Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Szukam pomocy w sprawie migreny

Zaczęty przez Monikaf, 2006-08-23, 11:44:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

Monikaf

Brufus :-))) no nie moge hahahahahhaa Sorry, ale padam ze smiechu

Monikaf

Chociaz Bruforek tez byloby niezle, Bruforeczek, Brufiatko, Brufoczek 8) , Bruford wybacz zlapala mnie najzwyklejsza glupawka :shock:

Halina Ch.

Cytat: Bruford w 2006-09-11, 09:12:49

Wielu tzn ilu?Gdzie są wiarygodne dane na ten temat?

Jak koń, zawsze to samo: dane, dowody...
Ty wiesz najlepiej o swoim środowisku. Dużo rozmawiam z lekarzami z mojej przychoni. O DO też powiedziała mi lekarka , która pracuje w szpitalu ale w Niemczech i wcale nie zajmuje się DO.

Bruford

Cytat: Krystyna*Opty* w 2006-09-09, 18:57:07

1Mylisz się. wyjątki, gdy anonimowi dyskutanci są bardziej odpowiedzialni za swoje teksty niż osoby nieanonimowe. One jednak potwierdzają regułę i bynajmniej nie bez powodu pojęcie anonima przeważnie kojarzy się niestety pejoratywnie.

2Problem w tym, że Ty nie przyjmujesz do wiadomości relacji z życia poszczególnych optymalnych jako realnie istniejących indywidualnych faktów. Dla Ciebie fakty mają tylko jeden wymiar - naukowy. Czyli każde zjawisko nie przebadane i nie opisane przez naukowców, wg Ciebie nie istnieje,. Czy to, co do Ciebie mówi twój pacjent nie ma dla Ciebie żadnego wiarygodnego znaczenia, jeśli jego słowa nie pokrywają się w 100% z wiedzą akademicką?
3Nie chcesz - nie podajesz, ale...
4 "Bruford sam o sobie pisze ,że jest lekarzem wszystkowiedzącym
Oczywiście nie w sensie dosłownym. Natomiast od lat w dyskusjach cierpliwie podważasz każdy inny argument ludzi odzyskujących zdrowie na DO a

ad 1 Racz wreszcie przyjąć w sposób ostateczny do wiadomości , że podawanie swoich danych osobowych jest prywatną sprawą uczestnika forum.Jako sprawa prywatna nie podlega Twojej ocenie. Twoja argumentacja nie ma nic do rzeczy ale gdyby ją przyjąć to również w stosunku do ludzi-opty. :lol:

ad 2 błąd logiczny :P.Relacja to relacja a przyczyna zjawiska to drugie.Nikt nie neguje np że osobnikowi A przeszło bulgotanie w brzuchu.Ale dlaczego mu przeszło to druga sprawa

ad3 jakie ale???Nie ma żadnego ale.Patrz punkt 1

ad4 Czy się zgadza.Piszesz bez pokrycia w faktach

Bruford

Cytat: Halina Ch. w 2006-09-11, 09:38:03
Jak koń, zawsze to samo: dane, dowody...
Ty wiesz najlepiej o swoim środowisku.

Koń nie szuka dowodów.To Ty napisałaś ,że wielu stosuje.Ty a nie ja.Wobec tego to chyba oczywiste ,że pytam o podstawy do takiego stwierdzenia.

Bruford

Cytat: Krystyna*Opty* w 2006-09-10, 00:52:48

To nic strasznego... ;) Po prostu każdy z nas broni swoich przekonań  :)
Czasem bywało gorzej..., sorry za te niegdysiejsze "zcukrzone"... uwagiTam zaraz "zajadle"... ;)
Gdyby mi DO nie pomogła, to bym w tym temacie milczała i szukała razem z innymi sposobu na wyleczenie.

To generalnie prawda.
O tych zcukrzonych to miłe ,ale jakoś ,hmm.., nie pamiętam :(

Bruford

Cytat: Krystyna*Opty* w 2006-09-10, 01:33:08
. A znamy się już parę lat, stąd ta swoboda uwag ;)

CytatA szkoda bo fajny z niego gosc . :(

Nie będę protestować  :wink:

No no :oops: :twisted:

Bruford

Cytat: Monikaf w 2006-09-11, 09:23:53
Chociaz Bruforek tez byloby niezle, Bruforeczek, Brufiatko, Brufoczek 8) , Bruford wybacz zlapala mnie najzwyklejsza glupawka :shock:

Spox.Np brufinek  8)

Krystyna*Opty*

Cytuj z: Krystyna*Opty*  Wrzesień 10, 2006, 12:52:48 am

CytatTo nic strasznego...  Po prostu każdy z nas broni swoich przekonań 
Czasem bywało gorzej..., sorry za te niegdysiejsze "zcukrzone"... uwagiTam zaraz "zajadle"...
Gdyby mi DO nie pomogła, to bym w tym temacie milczała i szukała razem z innymi sposobu na wyleczenie.

