Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

EPIDEMII ZŁODZIEJSTWA C.D. DZIWY NWO

Zaczęty przez RafałS, 2021-02-23, 23:24:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Tak w ogóle... Jak kto myśli (a właściwie nie przypuszcza) że wysycanie przestrzeni życiowych energią jest fizykalnie obojętne dla żywych to i również o Sedlaku zapewne nie słyszał, o czytaniu itd. nie wspominając.

admin

Cytat: renia w 2023-09-04, 08:57:17

Szkoda, że Tusk nie rządził... :?  8)
A ci z po byli za wariantem austriackim - wyszczepić wszystko i wszystkich pod przymusem!
O ile mnie pamięć nie myli.  8)

RafałS

Cytat: admin w 2023-09-04, 09:16:38

A ci z po byli za wariantem austriackim - wyszczepić wszystko i wszystkich pod przymusem!
Kopacz nie kupiła szczepionek i zmienili na "dobry" rząd.  8)

renia

Cytat: admin w 2023-09-04, 08:53:57
https://naturazdrowie.com/tlenek-grafenu-pierwsze-doniesienia-o-antidotum/ - tu coś jest z płaskoziemskich teorii odtruwania...  8)
Ale nie interesowałem się tym bliżej.  :?

Kwas Humusowy, ponoć działa jako nawóz dla roślin i odtrutka dla ludzi... :roll: Jakoś nieciekawie to brzmi...

renia

Cytat: RafałS w 2023-09-04, 09:20:58

To było jedyne dobre posunięcie z jej strony i nie wiadomo, czy ona sama o tym decydowała... :roll:

Blackend

To faktycznie było zaskakujące posunięcie.  8)
Pamiętam jak rzecznik praw obywatelskich odgrażał się, że ludzie wyginą.  :?

renia

Wtedy jej argumenty mi się podobały i jej stanowczy sprzeciw...

renia

Cytat: Blackend w 2023-09-04, 09:30:50
To faktycznie było zaskakujące posunięcie.  8)
Pamiętam jak rzecznik praw obywatelskich odgrażał się, że ludzie wyginą.  :?

A tylko dinozaury wyginęły od obrywania kamieniami... :lol:

admin

Blackend

https://naturazdrowie.com/tlenek-grafenu-pierwsze-doniesienia-o-antidotum/ - tu coś jest z płaskoziemskich teorii odtruwania...  8)

"glutatnionu (GSH), silnego naturalnego antyoksydantu odgrywającego istotną rolę w oczyszczaniu organizmu z toksyn."

Naczytałem się swego czasu sporo o tym chemicznym związku i jego istotnych właściwościach.  8)

admin

Teraz jest choroba legionów na tapecie, ale to stara choroba, a nie taka "nowość" jak covid, więc samoistnie zniknie.
Stawiam, że zgony na legionelle wystąpiły tylko u wyszczepionych z powodu aids poszczepiennego.  8)

admin

Cytat: Blackend w 2023-09-04, 09:36:46

"glutatnionu (GSH), silnego naturalnego antyoksydantu odgrywającego istotną rolę w oczyszczaniu organizmu z toksyn."

Naczytałem się swego czasu sporo o tym chemicznym związku i jego istotnych właściwościach.  8)

Ale karierę robi vit.C we wlewach żylnych, a nie jakiś tam glutation, który i tak się chowa przy cholesterolu i jego pochodnych, które są superantyoksydantami, dlatego "nasycone tłuszcze zwierzęce" zakazywali , a szczególnie "łamaga 6" przez tyle lat .   :?

renia

A stosowałeś? Nawet jest w sprzedaży... https://www.medverita.com.pl/pl/p/Glutation-zredukowany-250-mg-60-kapsulek/211?gclid=Cj0KCQjwgNanBhDUARIsAAeIcAtRUBpzWPkNmST8IyrH0PebJ1cEcwsA96iH4cCxWxBIkM-1YQX38scaAusREALw_wcB

Ale czy to by pomogło w likwidacji grafenu... :roll:

renia

Cytat: admin w 2023-09-04, 09:42:02

Ale karierę robi vit.C we wlewach żylnych, a nie jakiś tam glutation, który i tak się chowa przy cholesterolu i jego pochodnych, które są superantyoksydantami, dlatego "nasycone tłuszcze zwierzęce" zakazywali , a szczególnie "łamaga 6" przez tyle lat .   :?

