Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: admin w 2013-06-07, 14:56:09
http://wyborcza.pl/1,75248,14055614,Blisko_polowa_Brytyjczykow_zyjacych_w_2020_r__bedzie.html - "postęp medycyny" jest oszałamiający!  :shock: :?
mam znajomego w UK, musze mu powiedziec, lepiej zeby sie nie znalazl w tej felernej polowie  :? :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Radzio

No, no- gra o zdrowie to raczej nie była- z tego, co słabiutko pamiętam. ;)
:shock:Gdzieś mignęło mi przed oczami...
...bo gdy nie ma się sklepu... z kogoś trzeba żyć- najlepiej w zdrowiu, czyli optymalnie? ;) :D

administ

http://www.rmf24.pl/nauka/news-otylosc-zaburza-zmysl-smaku,nId,1030236 - "Według rezultatów badań przeprowadzonych przez francuskich naukowców, osoby cierpiące na nadwagę mniej odczuwają przyjemność związaną ze spożywaniem produktów zawierających tłuszcz. Muszą więc więcej ich jeść, by tę przyjemność odzyskać. Jednocześnie znika u nich - występujące naturalnie u człowieka - odczucie niechęci do tłuszczu po spożyciu jego dużej ilości. Często więc bardziej z tego powodu tyją." -  :shock:

Pogratulować takich naukowców!  :D

Zyon

:shock: niesamowite wnioski. to jak z ta krowa, co im dluzej stoi to tym wieksze prawdopodobienstwo, ze sie polozy  :shock: :shock:
Work Buy Consume Die

administ

:lol:
Coś w tym guście.  8)
Dawno nie czytałem tak kretyńskiego "naukowego" bełkotu.  :lol:

Zyon

sztuka jest sztuka  :lol: a potem kolejny adept medycyny powie "a czytales ten artykul z Guardiana czy innego Le Monde" ?
Work Buy Consume Die

Dasna

administ

cd póki jeszcze link się otwiera:
"Powodem tego zjawiska jest zmodyfikowane działanie kubków smakowych znajdujących się m.in. na języku i podniebieniu. Naukowcy z francuskiego Państwowego Instytutu Zdrowia i Poszukiwań Medycznych przyznają, że nie wiedzą jeszcze, dlaczego się tak dzieje i wymaga to dalszych badań. Zamierzają już jednak opracować specyfik, który będzie przywracał prawidłowe działanie odpowiednich receptorów smaku o osób cierpiących na dużą nadwagę, co ma tym ostatnim ułatwić przerwanie "zaklętego koła".

Przypuszczają, bo nie wiedzą, ale już opracowują specyfik! I dalsze badania są konieczne...  8)
KABARET!  :lol:

administ

http://wyborcza.pl/1,75248,15053154,Cholesterol_podnosi_ryzyko_raka_piersi.html - o jakie ładne badanie!  :D
"Badania na myszach wykazały, że dieta obfita w tłuszcze, a co za tym idzie - podwyższony poziom cholesterolu i 27-hydroksycholesterolu, sprawia, że guzy są większe aż o 1/3 niż u myszy w grupie kontrolnej, na normalnej diecie."
Bomba!  8)

renia

Cholesterol "może" zaszkodzić, a statyny "może" mogą pomóc. To nic pewnego. To są takie "morskie opowieści", które na pewno podniosą zbyt na statyny...

renia

I po co wymyślać jakieś "nienormalne" diety, skoro da "normalne"... :roll: :wink:

administ

No właśnie! Ci Szwedzi wprowadzając nieodpowiedzialne tego szkodliwego LCHF-a, a rezygnując z normalnej diety, będą się mieli z pyszna wkrótce!   8)

renia

Wymyślają "dziwactwa" zamiast jeść "normalnie", "normalnie" chorować, "normalnie" się leczyć i w "normalnym" przedemerytalnym wieku "normalnie" się z tym padołem pożegnać. 8)

administ

To co piszesz, to nie są argumenty, a jakieś bzdury dla prof. dr hab. n. med. i eksperta dietetyki zarazem, ponieważ naukowo udowodniono, że - czytaj lineczka...  :D
Na tym to właśnie polega.  8)

renia

...aha... :roll: teraz to jestem w domu...  8)

administ

Grunt to być tam, gdzie się lubi.  :D

renia

Grunt to mieć pewny grunt pod nogami... :D

Radzio

Czarna kropa, to pewny grunt, by być tam, gdzie się lubi. ;) :D

administ

Cytat: renia w 2013-12-01, 11:50:52
Grunt to mieć pewny grunt pod nogami... :D

Najwięcej utonięć notuje się właśnie, gdy topielec miał pewny grunt pod nogami, a pływać nie umiał.  8)