CytatTo generalnie prawda.

Nareszcie wynegocjowaliśmy jakiś wspólny mianownik... ;)  :D

CytatO tych zcukrzonych to miłe ,ale jakoś ,hmm.., nie pamiętam

Nie pamiętasz?  :o
No i dobrze...  8)  Widać niepotrzebnie się onegdaj ciutkie tym przejęłam... ;)

P.S. Hmm... ale może jednak powinieneś sobie zaserwować jakieś małe badanko w kierunku ewentualnej miażdżycy?  :? ;)
Bo gdybyś tak kiedyś o nas - niedajbuk - zapomniał, too... Nooo... to byłoby straaaszne... :cry:

Krystyna*Opty*

Cytat: Monikaf w 2006-09-11, 09:23:53

W dodatku to chyba zaraźliwe...  :wink:

Bruf, Bruforek, Bruforeczek, Brufiątko, Brufoczek, Brufinek, Brufuś,  Brufcio... ;)
-  czyli  nasze  Anty-Optymalne Lekarskie Przeciwciałko... ;)

Monikaf

Brufcik  8) Brufeczek  8) Brufilek  8)

Monikaf

MONIKAW

Już teraz wiem dlaczego Bruford tak chętnie tu zagląda......
A to jest wątek o migrenie?

Bruford

Monikaf

Cytat: Bruford w 2006-09-11, 13:36:35

A może Brufonator? :evil:
Cytat

My sie Brufcia nie boimy, bo my Brufcia tu lubimy

lutonn

I ty "Brufusie " przeciwko nam??!! :D :) :lol:

Krystyna*Opty*

Bruf, Bruforek, Bruforeczek, Brufiątko, Brufoczek, Brufinek, Brufuś, Brufcio, Brufcik, Brufeczek, Brufilek (hmm...  :roll: ), Brufioso, Brufonator, Bruszef, Brufektor, Brufon, Brufus...

-  czyli  nasze  Anty-Optymalne Lekarskie Przeciwciałko...  :wink:

Kto da więcej? Zwycięscę w nagrodę Bruf wyleczy z migreny osobiście... ;)

Bruford

Cytat: Krystyna*Opty* w 2006-09-11, 14:11:15
Bruf, Bruforek, Bruforeczek, Brufiątko, Brufoczek, Brufinek, Brufuś, Brufcio, Brufcik, Brufeczek, Brufilek (hmm...  :roll: ), Brufioso, Brufonator, Bruszef, Brufektor, Brufon, Brufus...

-  czyli  nasze  Anty-Optymalne Lekarskie Przeciwciałko...  :wink:

Kto da więcej? Zwycięscę w nagrodę Bruf wyleczy z migreny osobiście... ;)

A migrena jak to migrena.....kompletnie inaczej niż w parach lek.Kwaśniewskiego. :D
Kończmy gadać o forumiarzu.Czas na konkrety.

Krystyna*Opty*

Bru napisał:

Cytatad 1 Racz wreszcie przyjąć w sposób ostateczny do wiadomości , że podawanie swoich danych osobowych jest prywatną sprawą uczestnika forum.Jako sprawa prywatna nie podlega Twojej ocenie. Twoja argumentacja nie ma nic do rzeczy ale gdyby ją przyjąć to również w stosunku do ludzi-opty.

Tako rzecze Brufustra... amen.

Cytatad 2 błąd logiczny .Relacja to relacja a przyczyna zjawiska to drugie.Nikt nie neguje np że osobnikowi A przeszło bulgotanie w brzuchu.Ale dlaczego mu przeszło to druga sprawa
ad3 jakie ale???Nie ma żadnego ale.Patrz punkt 1

Tak Bruszefie.  Bruszef ma zawsze rację... ;)

Krystyna*Opty*

Lutonn napisał:
CytatKrystyno*opty a co by sie stalo gdybys trafila do bruforda i poprosila go jako lekarza aby wydal opinie na temat DO bo chcesz tego sprobowac.Wiem co mi odpowiesz,ale przypuscmy przychodzi do niego jakas kobiecina(troche mniej"swiadadoma")ico?!! na 90% bylaby tak przemaglowana ze raczej by tego nie zastosowala mowie o DO.

Pewnie by jej wyperswadował taką niepoprawną dietę...  :(

CytatA tak na marginesie jest wielkie prawdopodobienstwo ze brufuś tez jest na dietce

Faktem jest, że ten temat go intryguje od paru lat...  8)  I bardzo dobrze!  :)
uważam, że najgorsza jest obojętność (nie mylić z tolerancją).

Bru ŻO raczej nie stosuje, bo zwyczajnie, jako człowiek zapracowany, prawdopodobnie korzysta w pracy ze stołówki  :?
A dyskretne dorywcze dojadanie tłustszych kąsków w domu i tak go nie "zoptymalizuje"...  :|