Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Jak Polska z powrotem wpadnie w ruskie łapy, dalej będą kraść, tyle że inni i będzie bardziej swojsko, tak na styl wschodni. ;)

RafałS

Cytat: Blackend w 2025-06-02, 20:59:19Jak Polska z powrotem wpadnie w ruskie łapy, dalej będą kraść, tyle że inni i będzie bardziej swojsko, tak na styl wschodni. ;)
Może znowu samochody pozwolą produkować. Jeżeli będzie jeszcze kim. No może nawet będą polskie rowery... :-|

Blackend

Tęsknota za PRLem - szanuję.  8)
Ja pomimo upływających lat, wolę obecne czasy.  8)

RafałS

Cytat: Blackend w 2025-06-02, 22:07:30Tęsknota za PRLem - szanuję.  8)
Ja pomimo upływających lat, wolę obecne czasy.  8)
Nie o czasy czy tęsknoty chodzi. To proste fakty. Tamte możliwości w dzisiejszych czasach są w ogóle poza skalą wyobraźni współczesnych ociosanych komunizmem jaruzel-$rockefeller. 8)

admin

Blackend

Komuchy tak mają, nie potrafią rządzić bez powiększania długu.  8)

admin

Kto rozwali tego komuszego brukselskiego raka, co rozrósł się do monstrualnej postaci?
Unia Europejska to Schengen i starczy - reszta do piachu.

admin

A jak to zrobić - chętnie podpowiem, ale nie publicznie, bo cenię sobie inne wartości niż publiczna błazenada.  8)

Blackend

Nikt nie jest zainteresowany zmianami, dotacje przyjemnie się przyjmuje, przyjemnie rozdaje, a jeszcze przyjemniej zgarnia prowizje, która za dobro słusznie się należy. ;)

admin

Otóż to, dlatego nie ma co liczyć na "zmiany"...  8)
Ale chociaż z tego WHO wyprowadzić, a zaraz zdrowie się ludziom by poprawio.

Blackend

Oprócz oszczędności w budżecie za niezapłaconą składkę nic się nie zmieni, ponieważ "amerykańscy naukowcy..." ;)

RafałS

Cytat: admin w 2025-06-04, 08:32:19Kto rozwali tego komuszego brukselskiego raka, co rozrósł się do monstrualnej postaci?
Unia Europejska to Schengen i starczy - reszta do piachu.
Z pilniejszych spraw - opuścić składkowanie NATO'wskie (przykład Hameryka), a to Olek przedUnijny. W Unii można być póki Unia jest tu. Tak jak i akcesować do BRICS. Jedynie nie potrzeba klepać wrzutek UE. Długo by tak można... Do tego trzeba mieć rządy odjaruzelczone ($rockefeller & friends Co.).  8)

admin

Ja tam się na tym nie znam, ale swoje wiem... ;)

Blackend

"rząd nie zamierza zmieniać zasiłków mieszkaniowych, tłumacząc, że mogłoby to zmniejszyć motywację do pracy."

To nie komuniści, to wręcz sadyści. ;)

admin

Blackend

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Trump-Pozostawimy-sily-USA-w-Niemczech-Relacje-sa-bardzo-wazne-8956297.html

"Trump: Pozostawimy siły USA w Niemczech. "Relacje są bardzo ważne".

Jankeskie siły okupacyjne w Niemczech, są gwarancją zachodniej granicy Polski.
Jeszcze przydałyby się na Ukrainie.

Czytałem też opinie tęsknoty za ruskimi wojskami, dzięki którym Polska nie musiałaby tyle wydawać na zbrojenia.
Oj śni się niektórym ten PRL po nocach, jak emigrantom ojczyzna.

RafałS

Cytat: Blackend w 2025-06-05, 19:50:41https://www.bankier.pl/wiadomosc/Trump-Pozostawimy-sily-USA-w-Niemczech-Relacje-sa-bardzo-wazne-8956297.html

"Trump: Pozostawimy siły USA w Niemczech. "Relacje są bardzo ważne".

Jankeskie siły okupacyjne w Niemczech, są gwarancją zachodniej granicy Polski.
Jeszcze przydałyby się na Ukrainie.

Czytałem też opinie tęsknoty za ruskimi wojskami, dzięki którym Polska nie musiałaby tyle wydawać na zbrojenia.
Oj śni się niektórym ten PRL po nocach, jak emigrantom ojczyzna.
I w te podrzutki wierzysz jeszcze.  :wink:
W Rosji nikt poważny nie będzie zainteresowany żeby obecnie się tu pchać. Bardziej strefa izolacyjna/demilitaryzowana. Oczywiście $rockefeller nie pozwoli. A lud komuszy sobie ujmie w obronie jego monopoli. Jeszcze poprze fundowanie mu baz, płotów i reszty złomu. W zamian dostanie rachunki i straty+.  :?

admin

Jakoś tak kompletnie się oderwałem od wydarzeń krajowo-światowych, zaś mi tylko jedno w głowie, ale trudniejsze, bo nie chcę się powtarzać z wyjątkiem "pryncypiów ŻO" - no ciężko jest... ;)