Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

CO TO JEST KORONA WIRUS

Zaczęty przez franc99, 2020-03-14, 11:39:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Siostra w Niemczech ma koleżankę, która panicznie boi się covida, ale pozwoliła swoim dorosłym córkom ją w święta odwiedzić, pod warunkiem każda z nich (ma dwie) miała przyjść innego dnia i to z aktualnym ujemnym testem covidowym... :shock: :lol:

admin

Co za przezorna kobieta!  :D

Gavroche

Wyborne! :lol:
Kafkowsko-montyphytonowska rzeczywistość.

Blackend

Koleżanka mojej Mamy w Niemczech też się zaszczepiła, bo przestraszona córka, całkiem już zniemczona zakazała jej wizyt u swojej wnuczki dopóki się nie zaszczepi.  :lol:

Jarek

Knebloland "ponad wszystko" ...

renia

Cytat: Blackend w 2021-11-11, 16:36:42
Koleżanka mojej Mamy w Niemczech też się zaszczepiła, bo przestraszona córka, całkiem już zniemczona zakazała jej wizyt u swojej wnuczki dopóki się nie zaszczepi.  :lol:

Taka pandemiczna polityka dzieli rodziny i w ogóle ludzi: na zaszczepionych i niezaszczepionych, na zamaskowanych i niezamaskowanych... :?

renia

Dowiedziałam się, że we Włoszech nie można pracować bez paszportu covidowego, a co gorsze, nawet nie można robić zakupów w sklepach - nawet w spożywczych...Więc co to jest? Demokracja? Wolny wybór? Czy reżim...

admin

To wspaniały naród, karny i potulny... ;)

renia

:? Oby taka strategia do nas nie przyszła... :roll:

RafałS

Cytat: renia w 2021-11-11, 21:12:45
Dowiedziałam się, że we Włoszech nie można pracować bez paszportu covidowego, a co gorsze, nawet nie można robić zakupów w sklepach - nawet w spożywczych...Więc co to jest? Demokracja? Wolny wybór? Czy reżim...
Masz problem... Ja się dowiedziałem że Włochy są w UE więc pewnie wywiązują się z rezolucji dot. braku dyskryminacji. Gdyby nie, to dowiedziałem się że nie ma wtedy większych przeszkód do wypalania ośrodków nieczystej "konkurencji". Szczególnie obcej kontynentalnie. No chyba że lasy i ziemie oddają pod polowania i gospodarkę, wtedy może, ale nikt nie gwarantuje... 8)

Blackend

Rozwiną się bazary i płatności gotówkowe.  :D
Jeszcze żaden socjalista nie pokonał rynku, choć z uporem maniaka próbują mając nadzieję, że będą tymi pierwszymi, którym się uda.  :lol:

admin

a co gorsze, nawet nie można robić zakupów w sklepach - nawet w spożywczych...Więc co to jest? Demokracja? Wolny wybór? Czy reżim...

Spoko, pewnie jakiś członek partii rządzącej ma udziały w firmie  typu apkowego, co wszystko dostarczy do domu. U nas też jest kilka firm tego rodzaju, więc tylko czekać, jak bez wychodzenia z domu apką start-upową się wszystkie zakupy będzie robić na telefonie. ;)  :lol:

Jarek

Cytat: admin w 2021-11-11, 21:24:19
To wspaniały naród, karny i potulny... ;)
U nas też nie będzie problemu wprowadzić- mamy 50%zwolenników Reszta nie będzie miała swojego zdania....

Jarek

Zwolenników PiS oczywiście ?

renia

Cytat: admin w 2021-11-12, 02:46:08
a co gorsze, nawet nie można robić zakupów w sklepach - nawet w spożywczych...Więc co to jest? Demokracja? Wolny wybór? Czy reżim...

Spoko, pewnie jakiś członek partii rządzącej ma udziały w firmie  typu apkowego, co wszystko dostarczy do domu. U nas też jest kilka firm tego rodzaju, więc tylko czekać, jak bez wychodzenia z domu apką start-upową się wszystkie zakupy będzie robić na telefonie. ;)  :lol:

I drony zakupy będą dostarczać... :roll: Dziwny jest ten świat...

Gavroche

My tak ostatnio robimy zakupy, pukają do drzwi i odchodzą, zostawiając zakupy w fajnych papierowych torbach.
I jeszcze czekolada gratis. :D

renia

:D No fajnie. Ale ja jeszcze spożywczych zakupów nie zamawiałam, chociaż syn tak nieraz robi, ale to tylko na niektóre gatunki towaru, np. marka kawy, której nie ma w pobliskich sklepach...

renia

Zastanawiam się nad swojskimi wyrobami mięsnymi, czy zakup w paczce byłby dobry... :roll:

Blackend

Np. opakowaniu próżniowym czemu nie?  8)