Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

http://podatki.onet.pl/stanieja-chleb-nabial-i-wedliny,19923,3655117,1,prasa-detal  ..ale soków to bym nie zaliczyła do produktów najbardziej potrzebnych.. :roll:

Zonia

"Jeśli pacjent uprze się żeby żyć, medycyna jest bezradna."

Upierajmy się więc, nie dajmy się  :)

Teresa Stachurska

renia

Jeśli te suplementy praktycznie nie działają (a szkodzą na pewno) to po co... " jeśli pacjent ma wskazanie do odchudzenia się powinien wybrać raczej leki o sprawdzonych efektach działania - przepisywane na receptę lub dostępne w wolnej sprzedaży."

WojciechS

Bo wolność jest, nie?

renia

Niby tak powiadają... :roll:

WojciechS

Zonia

Jeśli trzeba schudnąć, to tylko w sposób naturalny.
Nie ma suplementów diety, które odchudzają!
Są tylko takie, które rewitalizują organizm, co poprawia kondycję całego ustroju.
Całkiem niedawno czytałam gdzieś w necie wywiad z Dorotą Stalinską.
Wiadomo ile ta kobieta w swoim życiu przeszła i to, że po tym co przeszła,
nie powinna już żyć, a tymczasem On kwitnie. Mówi w tym wywiadzie o tym, że
to dzięki Alveo, mówi też, że polecał to nawet nawet Profesor Religa.
Mam znajomą, która jest neurologiem i zarazem patologiem, również po
przejściach nowotworowych, o wiele gorszych od moich. Ona również, podczas
kolejnych przerzutów pomagała sobie tym sokiem. Ale kiedy zobaczyła mnie
po kilku latach, nie mogła się nadziwić moim zdrowym wyglądem, a zobaczyła mnie
o 9 kg szczuplejszą, a mimo to rumianą, uśmiechniętą i znowu energiczną.
Opowiedziałam jej o moim sposobie na taki wygląd, absolutnie naturalnym.
I dzisiaj ta kobieta nie przestaje mi dziękować za każdym razem, kiedy się spotykamy,
a spotykamy się co miesiąc. Stosując ten naturalny środek nie myślałam by schudnąć,
tylko o tym żeby nie dać się ewentualnym nawrotom choroby, a okazało się, że efektem
ubocznym, nieoczekiwanym przeze mnie było uregulowanie metabolizmu, co w rezultacie
doprowadzało, że miesięcznie gubiłam od 1 do 1,5 kg. Tak więc podstawą jest prawidłowo
działający metabolizm, a nie preparaty na odchudzane, z chemią, katowanie się dietami itp. :)

slawek

Cytat: Teresa Stachurska w 2010-09-14, 08:49:41
Pochwałę dostałam :) - http://andsol.blox.pl/2010/09/Niewymawialna-choroba-niewymawialnego-organu.html , w komentarzach, @ andsol
No nie wiem czym tu się chwalić :( przecież ON ci wali na TY ;)

renia

Cytat: Zonia w 2010-09-16, 11:13:22
... wywiad z Dorotą Stalinską.
Wiadomo ile ta kobieta w swoim życiu przeszła i to, że po tym co przeszła,
nie powinna już żyć, a tymczasem On kwitnie. Mówi w tym wywiadzie o tym, że
to dzięki Alveo, mówi też, że polecał to nawet nawet Profesor Religa.

