Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

"Rotacja art. mlecznych"

Zaczęty przez adax, 2006-08-10, 09:35:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

zenon

Edyta, zgodzilas sie by nie generalizowac, A mam wrazenie, ze sama to robisz. To ze pani dr Ewa byc moze pomylila sie w twoim przypadku nie oznacza ze myli sie ZAWSZE.

Edyta

Cytat: zenon w 2008-10-30, 22:37:43
Edyta, zgodzilas sie by nie generalizowac, A mam wrazenie, ze sama to robisz. To ze pani dr Ewa byc moze pomylila sie w twoim przypadku nie oznacza ze myli sie ZAWSZE.

Ale to "lekarka" pisze "ZAWSZE"  :)

zenon

Dobrze wiesz o co mi chodzi.

zenon

Cytat: baska w 2008-10-30, 18:23:13
CytatDr Kwasniewski powiedzial ponoc jednej osobie w trakcie konsultacji: "Nic nie rotowac bo pasterze w gorach nic nie rotuja i zyja najdluzej".
Ponoc powiedzial rowniez, ze optymalni powinni polykac jedna albo pol (nie pamietam juz) tabletki wit C...

W to raczej watpie.
I uwazam, ze szkoda ze to raczej nieprawda :)
Jestem zwolennikiem suplementacji witaminy C

Edyta

Ta cała rotacja,to jest po prostu tylko i wyłącznie jedna wielka jopa

zenon

Masz na to jakies argumenty?

Dysponujesz obserwacjami na reprezentatywnej dla spoleczenstwa grupie?

Czy tylko uogulniasz niewielka szkodliwosc mlecznych u siebie i u corek na wszystkich ludzi?

Edyta

Cytat: zenon w 2008-11-03, 13:25:40
Masz na to jakies argumenty?
Łoczywiście! Myslisz ,że rzucam słowa na wiater ?  :evil:
CytatDysponujesz obserwacjami na reprezentatywnej dla spoleczenstwa grupie?
Łoczywiście-nie inacy ...

CytatCzy tylko uogulniasz niewielka szkodliwosc mlecznych u siebie i u corek na wszystkich ludzi?

A idze ,moje córki ,mogom jesc mlecne   :arrow: :idea:

adamgraza

Edyto   myślę że twoje  córki narazie mogą   jeśc  wszystko   .Poprostu są  zdrowe .Mimo   ze od  wielu lat byłam  na ŻO   nie  ustąpiły mi zatoki .Po  odrzuceniu mącznych  i rotacji mlecznych   jest o 90 %  lepiej. Nie generalizuj ,bo kazdy  z nas ma inne choroby  i o róznej mocy zdrowie . Za iles tam lat będziesz  inaczej mówiła. Nikt nie jest wieczny  i to co robi nie jest na  zawsze .Jesteśmy  tylko ludzmi a nie cyborgami . Zyczę ci wytrwałości . pozdrawiam  serdecznie

Edyta

Cytat: adamgraza w 2008-11-03, 13:49:21
Nikt nie jest wieczny  i to co robi nie jest na  zawsze .Jesteśmy  tylko ludzmi a nie cyborgami ...

No właśnie ! Więc rotacje mlecznych to jopa -chyba moge miec swoje zdanie  8)

zenon

Tak Edyta, masz prawo miec swoje zdanie.

Masz takze prawo je uzasadnic.

A inni maja prawo ocenic jakosc twoich argumentow.

I maja rowniez prawo ustosunkowac sie to twego zdania i posrednio do twojej osoby.

Tak wiec jak na razie twoje argumenty koncza dyskusje z mojej strony. I wcale nie dlatego, ze sa mocne...

Danuta

Odp #14 zawiera cytat z lekarki z innego watku. Przeczytajcie ten watek  : szybkie odwodnienie organizmu u dzieci zalozony prze elmo gosc 2006-09-05 .
http://forum.dr.kwasniewski.pl/index.php?topic=6020

Polecam w nim szczegolnie odpowiedzi # 8, 19, 25, 27 oraz odpowiedz lekarki #36 oczywiscie zmanipulowana przez Edyte, bo nie przytoczona w calosci i wyrwana z kontekstu.

