MORGANO
Go
|
BIGOSIK Z LINA.
Składniki. 1000g lina ryba 750 g kiszonej kapusty 200 g włoszczyzny 200g śmietany 50 g cebuli 50 g masła 2 suszone grzyby, liście laurowi ziele angielskie, sól do smaku.
Sposób przygotowania. Lina sprawić opłukać ściągnąć skórę odfiletować, pokroić na porcje i posolić. Kapustę oraz umyte, obrane i utarte na tarce o dużych otworach warzywa, /ja używam krojoną włoszczyznę mrożoną/ przyprawy i grzyby zalać wodą i ugotować. Gdy warzywa będą miękkie, podprawić zarumienionym masłem z cebulą. Przygotowaną rybę włożyć do warzyw. Całość dusimy razem około 20 minut i pod koniec dodajemy słodką śmietanę 30%.
Ogółem 2300g B-T-W 184,8 – 151,8 – 48,6 / 2300 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 8,0 – 6,6 – 2,1 / 100 kalorii / 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 20,1 – 16,5 -5,3 / 250 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 0,8 : 0,3 B+T/250g -36,6g
|