. Stado jest posłuszne panu, a media są w jego rekach.

Blackend

https://wiadomosci.onet.pl/slask/koronawirus-rybnik-prezydent-miasta-piotr-kuczera-pisze-list-do-ministra-zdrowia/w45m1wk

Ewidentnie widać, że te obostrzenia warszawka robiła, która nigdy na Śląsku nie była i nie zna specyfiki tego regionu.  :lol:
Przykładowo taka Ruda Śląska, to jedna z "dzielnic" przez którą przejeżdżają tramwaje, autobusy itd. to tak jakby zamknąć lokale na jednej ulicy w dowolnym małym mieście.  :lol:

Jarek

Unia pewnie kazała tak dzielić, albo Gates :lol:

RafałS

Cytat: admin w 2020-08-07, 22:33:31
:shock:
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/indie-samolot-roztrzaska%C5%82-si%C4%99-po-l%C4%85dowaniu-co-najmniej-16-ofiar-wielu-rannych/ar-BB17GYCE?ocid=msedgntp - proszę! Kolejne ofiary covid19!  :shock: ;)
Choć nie powinienem tak żartować...  :(
"maszyna sprowadzała hinduskich emigrantów z całego świata, w związku z epidemią koronawirusa".
Poniekąd możnaby rzec że coś w tym jest.  :|

Gavroche

Ja dzisiaj pierwszy raz się spotkałem z problemem przy braku maseczki.
Otworzyli nową Biedrę, więc skoczyłem, bo lodówka wakacyjnie pusta.
Pani kasjerka:
-Dlaczego nie ma pan maski?
-A pani ma wykształcenie medyczne?
-Nie.
-To nie ma sensu dyskutować o tym.
-Ja pana nie obsłużę, obsługujemy tylko w maskach.
-Mnie tam wszystko jedno, ale chce się pani tyle towaru ściągać z taśmy? :lol:
No i zrobiłem zakupy, starsza pani za mną wyjęła telefon i zrobiła mi zdjęcie, to i ja jej zrobiłem i powiedziałem, że jak moje wypłynie, to par. 23 KC się kłania.
Źyczyłem wszystkim miłego dnia i tyle.

admin

Ciekawe kiedy ci biedni, przestraszeni bez powodu ludzie się przebudzą, zdając sobie sprawę, że nie ma żadnej "pandemii" tylko chamska wola rządzących chwycenia za ryjki z totalną inwigilacją całych narodów!  :shock:  :?
Niemcy próbowali w zeszłym tygodniu, ale jakoś rozeszło się po kościach.  :(

Gavroche

Nie przebudzą się, Matrix ich więzi. 8)

Byłem przez tydzień ze szwagrem na wypoczynie i co ma we łbie, skądinąd inteligentny człowiek, to jest po prostu niewiarygodne. :?
Facet młodszy ode mnie o kilka lat, schorowany, łykający proszki jak dzień długi, trójka dzieci, wszystkie uzależnione od pediatrów, no masakra.
Ale mainstreamowa dietetyka, medycyna i polityka w jednym paluszku.
Przykro na to patrzeć. :(
Miał rację pan Jan, że lepiej w ogóle nie wiedzieć, niż wiedzieć źle...

admin

A to należy biedak do "grupy ryzyka" zapaści na chorobę koronaświrusową.  :?

RafałS

Okupacja terrorystyczna. Rzecz jest prosta do zdławienia, ale wymaga zrozumienia zjawiska od większości bo zjawisko karmi się ciemniakami.

admin

https://www.msn.com/pl-pl/news/other/pad%C5%82-kolejny-rekord-843-nowych-zaka%C5%BConych/ar-BB17IVLo?ocid=msedgntp - jak w takim tempie się będą "Polki i Polacy" zarażać, to ten koronaświrus będzie wieczny... ;)
"Pandemia"?  :shock: - jajca nie pandemia.  :lol:

RafałS

Cytat: Gavroche w 2020-08-08, 10:03:47
...
Otworzyli nową Biedrę, więc skoczyłem, bo lodówka wakacyjnie pusta.
Pani kasjerka:
-Dlaczego nie ma pan maski?
...
Jak nawet "Dzień Dobry" zjadła to nie bardzo ta nowa placówka wróży, skoro elementarza brak. Tak napuszczają jednych na drugich, szumowiny.

Blackend

Cytat: Gavroche w 2020-08-08, 10:03:47
Ja dzisiaj pierwszy raz się spotkałem z problemem przy braku maseczki...

To co opisujesz to doskonały przykład na to, że PIS (choć to zaraza gorsza od świrusa) nie miał wyjścia i aby utrzymać się u władzy musiał wprowadzić zamordyzm, którego domagał się motłoch.  8)
Przy okazji przypomnę zwolennikom platfusów i innych badziewi partyjnych, że opozycja cały czas starała się zdyskredytować PIS twierdząc, że za mało robią i ukrywają statystyki zgonów z powodu wirusa.  8)

Czytam uważnie komentarze pod artykułami i zdecydowana (bardzo zdecydowana) większość ma mentalność chłopa pańszczyźnianego i chce być przez władzę zaopiekowana.

admin

Najpierw na ryje kagańce, a później za ryje na dobre... ;)
Bo "jak przyjdą tamci. to zaboirą pięć set+" ...  :shock: :lol:

RafałS

Cytat: admin w 2020-08-08, 20:53:22
Najpierw na ryje kagańce, a później za ryje na dobre... ;)
Bo "jak przyjdą tamci. to zaboirą pięć set+" ...  :shock: :lol:
Nie muszą przychodzić nawet bo to tylko ci będą tamtymi na powrót, gdy już nie będą tymi i przestaną dawać, ale będą kraść jak tamci (co są nimi). :wink:

admin

:lol:
Ale kto w końcu zabierze te pięś set+? ;)

Blackend

Blackend

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Europa-zaostrza-przepisy-dotyczace-noszenia-maseczek-7940712.html

No i po takim wpisie, który przeczyta typowy Janusz z Grażyną, PIS nie nakaże założyć kagańców, to będzie miał problem.  8)
Na to tylko czeka opozycja, która zgłosi chęć zaopiekowania się stadem mówiąc - patrzcie, tamci w obcych krajach się opiekują poddanymi, a ci co tu rządzą nic nie robią.  8)
I lawina rusza, ku uciesze plebsu, który dumnie nosi kaganiec, a gdy ktoś będzie namawiał do zdjęcia, to pokąsają jak wściekłe psy.  8)

Trzeba jak najszybciej wyszczepić te stada, bo to się nigdy nie skończy.  8)