MORGANO
Go
|
AROMATYCZNA ZUPA Z KURCZAKIEM.
Składniki. 250 g piersi kurczaka 50 g marchewki 50 g pietruszki 150 g śmietany 50 g drobnego makaronu drobiowa kostka rosołowa, kilka gałązek natki pietruszki, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, szczypta estragonu.
Sposób przygotowania. Makaron ugotować odcedzić na sicie. Mięso pokroić w paski. Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Zagotować 1litr wody, włożyć warzywa i mięso. Gotować 15 min na małym ogniu, dodać kostkę rosołową i gotować jeszcze chwilę. Śmietanę rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy, wlać do garnka z zupą zagotować. Przyprawić sokiem z cytryny, estragonem solą i pieprzem. Makaron rozłożyć do talerzy, wlać zupę, Posypać natką.
Ogółem 1550 g B-T-W 51,3 - 52,6 – 52,1 /890 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 3,3 – 3,4 – 3,4 / 60 kalorii / 450 gram porcja 1 osobowa B-T-W 14,9 – 15,3 – 15,1 / 260 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,0 :1,0 B+T /000 g = 30,2 g
|