"Zoniu" według mnie to tak kwitnąco, ani zdrowo Dorota Stalińska nie wygląda, a z zachwalania tego Alveo ma niemałe korzyści..

http://nocoty.pl/title,Co-robi-teraz-Dorota-Stalinska,wid,10098316,wiadomosc.html?ticaid=6ae54

Zonia

Przyznam, że tej strony nie widziałam Reniu.
Teraz jestem tylko ciekawa, czy tamten artykuł napisany został pod publikę, czysto marketingowo,
czy ta jej współpraca z Alveo zaczęła się od tego, że poznawszy dobroczynne działanie preparatu,
uwierzyła w niego na tyle by podjąć współpracę z firmą i polecać produkt, dzięki czemu sama
może teraz już pewnie, korzystać z niego za darmo, zarabiając na jego polecaniu.
Nie stosowałam tego preparatu i nie mogę opowiedzieć się ani za, ani przeciw.
Ani przeciw, choćby dlatego, że stosowała go lekarka, którą znam osobiście i bardzo sobie
go chwaliła, a na pewno nie zajmuje się jego sprzedażą :lol:

Teresa Stachurska

Lekarze też w marketingu pracują. Mam znajomą ginekolożkę, która za jeden wykład o dobroczynnym działaniu preparatów z aloesu na szkoleniu jego sprzedawców u dystrybutora tego "dobrodziejstwa" miała płacone w tysiącach złotych. Aloes polecają na co nie tylko, także na paradontozę, na którą pomaga jedynie ŻO/DO. Łatwo się sprzedaje różne cuda niewidy, a ich producenci wychodzą z założenia że dają nadzieję i chwatit. Bo w medycynie obowiązuje "przede wszystkim nie szkodzić" oraz "40 procent klienteli reaguje na placebo". Jak do jakiegoś syropu nie dodadzą arszeniku to już siebie chwalą za lojalność wobec chorego. A jak wodę trochę zakwaszą, trochę posłodzą, czymś uperfumują, opakują w zdobione pudełko, to i czują się usprawiedliwieni, bo zaangażowali wysiłek więc należy im się duży zysk, najlepiej jeśli bardzo duży, po pachy.

Iga

Jaka jestem mile zaskoczona.Może słuchaliście teraz audycji w Trójce nt.mięsa?
Mówili ,że mięso jest podstawą żywienia.Podano mówiono ,że najwięcej mięsa jada się w USA ,dwukrotnie więcej niż w Polsce.W Polsce 60kg rocznie,w USA 120kg.
I co najważniejsze padły słowa,że w przypadku niemowląt i dzieci piramidę żywieniową trzeba odwrócić -to i tak bardzo optymistyczne wiadomości :D

renia

No może w końcu coś się ruszy...

Przypadkowo znalazłam taki fragment tekstu..

.."Ewentualna chemio czy radioterapia służy podtrzymywaniu i urealnianiu
nadziei. Jej skutki uboczne traktowane są jak koszty nadziei, jak negatywne a
konieczne ujemne efekty leku o ogromnej mocy. Lekarz „przepisuje” nadzieję
traktując ją jako tani i bardzo efektywny specyfik. Powiedzenie prawdy równa się
odstawieniu tego leku; odstawieniu, którego nie można usprawiedliwić ani
ekonomicznymi kosztami, ani niedostępnocią na rynku, ani małą efektywnością
lecznicza, ani wreszcie skutkami ubocznymi, które wszakże znacznie przewyższają
moc terapeutyczną nadziei."
http://www.diametros.iphils.uj.edu.pl/pdf/diam4f1szewczyk1.pdf

WojciechS

I z czego się cieszyć?
Mięsa, masła i żółtek dla wszystkich nie starczy. A jak nie starczy, to "niewidzialna ręka rynku" zadziała...

renia

Tutaj jest moim zdaniem dobry artykuł dotyczący piramidy żywieniowej;

http://www.doorg.info/2009/10/25/wywrocona-piramida/

RTS

Cytat: WojciechS w 2010-09-16, 18:43:48
I z czego się cieszyć?
Mięsa, masła i żółtek dla wszystkich nie starczy. A jak nie starczy, to "niewidzialna ręka rynku" zadziała...
Piramida żywieniowa to zalecenia itd; lepiej by było"wywracać" najpierw produkcję i gospodarkę żywnością wtedy reszta sama się dokonuje.

Iga

Cytat: WojciechS w 2010-09-16, 18:43:48
I z czego się cieszyć?

Może z tego,że nie wszyscy zdurnieli .