forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 23:38:34

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  AROMATYCZNA ZUPA Z KURCZAKIEM.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: AROMATYCZNA ZUPA Z KURCZAKIEM.  (Przeczytany 3015 razy)
MORGANO
Go


Email
AROMATYCZNA ZUPA Z KURCZAKIEM.
« : 2006-12-07, 04:21:21 »

AROMATYCZNA  ZUPA  Z  KURCZAKIEM.

Składniki.

250 g piersi kurczaka
50 g   marchewki
50 g pietruszki
150 g  śmietany
50 g drobnego makaronu
drobiowa kostka rosołowa, kilka gałązek natki pietruszki, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, szczypta estragonu.

Sposób przygotowania.

Makaron ugotować odcedzić na sicie. Mięso pokroić w paski. Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Zagotować 1litr wody, włożyć warzywa i mięso. Gotować 15 min na małym ogniu, dodać kostkę rosołową i gotować jeszcze chwilę. Śmietanę rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy, wlać do garnka z zupą zagotować. Przyprawić sokiem z cytryny, estragonem solą i pieprzem. Makaron rozłożyć do talerzy, wlać zupę, Posypać natką.

Ogółem 1550 g B-T-W  51,3 - 52,6 – 52,1 /890 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 3,3 – 3,4 – 3,4 / 60 kalorii /
450 gram porcja 1 osobowa B-T-W  14,9 – 15,3 – 15,1 / 260 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 1,0 :1,0
B+T /000 g = 30,2 g

Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 18 zapytaniami.