Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Wylęgarnie cukrzycy typ I - http://skocz.pl/dctvc - cyt: "Truskawki z cukrem, kulki czekoladowe, budynie, dżemy, parówki dostają już roczne dzieci w poznańskich żłobkach."


administ

http://www.tvn24.pl/0,1708285,0,1,30-lat-i-dwa-razy-wiecej-cukrzykow,wiadomosc.html - przypominam, cukrzyca typ dwa jest uleczalna w 100% i bardzo szybko.
Wystarczy poprawnie zastosować Dietę Optymalną.

renia

Ale już przynajmniej zauważają, że ktoś może przy tym nieszczęściu ręce zacierać...
Farmacja niby powinna dbać o dobro pacjentów... :roll: oni raczej dbają o to, zeby żadna metoda leczenia, a tym bardziej wyleczenia, nie wyszła na jaw... :?

renia

Nie zdziwiłabym się, gdyby wynajmowali swoich "mącicieli", którzy wyśmiewają na różnych blogach wszystkie niekonwencjonalne metody leczenia...

renia

Mamy sobie uświadomić, że przy chorobach nie ma innego wyjścia jak faszerowanie się lekami do końca życia...

WojciechS

Nie ma to jak garść leków na zdrowie...  :wink: :lol:

renia

...tak profilaktycznie... :lol:

WojciechS

Na wyhodowanie garba albo innej narośli wystarczy łykać systematycznie wapno w tabletkach...  :wink: :mrgreen:

renia

Same zmielone skorupki jaj nie wystarczą? :shock: :lol:

WojciechS

Skorupki też ujdą, ale zblenderowane na pył...  :wink:
I łychą zapijając smalcem!  :lol: :lol: :lol:

wisienka

Skorupki jaj z tego co wiem,są doskonałym źródłem wapnia.Podaję je zmielone do mięsa moim psom aby wyrównać poziom wapnia i fosforu :D a skorupek jaj mi nie brakuje... ;)

znalezione w necie:

"Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów."

WojciechS

Cytat: WojciechS w 2011-06-27, 17:32:38
smalcem!  

Ble  :(
Miało być soczkiem owocowym...  8)

renia

Cytat: wisienka w 2011-06-27, 17:33:21
Skorupki jaj z tego co wiem,są doskonałym źródłem wapnia.Podaję je zmielone do mięsa moim psom aby wyrównać poziom wapnia i fosforu :D a skorupek jaj mi nie brakuje... ;)

znalezione w necie:

"Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów."


"wisienko" żartowałam z tymi skorupkami. :lol: Dr. Kwasniewski pisał, że skorupki jaj nie są jadalne. Wydaje się to logiczne. Na pewno ludzie przed cywilizacją skorupek nie jedli. "Postęp" techniczny umozliwił takie dziwactwa, ale czy to dobrze?


wisienka

Dla ludzi nie jadalne, ale dla psów chyba tak... przecież wilki czy dzikie psowate wcinają jaja ptaków razem ze skorupką... No i dla ptaków tez jadalne ;) dla kur.Pamiętam jak moja ciocia miała kury, to zawsze dawała im skorupki jaj.Jeśli nie dała, to znosiły jaja bez skorupki, widziałam takie jajko, mięciutkie w samej półprzezroczystej osłonce.

renia

My też dawaliśmy kurom skorupki. Ale czy zmielone ludziom szkodzą czy pomagają to już tak naprawdę nie pamiętam. Może przy jakichś chorobach... :roll: Chyba wrócę do lektury...
Ale mam taki cytacik:

... "Wszystkie witaminy, minerały i inne ważne składniki występują w diecie optymalnej w najkorzystniejszych ilościach i proporcjach. Każda ingerencja w organizm, a taką ingerencją jest dodanie jakieś witaminy czy składnika mineralnego, powodować musi i powoduje zaburzenia w funkcjonowaniu organizmu. Zatem nie ma sensu wydawać pieniędzy na odżywki czy witaminy, ani ich zjadać..."

Dr. Kwaśniewski

Rudka

Renia
  no niezabardzo -też myślałam podobnie ,chyba kazdy przyswaja inaczej . Ja mam odteopenie
Byc może jest to zwiazane też z wiekiem .
   Właśnie wspomagam sie skorupkami ,moze pomoze .
   Co do Doktora to własnie  w Jego książce wyczytałam ,ze można się wspomagac skorupkami .   

renia

Dobrze, że właśnie czytam "Tłuste życie",  bo dużo mniej wiem, niż 3 lata temu jak byłam świeżo po przeczytaniu wszystkich książek J.K...Czytając dużo rzeczy się dowiaduję, na które wcześniej nie zwróciłam uwagi. Czyli, co do skorupek, to się myliłam...  :roll: Sprawdzę tą odteopenię, bo nie słyszałam o takim schorzeniu...