Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Lęki, blokady, otępienie mózgu

Zaczęty przez mauro, 2025-12-19, 17:22:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

mauro

Dzień dobry
trafiłem na to forum po nitce... proszę o radę-y .
Mój przypadek jest dość dziwny i nie zrozumiały dla mnie i żony.
Przez coś zachorowałem w marzec 22r. jakoś się z tego wywinąłem po 3 miesiącach że wstałem z kanapy i zacząłem jako tako funkcjonować nie znając jeszcze w tedy ŻO eliminowałem produkty które mi szkodziły z obserwacji. Coś ponownie zacząłem jeść od 24r. maja kiedy zapoznawałem się z ŻO. i obecnie powróciły nawet ze zdwojoną siłą objawy z 22r.
Natrętne myśli, urojenia że coś się było inaczej, lęki przez zrobieniem czegoś, blokada że nie zrobię bo się boje.
Przed marcem 22r. jadłem korytkowo dużo boczku, zsiadłe mleko i traciłem siły nawet po spacerze. Od września 25r. zwiększyłem tłuszcz i czułem że widziałem że coś dzieje się nie tak że zaczyna się to samo co 3 lata temu. proporcję może nieco białka przekroczone ale odbudowało mnie w początkiem diety, Węgle w normie aż się pojawiły ketony we wrześniu tego roku i skurcze w łydkach które po 3 miesiącach znikły same. Nabiał tym razem od październik 23 do sierpień 25r. od rolnika oraz sklep ale nie pieczony w formie ciasta. Najgorsze jest to otępienie poranne po przebudzeniu , spocony i  ból głowy. Jeszcze da się z tym żyć jak by nie urojenia i powtórki czy dobrze wykonałem czynność. Lęki przed rozbiciem , ubrudzeniem, zniszczeniem.
Moje pytanie czy ktoś zaobserwował od czego może brać się taka problem w mózgu?od jedzenia czy inne czynniki kręgi zimno otoczenie, co kolwiek abym mógł się nie skupiać nad czymś co mnie steruje bo nie ma automatyzmu

mauro

co pobudzi układ parasympatyczny ?? jak przewagą jest sympatyczny w moim przypadku z powodowany picia herbaty, kawy, kakao , alkoholu przed 2022 r. obecnie nie było takich smakołyków w mojej diecie,czasami herbata łyk kawy ale to już zauważyłem że było gorzej i kakao 2, 3 razy, a jednak objawy powróciły inne przyczyny nie wymieniam z tego względu że są non stop takie same , więc stwierdzam e to jedynie przez jakiś składnik w diecie, a zapisuje dopiero od września niestety to co jem wciągu dni

Blackend

Polecam wątek "akademia zdrowia" tam dowiesz się gdzie i jak prawidłowo się odżywiać.
A następnie trzeba się udać do lekarza specjalisty.
Tu na forum nie ma lekarzy, a zresztą nikt nie postawi diagnozy przez internet nie widząc pacjenta.

admin

Seria Prądów Selektywnych Doktora Kwaśniewskiego powinna definitywnie rozwiązać problem, jeśli faktycznie układ sympatyczny ma przewagę.  8)

mauro

Cytat: Blackend w 2025-12-19, 20:50:46Polecam wątek "akademia zdrowia" tam dowiesz się gdzie i jak prawidłowo się odżywiać.
A następnie trzeba się udać do lekarza specjalisty.
Tu na forum nie ma lekarzy, a zresztą nikt nie postawi diagnozy przez internet nie widząc pacjenta.

specjaliści to nawet są przed meczami piłkarskimi i nic się nie znający na piłce kopanej bo nawet w nią gra grają :)
Białe fartuchy nic nie wiedzą już się przekonałem wiele razy , to co mówią nic się nie zgadza z tym co już przeczytałem w książkach dr JK

mauro

Cytat: admin w 2025-12-20, 10:18:34Seria Prądów Selektywnych Doktora Kwaśniewskiego powinna definitywnie rozwiązać problem, jeśli faktycznie układ sympatyczny ma przewagę.  8)

z tym co się zapoznałem z książek dr JK wychodzi że sympatyczny wywalony na max ze wszystkimi objawami już.
nie palę fajek więc jest problem aby go obniżyć...
rozważam prądy w ostateczności, ale do tego czasu testowałem to poprzez ŻO, z tego co mi wychodzi, że im więcej tłuszczu podniosę w diecie to jest gorzej i nawet masło robi problem, ale w ustach mam już posmak smalcu topionego jak dawniej na pepsi :)

podczas stresu występuje zwężenie tętnic mózgowych i nie dociera tlen przez co nic się nie kumam i odpływam podczas zdarzenia stresowego i występuje panika ??

mauro

czy możliwe że kortyzol podniesie glukozę plus tłuszcz to jest problem z tętnicami do powstawiania miażdżycy ?