Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Zrobilam najglupsza rzecz na swiecie, wstydze sie tego - ku przestrodze innym!!!

Zaczęty przez Monikaf, 2006-08-17, 18:51:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

elmo

Alinko ja jestem na diecie japonskiej ,nie wiedzialam nawet  :shock: ,Toan i Lekarka mnie uswiadomili ,narazie jest ok.Nie ruszam tluszczu bo nie moge ,a co szkodzi lepiej nie ruszac  :D .Ryby tez nie sa zle  :D ja je lubie ,moglabym je jesc na okraglo.Jesli chodzi o bialko to mysle ,ze nie mam niedoboru  8) .
Oczywiscie nie jestem super zdrowa ,ale mysle ,ze nikt do konca nie jest w idealnym zdrowiu ,nawet optymalni  8)
Nie lubie chorowac ,lubie kiedy sie budze i nic mnie nie boli ,a jak jest tak przez caly dzien ,to nic do szczescia nie brakuje  :D .Ale nie jestesmy idealnymi istotami na ziemi i nas od czsu do czsu cos dopadnie ,czy chcemy tego czy nie  8) .Pozdrowka ,rowniez usciski  :P

W sumie to "samo mi sie zeszło" na taką diete.Poprostu moj orgnizm sobie ją wybral  :shock: i juz nie mam ochoty na eksperymenty ,bo potem musze dochodzic do rownowagi miesiacami  :? Tyle razy to przerabialam ,ze podziekowalam tluszczom i cukrom prostym.Oczywiscie z ryb czy miesa moze tam jakis tluszcz czerpię ,ale nie sa to obfite poklady  :) .

Tomkiewicz

Cytat: elmo w 2006-12-17, 17:10:57
mysle ,ze nikt do konca nie jest w idealnym zdrowiu ,nawet optymalni 

Myślę, że wiele osób nie zgodzi się z tym twierdzeniem.

M

elmo

Cytat: Tomkiewicz w 2006-12-17, 17:53:35

Myślę, że wiele osób nie zgodzi się z tym twierdzeniem.

M
Nie wiem czy zauważyłaś ,ze to nie jest twierdzenie ,tylko domysł  :D Ja się tylko domyslam  :D

Ewa

No, mnie cięzko z bezkrytyczną pewnością siebie agitować do ŻO. Jeszcze kawałek życia przede mną. Wszystko się okaże.
Fakt, ze nie choruję na grypy. Byc może jednodniowy katar, który pojawia się u mnie raz na parę lat z towarzyszącym bólem głowy, to jest grypa, którą kiedys przechodziłam 3 tygodnie? Fakt, że alergie zelżały itd. ... nie będę się tu powtarzała.

Pewnie, że Optymalni też mają swoje dolegliwości. Wynikają one czasem z genów, czasem z nieprawidłowego odżywiania, też z dawnych błędów zywieniowych. Są też stresy, niehigieniczne życie. Mam jednak wrażenie, że zdecydowanie mniej chorowici są Optymalni. Nie warto siebie poświęcać, skoro mozna żyć w zdrowiu. Czuję się bezpiecznie na ŻO.

elmo

Cytat: Ewa w 2006-12-17, 22:05:18
No, mnie cięzko z bezkrytyczną pewnością siebie agitować do ŻO. Jeszcze kawałek życia przede mną. Wszystko się okaże.
Fakt, ze nie choruję na grypy. Byc może jednodniowy katar, który pojawia się u mnie raz na parę lat z towarzyszącym bólem głowy, to jest grypa, którą kiedys przechodziłam 3 tygodnie? Fakt, że alergie zelżały itd. ... nie będę się tu powtarzała.

Pewnie, że Optymalni też mają swoje dolegliwości. Wynikają one czasem z genów, czasem z nieprawidłowego odżywiania, też z dawnych błędów zywieniowych. Są też stresy, niehigieniczne życie. Mam jednak wrażenie, że zdecydowanie mniej chorowici są Optymalni. Nie warto siebie poświęcać, skoro mozna żyć w zdrowiu. Czuję się bezpiecznie na ŻO.

