Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Blackend w 2025-09-09, 14:41:12Wydatki rządowe dobiły już prawie do 50% PKB.
Te marne 5% na zbrojenia to pikuś przy transferach socjalnych.  8)
Przy złodziejstwie w biały dzień... ;-)
Po wprowadzeniu 500+, a potem 800+, budżet jeszcze się poprawił, przez równoczesne ukrócenie przekrętów vat-owskich.

Blackend

renia

Cytat: Blackend w 2025-09-09, 16:52:42:lol:

Można wiedzieć z jakiego powodu tak się śmiejesz? Czy to nie Ty? :D  ;-)

Blackend

Z każdym kolejnym rokiem wydatki budżetowe tylko rosną.
Co z tego, że Morawiecki je pochował w agencjach pozarządowych skoro tak czy siak długi trzeba spłacać.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Co-nam-powiedzial-Fitch-Tlumaczymy-uzasadnienie-decyzji-agencji-z-ratingowego-na-polski-9005222.html

"Całkowite wydatki sektora finansów publicznych wzrosły do 49,4% PKB w porównaniu do 43,6% w 2021, co było przede wszystkim napędzane znaczącym wzrostem wynagrodzeń w sektorze państwowym, emerytur, programów socjalnych i kosztów obsługi długu"

admin

Ja wiem, ale nie powiem, bo my z 8lackendem się dobrze rozumiemy w tych kwestiach! ;)
Cytat: renia w 2025-09-09, 17:50:10

Ja wiem, ale nie powiem, bo my z 8lackendem się dobrze rozumiemy w tych kwestiach! ;)

Blackend

No ale nie tylko w tych. ;)

admin

Potwierdzam, aż dziw bierze z tego powodu!  8)

renia

Cytat: Blackend w 2025-09-09, 17:59:22Z każdym kolejnym rokiem wydatki budżetowe tylko rosną.
Co z tego, że Morawiecki je pochował w agencjach pozarządowych skoro tak czy siak długi trzeba spłacać.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Co-nam-powiedzial-Fitch-Tlumaczymy-uzasadnienie-decyzji-agencji-z-ratingowego-na-polski-9005222.html

"Całkowite wydatki sektora finansów publicznych wzrosły do 49,4% PKB w porównaniu do 43,6% w 2021, co było przede wszystkim napędzane znaczącym wzrostem wynagrodzeń w sektorze państwowym, emerytur, programów socjalnych i kosztów obsługi długu"

No i jachty też kosztują... :D

renia

Cytat: admin w 2025-09-09, 18:00:49Ja wiem, ale nie powiem, bo my z 8lackendem się dobrze rozumiemy w tych kwestiach! ;)
Cytat: renia w 2025-09-09, 17:50:10

To świetnie, że tak dobrze się rozumiecie.  :)

admin

Od pierwszego posta na tym Forum przypadliśmy sobie do gustu. Ale mogę się mylić w tej kwestii, bo to już tyle lat minęło! ;)

Blackend

No jak nie, jak tak.  :lol:
Pamiętam jak przed pierwszym spotkaniem live byłem stremowany, bo odbierałem tu na forum Admina jak belfra.
To normalne, tematy tu poruszane są bardzo trudne i złożone, cała biochemia, zdrowie, ogólnie higiena postepowania z własnym ciałem nie jest prosta i buduje naturalny dystans.
Jest niezrozumiała do dzisiaj dla wielu doktorantów, profesorów a co dopiero dla mnie.  8)
A tymczasem spotykam super kolesia z uśmiechem od ucha do ucha w "sportowej" kamizelce, który wcale nie ma ochoty na poruszanie mądrości i zbawiania tego świata, tylko ma mnóstwo innych ciekawszych (z mojej perspektywy) zainteresowań.  :lol:
I rozmowa sama płynie, coś rodzaju "to o czym rozmawialiśmy, aha no więc wolę diesla bo..."  :D

admin

:lol:
Czas leci - teraz nie koleś tylko dziadek, ale nic się na to nie poradzi! ;)
Reszta bez zmian, bo przecież jestem kim jestem... ;)

Blackend

I na dziadka przyjdzie czas, ale chyba jeszcze nie teraz z tego co wiem. ;)  :lol:

admin

8)
Nie wiem, bo nie wiem... ;)

renia

Cytat: admin w 2025-09-10, 09:41:06Od pierwszego posta na tym Forum przypadliśmy sobie do gustu. Ale mogę się mylić w tej kwestii, bo to już tyle lat minęło! ;)

Miłość od pierwszego czytania... :)  ;-)

admin

:lol:  :lol:  :lol:
Coś w tym jest... ;)

Blackend

RafałS

Ciekawy spektakl przed chwilą. Niebo wykafelkowane barankami jak od radaru. Linia spod Wrocławia aż za Budapeszt... 8)