Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Napisałbym coś o tych "wyborach", ale kompletnie mnie to nie interesuje, więc -przepraszam - szkoda moich słów! 

Blackend

I prawidłowo, bo te kluczowe dla Polski wybory już się za wielką wodą odbyły. ;)

Blackend

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Koniec-telenoweli-USA-i-Ukraina-podpisaly-umowe-surowcowa-8934576.html

"Ukraińskie złoża surowców mają pozostać też pod "pełną kontrolą i własnością Ukrainy", zaś sam fundusz ma być zarządzany wspólnie przez obie strony."

W sumie na jedno wychodzi, bo jak Banderowcy będą pod kontrolą Jankesów, to i surowce będą jankeskie.  8)

Z mojej perspektywy dobrze się dzieje, a jeszcze lepiej jakby się Jankesi zainstalowali wojskowo na Ukrainie.  8)

RafałS

Cytat: Blackend w 2025-05-02, 14:05:28...
Z mojej perspektywy dobrze się dzieje, a jeszcze lepiej jakby się Jankesi zainstalowali wojskowo na Ukrainie.  8)
Tylko pod warunkiem minimalizacji na polinach.

Blackend

Jak będą z lewej i z prawej strony, to i tak bez znaczenia. ;)

RafałS

Są z lewej i z prawej więc bez znaczenia. Dlatego niech najlepiej w ogóle spadają. Kosztowo i rozwojowo znacznie lepiej. :wink:

Blackend

No nie bardzo, jak się wyprowadzili po I wś, gdy się za łby rodzina panująca wzięła, to krótko potem wybuchła kolejna.
Potem był kocioł bałkański, którego również Europejczycy nie potrafili rozwiązać, a teraz kolejny konflikt na wschodzie.

Jeżeli jankesi zrezygnują z okupacji Niemiec, to wcale nie jestem taki pewny, że granice powojenne pozostaną...

Zyon

Cytat: RafałS w 2025-05-01, 16:51:15Faktycznie kandydatura "dla żartu". Trochę się chyba dał Maciak wkręcić błaznowi. Akwizytor korpo batoników, alkoholu i napoi niby skąd miałby pamiętać gdzie był gdy amerolstwo na Ukrainie strugało rewolucje i dlaczego Putin tak długo (8 lat) nie ulegał prowokacjom wobec ostrzałów cywili w Donbasie. Błazeńskie oburzenie, błazeńska kandydatura dla niepełno... letnich. 8)
No ale paradoksalnie Maciakowi przybylo pare tysiecy obserwujacych za to co zrobil Stanoski :D
Work Buy Consume Die

RafałS

Cytat: Blackend w 2025-05-02, 21:34:26No nie bardzo, jak się wyprowadzili po I wś, gdy się za łby rodzina panująca wzięła, to krótko potem wybuchła kolejna.
Potem był kocioł bałkański, którego również Europejczycy nie potrafili rozwiązać, a teraz kolejny konflikt na wschodzie.

Jeżeli jankesi zrezygnują z okupacji Niemiec, to wcale nie jestem taki pewny, że granice powojenne pozostaną...
Ależ stąd mogą spadać spokojnie  :)  . Na krzyżakach mogą tkwić krzyżaki. Na banderokrainie i tak pewnie zostaną. Poprawa bezpieczeństwa i zmniejszenie kosztów tutaj. Zostają wtedy głównie zamachy/prowokacje CIA - jak wszędzie gdzie $rockefeller za mało zdziera. Niestety kwachoprezydent wprowadził tu natowską listę celów.

RafałS

Cytat: Zyon w 2025-05-02, 22:35:58No ale paradoksalnie Maciakowi przybylo pare tysiecy obserwujacych za to co zrobil Stanoski :D
Też dobrze. 8)

RafałS

Zyon

Cytat: RafałS w 2025-05-02, 22:45:39
Cytat: Zyon w 2025-05-02, 22:35:58No ale paradoksalnie Maciakowi przybylo pare tysiecy obserwujacych za to co zrobil Stanoski :D
Też dobrze. 8)
Film z Maciakiem ma juz 1,7mln wyswietlen, wiecej ma tylkoBraun :D A Stanowski - no coz, zaufanie buduje sie latami, traci w sekunde a odbudowuje cala wiecznosc - to z Twittera czyjas mysl ale sluszna. Do wora z tym dziadem, i tak po kowidozie odbudowywal ciezko utrate, teraz juz nie da sie.
A MAciak juz ponad 70 tys subow :D Polacy chyba nie lubia robienia w konia
Work Buy Consume Die

admin

Jakby p. Maciak wygrał wybory, to ma całkiem blisko do mnie. ;) 8)
Mam przygotowany program, mam i ludzi, którzy szybko uzdrowiliby ten "biedny" kraj. Problem w tym, że nie lubię "polityków" z wiadomych przyczyn. Do tego nie czuję mięty do urządzania życia nieszczęśnikom.

RafałS

Cytat: admin w 2025-05-03, 12:44:21...
Do tego nie czuję mięty do urządzania życia nieszczęśnikom.
Jest pewien poziom przy którym "nieszczęśnicy" zaczynają urządzać także szczęśników, choć nie każdy świadom takich przełożeń. 8)

Blackend

Mimo wszystko jest coraz lepiej, choć ludzie pokroju Kaczyńskiego bardzo się starają aby było odwrotnie.  8)

RafałS

Cytat: Blackend w 2025-05-03, 13:49:02Mimo wszystko jest coraz lepiej, choć ludzie pokroju Kaczyńskiego bardzo się starają aby było odwrotnie.  8)
Jasne, rośnie PKB international investment & Co.  :lol:

Blackend

admin

Goni inflację napędzając ją - idealny układ na legalne złodziejstwo społecznych pieniędzy.

Blackend

Javier Milei dąży do ustawy pod karą więzienia zakazującej dodruk i niszczenie pieniądza przez bank centralny.
Szczytny cel, a co z tego wyjdzie, zobaczymy.  8)

admin

Jak za mocno przykręci śrubę dbając o finanse państwa - to go komuniści obalą...