Nareszcie jakiś obiektywnie optymalny post  :D  Pozdawiam

lutonn

elmo

Cytat: lutonn w 2006-12-18, 17:55:06
Forum nabiera sensu 8) :mrgreen: :mrgreen:
A ja mam jakieś inne odczucia  :|
Państwo bez władzy ,jakiejkolwiek będzie sie posuwało ku samowolce i to dzieje się na forum bez Toana.
Jest jakieś takie ......puste  :| .

Ewa

Co cię wzięło, ty lizusko? :D Sama napisz coś ciekawego. A co to za avatar? Bardziej kojarzy mi sie zTaonaem niz z tobą. jakaś zmyłka :shock:

elmo

Cytat: Ewa w 2006-12-19, 11:23:55
Co cię wzięło, ty lizusko? :D Sama napisz coś ciekawego. A co to za avatar? Bardziej kojarzy mi sie zTaonaem niz z tobą. jakaś zmyłka :shock:
Nie moge wkleic swojego z dysku ,wiec wybieram avatary z forum  :D
Zmieniam zdanie o tym co napisalam o forum ,nie jest puste ,jest pelne................................

Ewa

:D  :lol: Elmo, sprawdź rozmiar swojego avataru. Może masz rozszerzenie, którego nie przyjmuje system forumowy?

Ewa

Przyslij mi swoj avatar, udostepnij na chwile haslo na forum, to ci (może) wstawię

elmo

Nie Ewa  :D ,narazie póki co nie mogę swojego wkleić ,problemy  techniczne
Ale nie martwmy się ,zawsze mogę wkleic cos z forum np .Bruce Willis'a  8)

Ewo juz próbowalam w ten sposob ,z innego kompika nie da rady .

elmo

O ! znalazlam nawet kogos podobnego do siebie  :D  .Jakis Emilio.Emilio czy Elmo ...co za różnica   

Ewa

Ten facet jest lepszy. Może dlatego, ze bardziej ciebie przypomina? :D. Gruzin przestraszył mnie, tak samo jak Jonę

Radzio

Cytat: lutonn w 2006-12-18, 17:55:06
Forum nabiera sensu 8) :mrgreen: :mrgreen:

Ta, wszystko ma sens "w grudniu po południu". ;)

A elmo, sylwiazłodzi, optykolarz to te- zdaje się- osoby, które tu się raczej zawieruszyły? ha?
Cytat: elmo w 2006-12-17, 17:10:57
Alinko ja jestem na diecie japonskiej ,nie wiedzialam nawet  :shock: ,Toan i Lekarka mnie uswiadomili ,narazie jest ok.Nie ruszam tluszczu bo nie moge ,a co szkodzi lepiej nie ruszac  :D .Ryby tez nie sa zle  :D ja je lubie ,moglabym je jesc na okraglo.Jesli chodzi o bialko to mysle ,ze nie mam niedoboru  8) .
Oczywiscie nie jestem super zdrowa ,ale mysle ,ze nikt do konca nie jest w idealnym zdrowiu ,nawet optymalni  8)
Nie lubie chorowac ,lubie kiedy sie budze i nic mnie nie boli ,a jak jest tak przez caly dzien ,to nic do szczescia nie brakuje  :D .Ale nie jestesmy idealnymi istotami na ziemi i nas od czsu do czsu cos dopadnie ,czy chcemy tego czy nie  8) .Pozdrowka ,rowniez usciski  :P

W sumie to "samo mi sie zeszło" na taką diete.Poprostu moj orgnizm sobie ją wybral  :shock: i juz nie mam ochoty na eksperymenty ,bo potem musze dochodzic do rownowagi miesiacami  :? Tyle razy to przerabialam ,ze podziekowalam tluszczom i cukrom prostym.Oczywiscie z ryb czy miesa moze tam jakis tluszcz czerpię ,ale nie sa to obfite poklady  :) .