Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Radzio

Phi, moja jest ... różowa.

Radzio

Nie! Biała, okulary zdjąłem.

Radzio

A rumianek- roślina światłolubna, i to coś w kolorze jakby bławatnym- kwitnie ponoć do września?

Gavroche

Temperatury łagodnie w genach mieszają ;)

RafałS

Cytat: Radzio w 2014-11-16, 06:35:40
No popa. A jeszcze ze dwa dni nazad Kujawy takie portrety miały wymalowane.
I tak być może gdyż ponieważ wczoraj mało we świecie bywałem, mało widziałem.
U mnie w monizorze koniczyna - lila. Ale ja nie ściągam okularów, nie posiadam. Tzn. posiadam, ale tylko przeciwsłoneczne.
Piękne Chrobry Bławatne.  :wink:

Radzio

Lilla, lila. W różowych niech chodzą ci, którym zielony las się nie podoba, bowiem z ich rzeczywistością zbyt kontrastuje.

A! Przypomniałem sobie- w samą porę. :)
O okularach jest mowa ma.

Radzio

Cytat: Radzio w 2014-11-02, 19:09:03
"Naturalnej" leszczyny nie odnotowałem, ale mam pod-hartowane brzozy i te też trzymają liście przy sobie. Poza tym w ubiegłym roku borówki, takie czernione seledynem w listopadzie jeszcze były okryte, a teraz już nie.

Cytat: RafałS w 2014-11-02, 20:01:45
Dziadzieją.  :roll:

Otóż zaobserwowałem pojawienie się seledynowej zieleni wśród czarnych borówek ii to całkiem niedawno. Jest tego wysypu ... ~ dziesięciokrotnie mniej, wysnułem więc wniosek, że to młode jednoroczniaki własny genotyp dostrajają.

Gavroche

Radzio

Dasna

A co tam w "mojej" republice Sacha?
Ojmiakon - 37 st C, coś kiepsko się starają jak na biegun zimna. W Wierchojańsku troszki lepij, bo - 39 st.C. Молодцы. :D

RafałS

renia

U nas -4, ale od środy znowu ma być ocieplenie... :D

Dasna

Cytat: renia w 2014-11-29, 07:34:35
U nas -4, ale od środy znowu ma być ocieplenie... :D
I dobrze, aj za zimnem nie tęsknie. No, troszkę, troszkę, ale tak z miesiąc i stop. 8)

RafałS

O proszę, już -6 od fosy.

Radzio

A w lesie zawisło w pobliżu -2oC i dobrze, bo mnie w domu ostatnio gonią za to, że błoto z liśćmi wnoszę. Żebym chociaż jeszcze je posegregował ... . :D

RafałS

Od wczoraj -7. Nie ma buforu. Lasy wycięli, gdzieś tak w przepastnym średniowieczu.  8)