Czyli suplementacja glutationem odpada... :lol:

Jarek

Cytat: RafałS w 2023-09-04, 09:20:58

Miała szczęście ze nie brali nas wtedy pod uwage, a wogole mieli już inne plany...Ulepszone :lol:

Blackend

Cytat: renia w 2023-09-04, 09:44:41
A stosowałeś? Nawet jest w sprzedaży... https://www.medverita.com.pl/pl/p/Glutation-zredukowany-250-mg-60-kapsulek/211?gclid=Cj0KCQjwgNanBhDUARIsAAeIcAtRUBpzWPkNmST8IyrH0PebJ1cEcwsA96iH4cCxWxBIkM-1YQX38scaAusREALw_wcB

Łykałem przeróżne rzeczy.  :lol:
Ale pamiętam z tamtych czasów smak brokułów. ;)

A co do grafenu trzeba poczekać na potwierdzenie jego użycia. Znając naturę ludzką, to nie ma takiej możliwości aby taki fakt ukryć.  8)

admin

Suplementacja glutationem jest bez sensu, ponieważ strawność tego trójpeptydu wynosi 100%. Jednakże... ;)
Synteza glutationu zachodzi we wszystkich komórkach zwierzęcych przez kompleks syntetaz i jest limitowana jedynie dostępnością substratów - głównie cysteiny, choć to rzadki przypadek, albowiem aminokwas ten występuje masowo w produktach zwierzęcych. Cysteina w stanie wolnym jest silnie toksyczna, dlatego jest utleniana do mniej "agresywnej" cystyny wykorzystywanej również przez organizm do tworzenia mostków dwusiarczkowych utrzymujących trzeciorzędowość białka, a w razie jej braku w pożywieniu (mało prawdopodobne) do jej syntezy wykorzystywany jest cykl metioninowy, aby na syntezę glutationu nie brakło. Glutaminian sodu jako powszechnie występujące w żywności E-coś tam oraz glicyna (skórki wieprzowe, wywar mięsno-kostny zwany "zupą Kwaśniewskiego" lub dla zmyłki "zupą prezydencką" ;)) nie wymagają żadnej suplementacji przy poprawnie skomponowanej diecie. Ilość glutationu wzrasta 5-ciokrotnie przy spożywaniu mioglobiny i albumin.
Starczy tego mądrzenia,bo mi się odechciało.
Reasumując - poprawnie stosowane zalecenia Doktora zapewniają stosowną do potrzeb syntezę glutationu w organizmie i tyle... ;)

admin

Cytat: Blackend w 2023-09-04, 10:08:43
Cytat: renia w 2023-09-04, 09:44:41

Łykałem przeróżne rzeczy.  :lol:

:?
Żółtka na śmietance też? ;) Bo żółtka na śmietance postawią zawsze na nogi każdego.

renia

Cytat: admin w 2023-09-04, 10:32:21
Suplementacja glutationem jest bez sensu, ponieważ strawność tego trójpeptydu wynosi 100%. Jednakże... ;)
Synteza glutationu zachodzi we wszystkich komórkach zwierzęcych przez kompleks syntetaz i jest limitowana jedynie dostępnością substratów - głównie cysteiny, choć to rzadki przypadek, albowiem aminokwas ten występuje masowo w produktach zwierzęcych. Cysteina w stanie wolnym jest silnie toksyczna, dlatego jest utleniana do mniej "agresywnej" cystyny wykorzystywanej również przez organizm do tworzenia mostków dwusiarczkowych utrzymujących trzeciorzędowość białka, a w razie jej braku w pożywieniu (mało prawdopodobne) do jej syntezy wykorzystywany jest cykl metioninowy, aby na syntezę glutationu nie brakło. Glutaminian sodu jako powszechnie występujące w żywności E-coś tam oraz glicyna (skórki wieprzowe, wywar mięsno-kostny zwany "zupą Kwaśniewskiego" lub dla zmyłki "zupą prezydencką" ;)) nie wymagają żadnej suplementacji przy poprawnie skomponowanej diecie. Ilość glutationu wzrasta 5-ciokrotnie przy spożywaniu mioglobiny i albumin.
Starczy tego mądrzenia,bo mi się odechciało.
Reasumując - poprawnie stosowane zalecenia Doktora zapewniają stosowną do potrzeb syntezę glutationu w organizmie i tyle... ;)

:D i tyle...

Blackend

W szpitalu jadłem żółtka na twardo i popijałem śmietanką.  8)
Musiałem się z tym ukrywać, bo jak lekarka zobaczyła kubek śmietany na szafce, to zapytała z przerażeniem - co to tu robi?
To odpowiadam - śmietankę do kawy sobie dolewam. ;)
Proszę to natychmiast wylać!
Komedia.  :lol: