Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

O ,to też maiłam napisać. Oprócz pingwinów.  :shock: Co prawda, potrzeba matka wynalazku, ale żeby tak od razu pingwiny? A jadłaś? :shock:

WojciechS

Ale mnie pasują tylko z kurzej pupki...  :?

renia

Cytat: Dasna w 2011-05-08, 19:03:00
O ,to też maiłam napisać. Oprócz pingwinów.  :shock: Co prawda, potrzeba matka wynalazku, ale żeby tak od razu pingwiny? A jadłaś? :shock:

Jeszcze nie. Ale nigdy nic nie wiadomo...Jak jajek zabraknie to może sobie nawet o pingwinach przypomnimy... :lol:

renia

Cytat: WojciechS w 2011-05-08, 19:03:45
Ale mnie pasują tylko z kurzej pupki...  :?

Ja tam nie wybrzydzam, aby jajka były... :lol: :mrgreen:

Dasna

WojciechS

Cytat: renia w 2011-05-08, 19:06:01

No i ...  :wink: :mrgreen:

renia

Cytat: WojciechS w 2011-05-08, 19:09:10
Cytat: renia w 2011-05-08, 19:06:01

No i ...  :wink: :mrgreen:

...i koniec bajki... :lol:

WojciechS

:lol:
I całe szczęście...  :wink: :mrgreen:

renia

http://fitness.wp.pl/zdrowie/aktualnosci/go:2/art615,ten-nowotwor-coraz-czesciej-atakuje-ludzi-mlodych.html

" Okazało się, że pacjenci stosujący go żyli średnio niemal 43,6 miesiąca bez nawrotu choroby, podczas gdy osoby z grupy stosującej placebo - 21,5 miesiąca. "

....Ciekawe czy można tak testować leki na chorych ludziach, bez informowania ich o tym?

WojciechS

Oczywiście, że można i to bezkarnie, jak widać...

Dasna

Cytat: renia w 2011-05-09, 16:40:59
http://fitness.wp.pl/zdrowie/aktualnosci/go:2/art615,ten-nowotwor-coraz-czesciej-atakuje-ludzi-mlodych.html

" Okazało się, że pacjenci stosujący go żyli średnio niemal 43,6 miesiąca bez nawrotu choroby, podczas gdy osoby z grupy stosującej placebo - 21,5 miesiąca. "

....Ciekawe czy można tak testować leki na chorych ludziach, bez informowania ich o tym?
Akurat tego się nie robi bez wiedzy pacjentów.Maja płacone za te testy. Jest nawet forum ludzi testujących leki.

renia

Cytat: Dasna w 2011-05-09, 17:08:42
Cytat: renia w 2011-05-09, 16:40:59

Akurat tego się nie robi bez wiedzy pacjentów.Maja płacone za te testy. Jest nawet forum ludzi testujących leki.

Dasna, gdyby chorzy na raka dostawali placebo i by o tym wiedzieli, to przecież by nie działało...i nawet by się nie zgodzili...Ludzie zdrowi (niektórzy) godzą się na bycie testerami leków i im wolno dawać leki lub placebo bez mówienia oczywiście co dostają...

renia

Chorzy na raka też godzą się na wypróbowanie na nich skuteczności nowych leków, ale na pewno nie na placebo...

Dasna

Renia toż to kryminał. :shock:

WojciechS

Jeśli badania przeprowadzane są zgodnie z założoną i zgodną z prawem metodologią, to żadne sankcje badającym nie grożą...

renia

Cytat: Dasna w 2011-05-09, 18:53:17
Renia toż to kryminał. :shock:

Kryminał. Jeśli kroś zrezygnuje z innych terapii na rzecz nowego leku, a dadzą mu placebo...i co? Powiedzą, że trudno, znalazł się w grupie, gdzie było wiiecej zgonów... :( ale przynajmniej się dowiedzieli, że lek przez parę lat może przedłużać życie (lub wegetację) pacjenta. Klientów będą mieli na lek, a straty zawsze muszą być... :(
Kurcze nie mogą oni na myszach eksperymentować? Albo na sobie?

renia

"W grupie zażywającej lek było też niemal o połowę mniej zgonów."... (taka mała ciekawostka... :roll:)

Dasna