W kwestii rotacji produktow mlecznych podzielam poglad, ze w przypadku dolegliwosci o nieustalonej etiologii , zrowno u dlugoletnich optymalnych jak i u osob nie  odzywiajacych sie optymalnie ,przyczyna dolegliwosci moga byc alergeny.

Lekarka , na podstawie wlasnego doswiadczenia , proponuje zaczac od sprawdzenia czy alergenem sa produkty mleczne.
Zeby to sprawdzic trzeba przestac jesc produkty mleczne. Lekarka zaleca wstrzymac sie od mlecznych do pol roku z rownoczesnym powrotem do nich co 7 dni. Jezeli dolegliwosci utrzymuja sie nadal trzeba szukac innych przyczyn.

Uwazam taki sposob diagnozowania przyczyn chorob za w pelni uzasadniony .

Edyta

Cytat: Danuta w 2008-11-03, 16:42:38
Odp #14 zawiera cytat z lekarki z innego watku. Przeczytajcie ten watek  : szybkie odwodnienie organizmu u dzieci zalozony prze elmo gosc 2006-09-05 .

Polecam w nim szczegolnie odpowiedzi # 8, 19, 25, 27 oraz odpowiedz lekarki #36 oczywiscie zmanipulowana przez Edyte, bo nie przytoczona w calosci i wyrwana z kontekstu.

Jak chciałaś tym postem udowodnić swojom "qupote",to jak najbardziej Ci sie udało to uczynic  8)
Co to w ogóle ma być????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Danuta

Czy w domu bez klamek juz jest po kolacji?

Edyta

Nie, nie pokolacji  :) ,a Ty dziś miałas dużo telefonów ?  8)
Napisz no Danka jak zaczynałaś stawiać pierwsze kroki w tym Twoim biznesie  :) Czy trudno było Ci sie tam dostać?
Jak to jest być callgirl? Czy jestes znana bardzo w swoim środowisku?  8) :P

_flo

uuuu tu sie dzieje jakas czarna magia znow, bo mnie ten link zabral w swiat aparatow cyfrowych
istne "rabbit hole"
:shock:

Edyta

Cytat: _flo w 2008-11-03, 16:56:19

uuuu tu sie dzieje jakas czarna magia znow, bo mnie ten link zabral w swiat aparatow cyfrowych
istne "rabbit hole"

No właśnie!!! Danka coraz bardziej udowadnia swom chorobe  :( :( :(

Edyta

Cytat: _flo w 2008-11-03, 16:56:19

istne "rabbit hole"

Danuta po prostu pracuje w tym swoim biznesie,robiom jej tam foty i powiedzieli Jej,że jak zrobi coś co spowoduje wzrost sprzedazy aparatów fotograficznych ,to Jej dadzom na podróż do AU do kangura i tak zmanipulowała link ,że popa co sie tam otwiero!!!   :shock: :P

zenon

Cytat: Edyta w 2008-11-03, 16:55:16
Nie, nie pokolacji :) ,a Ty dzis mialas duzo telefonow ? 8)
Napisz no Danka jak zaczynalas stawiac pierwsze kroki w tym Twoim biznesie :) Czy trudno bylo Ci sie tam dostac?
Jak to jest byc callgirl? Czy jestes znana bardzo w swoim srodowisku? 8) :P

No tego jezcze nie bylo :shock: :shock: :shock:

Edyta

Cytat: zenon w 2008-11-03, 17:35:06
Cytat: Edyta w 2008-11-03, 16:55:16
Nie, nie pokolacji :) ,a Ty dzis mialas duzo telefonow ? 8)
Napisz no Danka jak zaczynalas stawiac pierwsze kroki w tym Twoim biznesie :) Czy trudno bylo Ci sie tam dostac?
Jak to jest byc callgirl? Czy jestes znana bardzo w swoim srodowisku? 8) :P

No tego jezcze nie bylo :shock: :shock: :shock:

Wiele rzeczy jeszcze nie było  :shock: Także nie ma obaw,ze tylko ja zostane na Forum  8) :P

Danuta

Podaje prawidlowy link do watku: szybkie odwodnienie organizmu u dzieci

http://forum.dr.kwasniewski.pl/index.php?topic=602.0
Ale wystarczy rowniez kliknac w odp. # 14 : cytat z lekarki