Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: refluks żołądkowo- przełykowy,nadżerki (Przeczytany 9642 razy)
|
ijan1956
Go
|
Witam. Mam na imię Irek 53lata.Na diecie optymalnej jestem od 3 lat.Mam refluks żołądkowo-przełykowy,nażerki przełyku.Pieczenie w klatce piersiowej,odbijanie i ból mimo stosowania diety.Kłopoty z żołądkiem mam od 20lat z małymi przerwami
proszę o pomoc Pozdrowienia Irek
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Mozesz podac Twoje typowe dzienne menu?
|
|
|
|
|
|
|
Mari
Go
|
ijan1956 witaj , ja to miałam przez 20lat po mlecznych zaciągniętych cukrem ..nie daj Boziu jak np. na następny posiłek zjadłam coś tłustego czy jakiś sos...od kiedy nie jem cukrów i mąki koszmar się skończył . Nie wiem jak w Twoim przypadku jest , ale zacznijmy jak Adampio pyta od Twojego meni
|
|
|
|
|
|
|
ijan1956
Go
|
witam śniadanie: jajecznica-jedno całe jajko+dwa zółtka na maśle 25g 2 śnadanie w pracy:śmietana 18% 200g+dwa żółtka,ewentualnie boczek wędzony lub pieczony obiad: 200g wywaru z mięsa + np.żeberko pieczone lub gotowane z zielona fasolka lub brokułem z masłem napoje bez cukru,herbata lub woda niegazowana dzięki za zainteresowanie
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
witam śniadanie: jajecznica-jedno całe jajko+dwa zółtka na maśle 25g 2 śnadanie w pracy:śmietana 18% 200g+dwa żółtka,ewentualnie boczek wędzony lub pieczony obiad: 200g wywaru z mięsa + np.żeberko pieczone lub gotowane z zielona fasolka lub brokułem z masłem napoje bez cukru,herbata lub woda niegazowana dzięki za zainteresowanie
Nie wiem ile zjadasz fasolki albo brkula na obiad, niemniej jednak weglowodanow nie zjadasz prawie w ogole. Po trzech latach ZO powinienes juz dawno jesc min 1 : 1 w stosunku do bialka. Smietana 18% to nie smietana to zageszczone mleko. Smietana jest min 30 %. Nie czujesz sie zmeczony, senny w ciagu dnia ? Zjadasz mieso dwa razy dziennie? ( 2-gie sniadanie i obiad ) W tym menu, ktore podales zamienilbym "smietane" na sok pomidorowy wlasnej roboty i maslo w sniadaniu na slonine i dodal ziemniaka, tworzac placka, tortille nazwij to jak chcesz. Nie wiem jaka masz prace, jakie masz wymiary, ale ja pracujac w biurze zjadam na sniadanie 100 gr zoltka, 25-50 gr sloniny, 100 gr warzywa i 50 gr smietany 38% . nastepny posilek to obiad o godz 17.30 Czasami w pracy "kanapke" z salaty, na ktora klade ser albo jakas tlusta kielbase.
|
|
|
|
|
|
|
ijan1956
Go
|
Witam Dziękuje Ci adampio za wszystkie rady.Pracuje fizycznie,mam 176cm wzrostu i ważę 78kg.Po wypiciu śmietany 30% mam uczucie "ciężkiego" żołądka i arytmii serca.Jesli będziesz mógl napisz coś o soku pomidorowym własnej roboty. Pozdrowienia irek
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Witam Dziękuje Ci adampio za wszystkie rady.Pracuje fizycznie,mam 176cm wzrostu i ważę 78kg.Po wypiciu śmietany 30% mam uczucie "ciężkiego" żołądka i arytmii serca.Jesli będziesz mógl napisz coś o soku pomidorowym własnej roboty. Pozdrowienia irek
To bardzo proste. Zima i wiosna, kiedy jeszcze nie ma dobrych dunskich pomidorow, kupuje pomidory w puszkach, ktore sa bez konserwantow a i rowniez pochodza z lata. Najczesciej sa to najbardziej dojrzale pomidory ( najgorsze ), ktore w efekcie sa dla nas najlepsze. Miksuje taka puszke i dolewam tyle wody mineralnej aby otrzymac konsystencje taka, ktora lubie. Mozesz tez pic bez rozcieczania.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|