forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-23, 00:28:52

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669713 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  PARYSKA ZUPA CEBULOWA.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: PARYSKA ZUPA CEBULOWA.  (Przeczytany 3109 razy)
MORGANO
Go


Email
PARYSKA ZUPA CEBULOWA.
« : 2006-12-24, 00:57:15 »

PARYSKA ZUPA CEBULOWA.

Składniki.
1000 g wywar bulionowy mięsny
1000 g cebuli
100 g masła
100 g tarty ser ementaler
100 g pieczywa białego
2 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki soli, 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania.
Obraną cebulę pokroić w cienkie plasterki. Na małym ogniu rozgrzać masło i łyżkę oliwy Lekko posoloną cebulę podsmażyć na złoty kolor. Dodać bulion i gotować na małym ogniu. Kromki chleba podpiec w piekarniku, aby były chrupiące, po czym posmarować je oliwą i rozgniecionym czosnkiem. Zupę doprawić do smaku i przelać do” żaroodpornych miseczek. Do każdej miski włożyć kromkę chleba i posypać ją startym serem. Naczynia włożyć do nagrzanego piekarnika, wyjąć, gdy ser się roztopi. /Czasami podaję inaczej wywar cebulowy wlewam do kokilek na wierzch wsypuję tarty żółty ser i dodaję groszek ptysiowy/.

Ogółem 2300g B-T-W  57,1 – 132,3 – 126,3  / 1930 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  2,5 – 5,8 – 5,5  / 80 kalorii /
300 gram porcja 1 osobowa B-T-W  7,4 – 17,3 – 16,5  / 250 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 2,3 : 2,2
B+T/300g – 24,7g



Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.022 sekund z 18 zapytaniami.