forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-05-07, 16:14:53

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
661082 wiadomości w 4059 wątkach; wysłane przez 29 użytkowników
Najnowszy użytkownik: JacekG69
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Omlet Biedaka
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Omlet Biedaka  (Przeczytany 3051 razy)
adampio
Gość


Email
Omlet Biedaka
« : 2007-07-14, 11:37:45 »

Jezdzac na nartach we Francji, natrafilem na omlet, ktory sie je jak nasze placki ziemniaczane latem na plazy nad morzem, tzn szybko i do syta.

Sklad:
40 gr masla
60 gr ziemniaka utartego
1 cale jajo
2 zoltka

Jak robic:
1. ubijamy jajko z zoltkami widelcem, jak do normalnego okleta
2. zcieramy kartofel na grubej tarce
3. topimy maslo
4. na stopione maslo kladziemy na srodku patelni utertego ziemniaka w taki kopiec, ktory przyklepujemy lyzka twozac maly placek
    ziemniak ma duzo skrobi wiec sie sam sklei.
5. jak juz placek jest sklejony z jednej strony, przekladamy go na druga strone.
6. Kiedy placek jest zloty po obu stronach dolewamy mase jajeczna tak, aby nie wlac na placek. Masa ma otoczych placek
7. Po zcieciu sie masy jajecznej zsuwamy placek na talez
8. Oczywiscie pieprzymy i zdziebko solimy ( osobiscie soli nie uzywam do niczego)

Pycha


Waga calosci: 200 gr
B: 15,4
T: 52,2
W: 12,2

BTW = 1: 3,3: 0,8
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.029 sekund z 19 zapytaniami.