Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

:lol:
No przecież, minimalna płaca na światowym poziomie! ;)

admin

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/polska-za%C5%9Bciankowa-pis-light-w-sieci-wrze-po-decyzji-nowackiej/ar-AA1xiL6b?ocid=msedgntp&cvid=6b96f64ab68d4907fc6f2ab6c219ba7c&ei=27 - omijać szerokim łukiem "edukację zdrowotną" ponieważ tak debilnego planu "nauczania" jak być chorym świat nie widział!  :shock:
Ze nieprawda? A proszę - https://www.gov.pl/web/edukacja/edukacja-zdrowotna - każdy może sobie ocenić sam!
Pisałem tu wiele lat temu, że ustawowa "likwidacja drożdżówki w szkole" namnoży otyłość i choroby u dzieci.
Teraz też piszę wyraźnie - rodzice chrońcie swoje dzieci od tych  "edukacji zdrowotnych" jeśli chcecie mieć zdrowe dzieci!  8)
Napisałbym jeszcze rozwiązanie, ale co mnie tam cudze dzieci i zdrowie obchodzi - przecież komuchem nie jestem!  :D

RafałS

Cytat: admin w 2025-01-16, 12:30:49
...omijać szerokim łukiem "edukację zdrowotną" ponieważ tak debilnego planu "nauczania" jak być chorym świat nie widział!
...
"mleko i owoce".  :mrgreen:

admin

Starczy "posiłek co 3-4 godziny" aby zatuczyć biedne dzieci.  8)
Chęć jedzenia co 3-4h świadczy o bardzo poważnych zaburzeniach metabolicznych, no ale to ja piszę, więc pewnie nie wim co piszę... ;)
Zerknąłem na skład osobowy tzw. Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego i co widzę?  :shock:
Same znajome nazwiska dzieci i wnuków słynnych "polskich naukowców" tak zasłużonych dla mnożenia chorób cywilizacyjnych wśród Polaków.
Jest jedno nazwisko - bardzo przyzwoitej osoby - wśród tych "szubrawców naukowych", ale nie wymieniam, aby tej osobie przez przypadek nie zaszkodzić. Reszta do kasacji łącznie z tą instytucją.  8)

RafałS

Cytat: admin w 2025-01-16, 14:21:20
Starczy "posiłek co 3-4 godziny" aby zatuczyć biedne dzieci.  8)
Chęć jedzenia co 3-4h świadczy o bardzo poważnych zaburzeniach metabolicznych, no ale to ja piszę, więc pewnie nie wim co piszę... ;)
...
Chęć takowa jeśli u dzieci nie występuje to będzie nagrywana sztucznie ku frekwencji medycynie akwizycyjnej, tzn. $rockefellerskiej.
Pamiętam "za łepka" jaką udręką były mi często śniadania. Inna sprawa że potem się wrzucało zdobycze transformacji, słodkie napitki po ruchu, itd.  8)

admin

To wszystko dlatego, że za tow. Gierka e-sportu nie było! ;)

RafałS

Cytat: admin w 2025-01-16, 19:07:20
To wszystko dlatego, że za tow. Gierka e-sportu nie było! ;)
Ja Gierka nie pamięta (za wczesna faza), z dzieł tylko korzystał ja  :) . Tak czy siak układ fatalny w okresie wzrostowym.  :|

Blackend

Chcesz cukierka idź do Gierka - pamiętam te czasy.  :lol:

renia

Też u nas to "śpiewali"... :lol:

RafałS

Ja wchodziłem do gry za tow. sek. Kani. A za Jaruzela nawet jak tak słyszałem to już nikt nie wiedział gdzie to się idzie  :roll: . Jaruzel zabrał i $rockefelleru dał. 8)

admin

Cytat: renia w 2025-01-17, 07:43:15
Też u nas to "śpiewali"... :lol:

Mnie tak późny Gomułka się lekko jarzy po synapsach.

Krystyna

Ja jeszcze pamiętam czasy za Bieruta.

admin

RafałS

Pora dudu zmienić na lepszego sekretarza. Pomożecie?  :wink:
https://youtu.be/jLJ8-9KmHOo?feature=shared&t=1162

admin

Ło matko!  :shock:
Ale kolejka do tego błazeńskiego urzędu rośnie!  ;)

RafałS

Cytat: admin w 2025-01-17, 18:20:53
Ło matko!  :shock:
Ale kolejka do tego błazeńskiego urzędu rośnie!  ;)
Prawda jak jaruzelczyki skolonizowały tą funkcję. Ledwie jeden kandydat wart sprawdzenia. 8)

admin

Jak Maciak jest za demokracją bezpośrednią typu szwajcarskiego, to niech o tym krzyczy wszech i wobec, to dostanie poparcie "bezpośrednich demokratów" i nie tylko. ;)
Jaka szkoda, że co rok jest teraz jakaś błazenada "wyborcza". Do reszty zadłużą ten kraj.  :(

RafałS

Cytat: admin w 2025-01-18, 09:13:35
Jak Maciak jest za demokracją bezpośrednią typu szwajcarskiego, to niech o tym krzyczy wszech i wobec, to dostanie poparcie "bezpośrednich demokratów" i nie tylko. ;)
Jaka szkoda, że co rok jest teraz jakaś błazenada "wyborcza". Do reszty zadłużą ten kraj.  :(
Partyjniacy = stałe łącze z budżetem. Ale to na poliniażach raczej lepszy układ jak bezwyborcza flauta. 8)