Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Książka kolekcjonerska.

Zaczęty przez admin, 2024-04-27, 10:07:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Nowoczesny europejczyk musi mieć psychologa państwo dba o obywateli ...

admin

:lol:
Pokolenie Z - tylko niebieski ekran i psycholog do szczęścia potrzebny!  :?

Blackend

Są tacy, co jeszcze benzynę preferują - nie wszystko stracone. ;)

admin

:lol:
I palenie gumy semi-slicków na zawodach na Bemowie!  8)
Dać przykład? ;)

Blackend

Dawaj jak masz nagrane.  :D

admin

admin

Blackend

admin

:D
Miłość do benzyny od najmłodszych lat, ale z zachowaniem pełnego rozsądku...   8)

renia

Cytat: admin w 2024-05-16, 17:43:13
Dopisałbym pewnie też, że im bardziej białko spożywane odbiega od wzorca, tym większe jest zapotrzebowanie na aminokwasy egzogenne. Dla przykładu dla tryptofanu podawanemu w żółtku starcza około 3,5mg/kg nmc, ale jak się weguje to zapotrzebowanie na tryptofan może wzrosnąć nawet dwukrotnie do prawie 7mg/kg nmc! I dlatego często stwierdza się u jedzących wyłącznie rośliny podwyższoną podatność na depresję i właśnie dlatego jednemu starcza białka 0,8g/kg nmc, a drugiemu i 2g będzie mało, na diecie bezwęglowodanowej, ale to przeważnie jest "niepojęte", dlatego szkoda mojego czasu na tłumaczenie, bo i tak będzie "niezrozumiale".   8)
I dlatego, aby nikt do mnie pretensji nie miał to albo przyjąć z urzędu, że "się mylę", albo napiszę - "nie znam się na tym" i po problemie.  :lol:
Ale może kto się zainteresuje tematem i dojdzie sobie samodzielnie do ciekawych wniosków - drogowskaz jest...

Dzięki! To są bardzo ważne informacje. :D

admin

Cytat: renia w 2024-05-16, 20:08:28
Dopisałbym pewnie też, że im bardziej białko spożywane odbiega od wzorca, tym większe jest zapotrzebowanie na aminokwasy egzogenne. Dla przykładu dla tryptofanu podawanemu w żółtku starcza około 3,5mg/kg nmc, ale jak się weguje to zapotrzebowanie na tryptofan może wzrosnąć nawet dwukrotnie do prawie 7mg/kg nmc! I dlatego często stwierdza się u jedzących wyłącznie rośliny podwyższoną podatność na depresję i właśnie dlatego jednemu starcza białka 0,8g/kg nmc, a drugiemu i 2g będzie mało, na diecie bezwęglowodanowej, ale to przeważnie jest "niepojęte", dlatego szkoda mojego czasu na tłumaczenie, bo i tak będzie "niezrozumiale".   8)
I dlatego, aby nikt do mnie pretensji nie miał to albo przyjąć z urzędu, że "się mylę", albo napiszę - "nie znam się na tym" i po problemie.  :lol:
Ale może kto się zainteresuje tematem i dojdzie sobie samodzielnie do ciekawych wniosków - drogowskaz jest...

Spoko, już więcej nie będę denerwować "ekspertów" typu dr bartek, co boczniaki na wszystko polca ... ;)   :lol:

admin

renia

Cytat: admin w 2024-05-16, 20:11:43
Cytat: renia w 2024-05-16, 20:08:28

Spoko, już więcej nie będę denerwować "ekspertów" typu dr bartek, co boczniaki na wszystko polca ... ;)   :lol:

Boczniaki? :shock: "Zboczony", czy co?  8) :lol:

renia

Cytat: admin w 2024-05-16, 20:13:19
Cytat: renia w 2024-05-16, 20:10:18
Cytat: admin w 2024-05-16, 20:01:21
Z zewnątrz - https://www.youtube.com/watch?v=u3pTXYHCWac:D

Ostra jazda... :shock: Nie żal opon? 8) :lol:

To ponoć cała frajda z jazdy... ;)

Dobrze, że ma pasję i radość z niej... :D

Jarek

Cytat: renia w 2024-05-16, 20:10:18
Cytat: admin w 2024-05-16, 20:01:21
Z zewnątrz - https://www.youtube.com/watch?v=u3pTXYHCWac:D

Ostra jazda... :shock: Nie żal opon? 8) :lol:
No to juz nie przelewki - z hobby  rajdowo sie zrobiło ... :lol:
Subaru czy mazada lepiej sie jezdzi ?

admin

Mazdą, bo subaru ponoć za bardzo do asfaltu przyklejone! ;)

Blackend

A już chciałem napisać, że pewnie lepiej Subaru, bo to takie kultowe autko rajdowe.  :lol:

admin

Na subaru lepsze czasy, ale emocji mniej... ;)

Jarek

lepsza trakcja w subaru, a tutaj pewnie wiecej  kierownica trzeba wywijac...