Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

To już jest przynajmniej jakiś plus... :D

admin

:lol:
Jasne, zaraz coś ciekawego sobe napiszę...  :D

admin

:lol: :lol: :lol:
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/popularny-zamiennik-cukru-naukowcy-ostrzegaj%C4%85/ar-BB1nQLZO?ocid=msedgntp&cvid=1b411f8205864903883f73bb254bc83d&ei=27 - wiadomo, że cukier z cukiernicy jest zdrowszy metabolicznie niż alkohol polohydroksylowy, ale uzasadniać nie będę. 8)
Dopiszę zaś, że ksyilitol otrzymywany "fabrycznie" jest doskonałym źródłem niklu i glinu.
"Glin" to aluminium jakby kto nie wiedział, co to ponoć jest dodawane w szkodliwych ilościach do szczepione, że o margarynach niklowo-glinowych nie wspomnę!  :lol:

admin

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/polacy-nie-doceniaj%C4%85-bo-nie-wiedz%C4%85-jak-przyrz%C4%85dzi%C4%87-to-warzywo-jest-tajemnic%C4%85-d%C5%82ugowieczno%C5%9Bci/ar-AA1oPODU?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=6f00da3770a340de9759977df47a506d&ei=22 - akurat surowy bakłażan jest pełen fitotoksyn, dlatego na surowo się nie da jeść tej trucizny. Napisałbym więcej, ale nie widzę sensu, bo w necie jest pełno na ten temat, a nawet na pubmed - starczy wpisać stosowną frazę - czyli nazwę trucizny .  ;) 8)

renia

Dobrze wiedzieć, chociaż ja i tak takich "rarytasów" nie lubię i nie jem...

admin

:lol: :lol: :lol:
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/zapomniany-przysmak-prl-u-bogactwo-kolagenu-zatrzymuje-starzenie-si%C4%99/ar-AA1oNM3h?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=90f512391c414dbb9365b19c563db200&ei=16 - a jaki był rechot z "zupki kolagenowej Kwaśniewskiego", ale nie tej kapuścianej, bo ta była ponoć "naukowo zdrowa"!  8)
A tu proszę jaki to się okazuje cenny ten wywar mięsno-kostny.  :shock:

renia

:shock: Po kroczku zbliżają się do Diety Optymalnej, tylko kto będzie jej "Odkrywcą"... :roll: :?

admin

No jak kto!  :shock:
Nikt, to przecież oczywiste, bo ta "ketogeniczna" jest niczyja!  :lol:

renia

Tak najłatwiej, tylko propagować "keto" i suplementy sprzedawać...

admin

No ale już o diecie Atkinsa nikt też nie słyszy...  :lol:
Teraz jest "niczyje keto" z ograniczeniem węglowodanów od 50g, a nie więcej niż 100g...  8)

renia

Takie "optymalne keto"... 8) :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2024-08-17, 09:25:38
No ale już o diecie Atkinsa nikt też nie słyszy...  :lol:
Teraz jest "niczyje keto" z ograniczeniem węglowodanów od 50g, a nie więcej niż 100g...  8)

Draństwo.

admin

Spoko, niech się cieszą poznawaniem "zachodnich badań naukowych"...  8)
Jak to dobrze, że Doktor nie wyraził zgody na wyjazd do US, bo Kwaśniewskiego by teraz wykładali na dietetyce, ku zgrozie niektórych a tak jest święty spokój!   :D
Jak to szczęśliwie się dla mnie złożyło, że wydałem książkę o której nikt nie śmie piuknąć publicznie ani dobrze, ani źle, choć nawet we Włocławku znacznie więcej osób mi się kłania niż zwykle (takich co pierwsze na oczy widzę, bo normalnie pilnuję, abym to ja pierwszy mówił "dzień dobry" znajomym twarzom), ale na szczęście nikt nie zaczepia na ulicy prosząc o "cud uzdrowienia"...   :?
Na szczęście nie mam "rąk, które leczą"!  Mam za to coś innego. 8)
Bo w życiu są dwie najważniejsze rzeczy - zdrowie i spokój (sprawy sercowe pomijam świadomie) - nie rozwijam tematu, bo co tam się rozkręcać w pisaniu na wieczór.

renia

Cierpliwości trochę... 8) :lol:

admin

Niedługo niektórzy się przesiądą na inną planetę, bo ta staje się do bani. A jak to będzie - w Göbekli Tepe (niezrozumiałe, choć w formie obrazków, a nie tekstu) jest napisane, a "naukowcy" jeszcze nie wiedzą, co "odkryli". ;)
Właśnie dokopali się do relacji z pierwszego, udokumentowanego lądowania "Bogów", kalendarz przyszłych zdarzeń jest na wyciągnięcie ręki... ;)
Dobra, starczy, bo jeszcze za dużo napiszę.  :?

Blackend

Piramidy odlecą? ;)

admin

Coś w ten deseń... ;)
Ale mnie to specjalnie nie interesuje, więc nie znam szczegółów!  8)

renia

A szkoda, ciekawy temat... :roll:

admin

No nie wiem, bo zaś blady strach może paść... ;)

renia

:shock: To lepiej nie pisz... 8)