temida135
Go
|
Moje znajome często proszą mnie o poradę dietetyczną, szczególnie panie z nadwagą, chcą schudnąć przed zbliżającym się sezonem urlopowym zaznaczając, "ja nie chcę przejść na DO to jest tylko poświecenie na jeden miesiąc" (kobieta dla sylwetki zrobi wszystko) otrzymują niżej zamieszczony jadłospis. Po miesiącu stosowania następują pozytywne efekty, a wiele z nich jest dzisiaj na DO. 1.Śniadanie 2 jajka, 2 żółtka, 50 ml śmietany 30% - upiec omlet na łyżce masła Gdy jesteśmy głodni 2,Śniadanie Chleb razowy 30 g lekko posmarowany masłem z łyżeczka dżemu nisko-słodzonego lub Owoc :(banan odpada) kiwi,grejpfrut,tryskawki,maliny (najlepsze jagodowe) lub Warzywa: ogórek , papryka ,pomidor (papryka ma dużo wit.C) 3.Objad Rosół tłusty - 150 ml do tego 2 żółtka 150 g mięsa (żeberka, karczek, kaczka( kurczak chowu klatkowego odpada) 200 - 300 g jarzyn (kapusta, brokuł,fasolka szparagowa, brukselka) masło do okraszenia. Do obiadu nie jeść ziemniaków. Powinno się je zjeść, ale same np. na wieczór z maślanką. Kolacja Wędlina 100g (parówka,frankfurterek,tłusta szynka,boczek) lub Salceson 50 g lub Ser żółty 30 g lub Ser biały tłusty 50 g
Zasada: Jeść wtedy, kiedy mamy głód - nie na siłę
Jeżeli jeszcze jesteśmy głodni: Jarzyny 100g (bez chleba i tłuszczu) lub Sok jarzynowy 20 g rozcieńczony z wodą. Można zrobić samemu.
W tygodniu starać się jeść (po 150 g) 1x tłusta ryba 3x mięso 1x podroby (wątróbka,cynaderki) 2x bezmięsny (np kotleciki z jajek, ser obsmażany, kluseczki żółtkowe)
|